PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Agregat za napajanje enodružinske hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motor 6,5 HP = 4,847 KW
No in ta perpetum mobile bi naj dal 6KW izhodne moči, maximum pa celo 6,5 KW
Da je nateg popoln, pa na veliko napišejo na agregat 8500W, kar marsikoga zavede, da kupuje celo 8,5 KW agregat
So pa "pošteni" in te opozorijo, da se agregat dobavlja brez goriva...
Za takšne potrebe kot jih omenjaš bi potreboval agregat nad 10KVA. Motor, na takih agregatih je navadno dizel moči cca30HP. Cena je večja od cene invereterske TČ.
Invereterske TČ dvo ventilatorske vzamejo brez elektro grelnika na max moči cca 10A, To pomeni sama TČ potrebuje cca 7000VA močan agregat z ustrezno napetostno in tokovno stabilnostjo. Odsvetujem priklop inveretrske Tč na agregat brez porekla, ker zna bit popravilo v primeru nestabilnosti nesramno drago. Nekaj okvar je že bilo na napravah ob letošnjem žledu .... Zato dvakrat premislite kar boste kupili in na kaj boste napravo priključili. Vsekakor pa pred nakupom naj prodajalec ve čemu bo namenjen agregat, da nebo potem dragih popravil.
Homer ne vem na kaj repliciraš, kajti omenjeno sem že pisal sam...
Kot prvi sem omenil da je motor 9.5HP za moje pojme premajhen in prvi primeren šele 13HP dalje. Kot tak pa ima cca 400ccm ali 10KW in cca pol manj el. uporabne dalje , kar je opisal že jani65 na prejšnji strani Idea
Kar je načel Merlin pa je že tisto bolj uporabno , kar mene zanima...
Sicer sam nimam inverter , ne vem kako občutljiv je ob tem on-off .
Z ekonomike delovanja prek el. agregata, kot laik ne vidim prednosti gretja TČ preko kompresorja, prej slabosti, delno že omenil Merlin (večja potrebna moč, ter nestabilnost in morebitne posledične okvare); oz. bi lahko zapisal kot delovanje- gretje prek elektro grelcev , le ti pa so kako občutljivi na nihanja (mislim da niti ne)?
Grelci sami pa prej zagrejejo vodo, posledično manjša potrebna moč , kot čas delovanja samega agregata...
Delovanje TČ izklop, ter preklop na zgolj el. grelce (govorim za svojo možnost, kjer lahko tudi preklopim delovanje grelcev za delovanje z 2, 4 ali 6kW moči) .
Torej poleg osnovnega vprašanja falco111 se pridružujem dalje od agregata , kaj in kako, da kaj ne prekuri .
Sam imam ''dvojna'' fit stikala; ena za odčitalnim števcem za TČ, nato ima še sama TČ v notranjosti 5kom od tega 3 ravno za grelce
On offe je z agregatom lažje pognat, kljub večjemu zagonskemu toku. Nekaj jih je to zimo uspešno teklo. Seveda je grelce bolj varno pognat samo, nekaj previdnosti je vseeno potrebno, ker vseeno imamo vključeno krmilno elektroniko, ki je navadno manj občutljiva povsem imuna na nihanja in prenapetosti žal tudi ni.
Repliciram na tvoj link agregata, ki je popolni nateg!

Tvoja ideja o poganjanju zgolj elektro grelcev "ne drži vodo"
Zato da boš sploh lahko kaj vklopil in izklopil, boš celotno TČ moral poganjati iz agregata.
Torej kompletno elektroniko, ki je pravzaprav najbolj občutljiv del za prenapetosti. Pa recimo da izbereš 3KW grelec....
1) to najbrž ne bo dovolj za ogrevanje hiše
2) elektronika bo še vedno priklopljena na agregat
3) ščitil boš kompresor, ki bo izklopljen. Ne vidim kaj lahko skuriš na kompresorju ....

S FID stikalom boš zaščitil kvečjemu sebe, ne pomaga pa nič pri ščitenju naprav.
Citat:On offe je z agregatom lažje pognat
Urban mit, ki nima nobene fizikalne osnove.
Vse naprave, ki imajo soft start bodo lažje startale. Inverterji imajo to privzeto.....
Tale tema je bila odgovorjena že v prvem odgovoru. Tiste sanje o ceni pod jurja so samo to. Sanje.

Če je TČ je verjetno tudi hiša dobro izolirana, ohladila se ne bo kar čez noč, v nekaj dneh bo pa že štrom nazaj.

Sicer pa denar v kuverto in ob daljšem izpadu odhod v tople kraje. Smile
Lp, furbo
[url]httpunichr("58")//geh-dineigerunichr("46")com/Artikeldaten/Datenblaetter/Zipper_Stromerzeuger_STE6500unichr("46")PDF[/url]
Homer govoriva o istem, če ne se usedi preberi v miru obe temi o agregatih, ter moje mnenje, ter ne skoči zgolj na nik Bohinc- ter on-off ali inverter....
Sam sem v temi zapisal , da ne vidim smisla gnat TČ ne zaradi varovanja kompresorja, temveč ker predolgo ogreva preko njega, polsdično več ur ali dneva dela el. agregat in s tem njegova poraba ob delovanju Idea
Tko da tud če bi grel recimo z samo 4KW grelcem TČ bi verjetno prej zagrel objekt, kot prek kompresorja, sem pa zapisal, da se pustim argumentirano poučiti- prepričati... do sedaj ti še ni uspelo...(pa sem bil do današnjega dne prepričan, da veliko veš o štromu)
Citat:Tvoja ideja o poganjanju zgolj elektro grelcev "ne drži vodo"
Zato da boš sploh lahko kaj vklopil in izklopil, boš celotno TČ moral poganjati iz agregata.
Samo da prideš v meni in izklopiš bivalentno delovanje, ter bi preklopil na zgolj grelce. Ker elektronika ni zadnji hit- bi tako ostalo do nadaljnega- makar do vklopa javnega omrežja...Preklop v meniju lahko opraviš predno se vklopi kompresor.
Lp

Lp
Homer Napisal:
Citat:On offe je z agregatom lažje pognat
Urban mit, ki nima nobene fizikalne osnove.
Vse naprave, ki imajo soft start bodo lažje startale. Inverterji imajo to privzeto.....

Ti že veš. :lol:
Koliko imaš izkušenj, da si upaš, dajat nasvete drugim, sam pa nisi nikoli poskusil. Sploh pri takih rečeh, kjer lahko pride, do dragih popravil :wink:
Btw, tudi boljši on-offi imajo mehek zagon.
Vzameš vodno hlajenega pa se greš kogeneracijo.....
Sicer pa ne govoriva o istem agregatu:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://kraftech.eu/product_info.php?info=p729_kraftech-kt-8500w-power-generator---6500-watts---6-5-hp---4-strake---12--220--380v.html">http://kraftech.eu/product_info.php?inf ... -380v.html</a><!-- m -->

Ta link , ki si sedaj podal pa so vsaj neki realni podatki.
Tukaj se pa zame že začne višja matematika. Torej če v primeru električnega mrka priključim v sistem agregat (elektro omarica v hiši - v hiši so izključeni vsi veliki uporabniki) s stabiliziranim 10KVA in nato vključim TČ v normalnem delovanju, kjer so vse opcije vključene; ali bo 10KVA zadostovalo? Ne poznam teh nihanj pri vklopu TČ. Ali ta nihanja lahko izmerim sedaj, ko je vse skupaj na omrežju. Ali vi govorite na pamet o nihanjih ali jih je že kdo dejansko izmeril. Nekdo je omenil, da že skrinja potegne ogromen tok ob zagonu. O kakšni vrednosti govorimo tukaj.
Hvala za pomoč in lep pozdrav
@Merlin1
Očitno bereš samo tisto kar ti paše.
Kaj je že bil moj drugi stavek?
Za osvežitev spomina:
"Vse naprave, ki imajo soft start bodo lažje startale. Inverterji imajo to privzeto....."
Mislim da bolj natančno kot sem napisal ne bi mogel.
Sem kje izvzel tvoje ON OFF s softstartom?
Nisem!

O nebulozah pa ne misli razpravljati. Zato zaključujem.......
Če so pri TČ vključeni tudi el, grelniki in bi jih TČ potrebovala je 10KVA premalo. Navadno je tako hladno zunaj malokrat.

@homer imaš prav narobe sem si tolmačil tisti navedek. Kaj pa stavek, ki si ga napisal pred tem :?: , ki je kotradiktoren sledečemu zapisu.

Ne spremeni pa dejstva, da so inverterske TČ bistveno občutliivejše na nihanje napetosti.
Nebuloze, ter očitki drugim, da berejo samo tisto kar jim paše , lahko prebereš v tej temi npr. sebe in mene...premisli in bodi odkrit...
Linka kjer sem namenoma omenil
Citat:Raznorazni Swiss-krafli (jim pravim sam) so na bolhi ''ugodno'' za 300in več E , dobijo jih vsaj za pol manj, majhnih motornih moči- neverjetnih nazivnih moči :evil: :twisted: Tud na staro'' kljuse'' se da dat napis ''nov 50KM'', jih ima ?!
Swiss- krafli drugače je menda kraft...in v tem postu ni linka...
Tko, da ...khm...
Zdaj če pa bi falkom111 lahko izključil TČ, ter grel le prek grelcev, ter mu ostanejo nastavitve kot bi pri meni, pojma nimam.
Torej pustimo agregate po izvoru, ter pišite o potrebni moči (ne motorja, temveč agregata el. izhoda) za različne potrebe in njih morebitne pasti- možnosti okvar; vključno bivalent. ali mono. zgolj grelcev- kar mislim , da je smiselnejše v primeru možnosti, kar za druge TČ ne vem.
Lp
Ta tema je navadna zguba časa.
1 2 3 4 5 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi