PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Predelava peči na pelete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
...fantje,dajmo no...malček smo zašli iz tematike naslova posta

..pa,da še jaz zinem,kakšno pametno

..torej
..dejstvo je,da tako preprost gorilec,kot je"peletak-napram"kurilnemu,ni vreden tretjino cene original dobrega starega"olimpa...ampak,kaj,ko nas proizvajalci,vsled napihnjene kampanje in požrešnosti države,zelo uspešno lupijo...pa ne mi vsled temu dejstvu,sedaj"šopat,kako"sofiscitaren je bil razvoj,recimo ferolijevega"suna,fenixa itd...dajte no...vsak garažni tehnični entuzijast si brez naprezanja doma iz"hanse izbastla"ferija...in,če smo že slučajno pri"feriju,ki je drugač,čist ok zadeva,katero pa"zvija samo zaradi tega,ker nima avt. čiščenja rešetke,kot velika večina ostalih na slo tržišču...torej nam"bučkajo zastarelo robo za"roparsko ceno

in,kaj zdaj
..če takšen enostaven gorilc stane skoraj polovico celotnega seta in,če imaš za povrh v kurilnici 20 let star buderus,potem si ali....ali pa...

in moj predlog"sezone,ki ga vežem na naslov posta
.."če že,potem si za drobiž iz"bolhe pripelji seltronovo optimo,ki je bila nekoč,kao oljak specijalka,sedaj jo pa"bučkajo,seveda pod novo preobleko,kao pelet specijalko,je pa paradoks,da gre dejansko za čist solidno zadevo,ki je bosanci niso niti slučajno konstrukcijsko"prešvasali...na bolhi pa jo dobiš od kakšnega"loleka,tudi zastonj :wink:
...hja in,če boš nanjo obesil"ferija,za katerga bi jaz dal,kvečjemu sto eurov in ne cca 800...hja potem boš imel za cca 1000 eu,čist solidno zadevo,pri kateri se pač vsak dan potrudiš in izpraskaš"šoder iz rešetke :wink:

ps
..pa tud solidnega"ferija se da za drobiž dobit od kakšnega"loleka,ki je zaradi svoje"antitehnične narave ob njem popi...
..lahko ga mirno vzameš in na njega kuplaš,kakšno boljšo plato iz"interneta...pa tudi rešetko daj rajši na vodila,ne pa kot je sedaj"na šrauf in vsled tega moraš polovico mašince razdret,da jo izstreseš

ps
..jeben... pa tudi v Jagru imajo zelo ugodnega"drevaka-kotel z petprekatnim odvodom za zelo solidno ceno...(metal fach)

pa brez zamere
lp

ps
..skoraj bi pozabil
..vsi tisti ali pa njihovi"oboževalci,torej,če si želite,čim prej povrniti,dejansko precenjeno investicijo,potem si kupujte cca dve sezoni po cca 10m drv in precenjena investicija bo zelo verjetno povrnjena...samo pazite,da se sezonskega stroška v višini cca 500eu ne"nalezete,kajti potem ste drago investicijo vrgli skozi...kurilnico :wink:

...pa ne sedaj"krmit,da je razmerje 1-2 pelet k.o...dajte no
Dozo se strinjam. Ne vem pa KAJ si mislil s tem, citiram:

in,kaj zdaj
..če takšen enostaven gorilc stane skoraj polovico celotnega seta in,če imaš za povrh v kurilnici 20 let star buderus,potem si ali....ali pa...

Peleti 12 ti še kar kupuj pri Petrolu ker če se ne motim si tam uradno zavezan.

Jani kam pa so izginili najini posti (govorila sva o Eti pa tega sedaj ni več), verjetno sva stopila nekomu na prste :lol: pa se je potrudil in to izbrisal :mrgreen: .
Ja ,ljubi bog so pa občutljivi na resnico. Monopol velikih firm je na forumu, pa ne se bat saj smo prišli v tako obdobje ,ko si večina ne zna nič več pomagat.
Upam da imajo dodatek na nedelsko delo. Skrajno neresno in neprofesionalno s strani administratorjev foruma. Ni čudno da se ta forum med drugim oglašuje tudi po radiju, saj mu "rejting" pada.

Še enkrat forum ni namenjen prekritim reklamam in točno določenim skupinam, temveč da si uporabniki med sabo pomagamo.

Ker pa je bilo nekaj izbrisano in ni bilo nič žaljivega v tem temveč gole terenske ali pa če želite življenske izkušnje pa bom premislil glede prijave. Nismo vsi zabiti troti če nekaj povemo oz. javno napišemo tako kot pač je.
"oki

..."buderus sem si, iskreno,samo sposodil za prispodobo in niti slučajno za zbadanje,torej,hotel sem povedat,da so pelet gorilci,še vedno"roparsko precenjeni,četudi imaš doma,še vedno odlično"dobro staro pečko,..se pravi,jaz bi jo,še naprej"odgoreval z drvmi,zraven nje pa si pripeljal iz bolhe šenkano"optimo in....jebenkuš,mislim,da bi me vseeno premamil,kakšen"precenjen Janfire,ki zmore"izdrgnit iz svoje rešetke,tudi "vulkanske ostaline
Monter, ali se serviserji res nič ne učite pri strankah, posebno tisti, ki doma nimate Ferrolija? Vam izkušnje nič ne pomenijo in ste pametni padli z Marsa na beton. Daj no, ohladi se malo, pa ne bodi jezen, če po pravici napišem. Navodila so originalna, taka, kot so. Ferrolija sem kupil izključno zaradi bolezni in hitrega reševanja problema gretja. Kar sem napisal, 100% drži, večinoma se strinjam z vsemi sodelujočimi, v vsem, razen s tistim, ki je v voz vpregel fičotov motor namesto konja. Vse povedano.

Predlagam, da to debato zaključimo, na moja vprašanja je ostalo kar nekaj namenoma nedogovorjenih odgovorov. Mogoče se bo pa kdaj država domislila in posegla v to tematiko, podobno kot je na področje nekih superpanelov, ki so dovoljeni le za dodatno gretje. Do takrat pa svinjajmo, saj nam nihče nič noče...

lp K.
aleš 1981
..preden se fantje"stepejo in nas moderator"izbriše,torej,če bi bil jaz sedaj na tvojem mestu in z mojimi sedanjimi spoznanji,bi domov privlekel,kakšno,še"vaserdiht seltronovo optimo,ki bi mi jo,kakšen lolek z veseljem podaril,ter nanjo obesil,kakšen preverjen gorilc z obvezno avt. rešetko...,če pa takšnega ne najdeš in,če nisi tehnično"lesen-faulast bo pa odličen tudi valher,cm,jesenko,fenix,wv"šved,-"nadtlačni,..ne pa kuplat retortnih,kajti ti so mišljeni bolj za permanentno gorenje,ki ga zahtevajo kurilnice z zalogovniki akumulacije,česar pa iz tvojega pisanja sodeč,ti nimaš "na razpolago

ps
..no in,če dobiš šenkano optimo(dandanes jo bučkajo tudi pod termoflux-original proizvajalec),in nanjo kuplaš kakšen od precenjenih, predlaganih pelet setov....mislim,da si vseeno"zmagal :wink:
đozo Napisal:"oki

..."buderus sem si, iskreno,samo sposodil za prispodobo in niti slučajno za zbadanje,torej,hotel sem povedat,da so pelet gorilci,še vedno"roparsko precenjeni,četudi imaš doma,še vedno odlično"dobro staro pečko,..se pravi,jaz bi jo,še naprej"odgoreval z drvmi,zraven nje pa si pripeljal iz bolhe šenkano"optimo in....jebenkuš,mislim,da bi me vseeno premamil,kakšen"precenjen Janfire,ki zmore"izdrgnit iz svoje rešetke,tudi "vulkanske ostaline

Dozo, zato pa pravim da ni vse "drek" kar smrdi, niti ni vse "zlato" kar se sveti.
okvals Napisal:Dozo se strinjam. Ne vem pa KAJ si mislil s tem, citiram:

in,kaj zdaj

Peleti 12 ti še kar kupuj pri Petrolu ker če se ne motim si tam uradno zavezan.

Jani kam pa so izginili najini posti (govorila sva o Eti pa tega sedaj ni več), verjetno sva stopila nekomu na prste :lol: pa se je potrudil in to izbrisal :mrgreen: .
Sva malo zamočila pri temah ,ker je najina debata v drugi temi.
Se upravičujem .
Drži, se opravičujem. Jani hvala za dobronamerno opozorilo.
[quote="ales1981"]

Pozdravljen!

Jaz imam (dvokuriščno) peč in gorilnik, ki jih izdeluje en privatnik blizu Cerknice. Stvar je več kot preizkušena in deluje odlično! Sicer je malenkost dražji set, kot ga ti iščeš, in sicer znaša za gorilnik+polž+zalogovnik malenkost več kot 1500€ (DDV in montaža sta vključena). Jaz sem za 28kW komplet odštel nekaj čez 3000€.
Je pa super zadeva, saj vžge vse vrste peletov ne glede na njihovo kakovost in pri tem ne ustvarja peletne žlindre. Omogoča pa tudi istočasno kurjenje na drva in pelete, ker se elektronika bazira na temperaturo in potem po potrebi dodaja oz. postopno zmanjšuje dovod peletov. Ima tudi prenastavljeno kurjenje glede na kakovost peletov, in sicer za smrekove, bukove in za tiste najslabše kakovosti.
Bi te pa rad opozoril, da pri predelavah je problem pri optimizaciji sistema. Glede moje izkušnje sem raje vzel komplet, saj je že stvar optimizirana z prenastavljenimi parametri s strani proizvajalca.

Lp!
Da pesek in blato tako gorita ,da iz tega nastane pepel :?: Za kaj takega rabiš sežigalni kotel,ne pa gorilnik za pelete. Če proizvajalec obstaja ga daj v javnost ,da bomo ti kupci ,ki ga bi kupili lahko kupovali pelete ki vprašljive kakovosti so pa cenovno ugodno .
3 hobuke od jupola
@jani65
mislim da je tole... zelo zanimive slikice čisto pri dnu, (prvi link), ki kažejo čiščenje gorilne šalčke...

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ekotami.net/wp-content/uploads/2013/09/Uporabni%C5%A1ki-priro%C4%8Dnik-za-uporabnike-za-gorilnik-ES25-in-kotel-KDP-18-28-35.pdf">http://www.ekotami.net/wp-content/uploa ... -28-35.pdf</a><!-- m -->

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ekotami.net/wp-content/uploads/2014/08/Navodila-za-kotel-KDP-18-28-35.pdf">http://www.ekotami.net/wp-content/uploa ... -28-35.pdf</a><!-- m -->
Tu se vidi kvaliteta peletov .Toliko nimam pepela oziroma kaj je to po dveh sezonah v gorilniku. Ta gorilnik prodaja Petrol za kotel ne vem.
1 2 3 4
Iskanje po temi