Že kr neka časa cene v Avstriji tam okoli 250€ rifuza pa verjetno še cenejša
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.pelletshome.com/pelletspreise-oesterreich">http://www.pelletshome.com/pelletspreise-oesterreich</a><!-- m -->
Pri nas prodajajo tudi pelete "beli" peleti iglavci za 220 € (bolha.com).
Predvidevam pa da izdelava pelet ni zlatarski posel že samo vprašanje kvalitetne surovine in pa še preko celotnega procesa zagotavljati kvaliteto. Ko pa pride še do tega da ne zagotavljaš kvalitete pa lahko fabriko kar zapreš --> kot to množično že delajo naši južni in vzhodni bratje.
Koliko od vas kupuje pelete spomladi ? Kako da spustijo ceno če je pa toliko povpraševanja tudi v toplih mesecih ?
jokovot
Ne mešati hrušk in krompirja!
To kar pišeš je zavajanje ljudi, kar ti proizvajaš za 1,20€ in v trgovini stane 3,60€ je popolnoma nekaj drugega kot, če kupiš pelete pri proizvajalcu 3,60€ za vrečo, isto ceno ima tudi preprodajalec beri trgovec le, da mu proizvajalec da rabat. Dodatni rabat si trgovec prisluži z količino in predplačilom in možno je, da trgovec še sam dvigne ceno za nekaj centov.
Cene peletov so se sedaj stabilizirale saj je v zadnjem letu začelo z proizvodnjo kar nekaj 10 proizvajalcev in mnogi od teh žagovino kupujejo na trgu.
Ker pa je nadzor pri nas zelo slab se na trgu pojavljajo peleti iz republik bivše YU z veliko vsebnostjo lubja, peska, zemlje po smešno nizkih nabavnih cenah in velikih maržah katere kupujejo tisti, ki gledajo samo na ceno in ne na kvaliteto in nato po forumih sprašujejo zakaj jim gorilec ali kotel ne delata v redu potem pa še nekateri hvalijo te pelete potem pa je tako kakor je.
Nekateri od teh proizvajalcev izdelujejo pelete A1 razred za Nemčijo in Avstrijo za Slovenijo pa šrot pri katerem trgovci mastno služijo in nategujejo uporabnike.
Povsod v tujini za sobne kaminske peči in kotle do moči 40kW priporočajo pelete razreda A1 zaradi majhnega ostanka pepela posledično manj prašnih delcev v zraku, manj oblog v kotlu, večjega izkoristka in manj posegov v kotel.
jokovot
Upam, da sem ti malo bolj detaljno razložil kot ti meni in ostalim v katerem grmu leži zajec, ti pa polagam na dušo, da raje prosiš tvojega delodajalca, da ti od dobička da nekaj več in si kupiš boljši kotel in pelete, da ti ne bo treba na forumu spraševat kako je treba kaj nastavit in kako kaj deluje, meni za enkrat ni potrebno.
peleti12
Še vedno trdim da niso več vredni kot sem napisal.
Hruške in krompir so že zmešane.
Ti mojo dušo pusti na miru, je kakšna je, moj delodajalec mi nudi vse bonitete.
Kotel sem kupil kakšnega sem in se tebi ni treba ubadati z njim.
Forum pa je dostopen za vse kateri hoče na njem sodelovati.
Kaj pa je tebi potrebno pa mene ne zanima.
jokovot
Potem ti predlagam, da začneš z proizvodnjo ali prodajo peletov, in jih prodajaš po 1,60€ in razbiješ tale naš trg z peleti, ob enem boš obogatel, ker po tvoje je to res biznis.
Do sedaj še z enim argumentom nisi objasnil zakaj pri nas peleti niso več vredni kot 1,60€ vreča, z razliko, da sem ti jaz naštel cel kup dejstev.
PROSIM ARGUMENTIRAJ SVOJE TRDITVE!!!!!
Prosim ne kriči po forumu o svojih trditvah.
Ti meni nimaš kaj predlagat jaz imam še dobro svoje delo.
Če si s svojimi argumenti zadovoljem tudi vredu.
Jaz sem svojo napisal.
Lep pozdrav.
peleti12 Napisal:jokovot
Zelo jasen in jedrnat odgovor, ki pove vse in je jasen za vse forumaše :oops:
Eh, dej no. Jaz se s predhodnikom, ki ti je odgovoril na post strinjam, s tabo pač ne. In prosim ne bodi nesramen, ker se tukaj vsaj z moje strani ne mlati prazne slame ter zavaja, kot si napisal. Nimam nič od tega (ne finančno niti nimam potreb po zadovoljitvi svojega prav). Sem te že enkart pred časom povabil da si ogledaš, kako gori moj šrot in zemlja, ter kako moram s "karolo" odvažat pepel, ter kako hudiča onesnažujem to našo zemljico!
slavko
Če kdo zavaja na forumu z svojimi posti sta ti ti in jokovot, ki do sedaj niti ene svoje trditve nista argumentirala. Trdiš, da tvoj gorilec in kotel prebavita vse kar nasuješ vanj. To do neke mere drži, je pa na tem forumu velika večina, ki postavlja vprašanja zakaj mu gorilec ne dela v redu, zakaj se mu nabira žlindra, zakaj so oblge na kotlu, zakaj imajo visoke dimne pline, zakaj jim blokira polž za dodajanje peletov, zakaj peleti vsebujejo veliko prahu, itd, itd.
Odgovor je zelo enostaven, ker jih vidva zavajata in mislita, da vajina kotla z nizkocenovnimi peleti dela super in vajin argument je samo to, da peleti niso vredni večin ponavljata samo to, kot stara lajna.
Tudi jaz sem stestiral podobne plete in jih ne bom uporabljal nikoli več, zaenkrat kurim pelete slovenske proizvodnje 100% smreka, nabavljene direktno pri proizvajalcu in ne v trgovini, ki že tretje leto skrbi za ustrezno kakovost in so vredni tega denarja.
Še enkrat bom napisal, da si bosta zapomnila v Nemčiji, Avstriji, Švici, v Skandinavskih državah svetujejo proizvajalci peči na pelete, da se kurijo peleti ratreda A1. Pri nas se gleda samo na ceno in s tem se vidva tudi hvalita, kaj gre skozi dimnik in kaj pada na soseda vaju ne zanima in prosim, da ne zavajata s tem tudi ostale uporabnike, ki berejo ta forum. Upam, da sem bil dovolj jasen.
Prosil bi te, če so ti tvoji peleti res tako kvalitetni, da mi na ZS pošlješ sporočilo in se zmeniva, da mi prodaš 10 vreč tvojih peletov po 3,60€, da ji stestiramin, da vidimo kako kvaliteni so in ali so primerni za kurjenje v katerikoli peči!
ne morem da se zopet ne muzam.... okvals pri meni tudi na feroliju gori šrot in zemlja.... pri pepelu je še slabše, potrebujem avtoprikolico.... :twisted:
mam kr slabo vest da tako onesnažijem našo ljubo zemljico...
lesni pelet, pa bi še vedno naj bil iz lesnih ostankov, ne pa iz ah in sploh in šmensi prvoklasnega lesa, ki mislim da se da bolje porabit v druge namene....
[url=httpunichr("58")//zenlesunichr("46")net/]les je lep[/url]
... Vaja dela mojstra - Mojstri pa vajo ...
Citat:lesni pelet, pa bi še vedno naj bil iz lesnih ostankov, ne pa iz ah in sploh in šmensi prvoklasnega lesa, ki mislim da se da bolje porabit v druge namene....
Vprašanje, kje proizvajalec dobiva surovino. Ni nobene potrebe po prvoklasnem lesu (brez grč, lepo raščen, ...)
- Če je od mizarja ali tesarja, potem je to čisti les. Ne glede na vrsto lesa je skoraj enaka kurilna vrednost (/kg).
- Če je iz žage, pa je zraven še lubje in tujki na lubju. Nižja kurilna vrednost in več pepela.
tukaj je več možnosti:
da bo bolj razumljivo kaj sem mislil....
-mizarjevi ostanki suhi- tega tipa velikih proizvodenj pelet je malo (to je definitivno najboljši pelet)
-lesni trupci (hlodovina - ki gre drugače v drve) namenska proizvodnja pelet...
- ostanki iz žage in od spravila lesa, (pri tem peletu je ponavadi največ nečistoč in lubija)
nekako v zgornjem vrstnem redu gre tudi kvaliteta pelet.... neglede na ah in sploh standarde.....
lp
Colin
Colin
[url=httpunichr("58")//zenlesunichr("46")net/]les je lep[/url]
... Vaja dela mojstra - Mojstri pa vajo ...
Citat:-lesni trupci (hlodovina - ki gre drugače v drve) namenska proizvodnja pelet...
Ta varianta se mi zdi neekonomska. Najprej vlagati energijo, da les razcefraš in nato še energije, da ga stisneš. Je z dosti manj energije razžagati in razcepiti v polena. Tu pa so lahko ostanki za pelete: velike grče, žagovina, ... Verjetno so peleti iz tega odpada boljši (manj lubja) od tistih iz odpada na žagi (krajniki, ...)
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.