PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje montažne hiše Glamox ali Beha

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Talno je LUKSUZ! NE NUJA!!!

in BTW, "strokovnjaki" v raznih energetskih svetovalnicah... no coment...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
WTF?
Za novogradnje je talno najboljša rešitev, ker ustvarja najbolj ugodno razporeditev toplote v prostorih. Nihče ne trdi da je najcenejše. In če je zate ker ni najcenejše luksuz, potem naj ti bo..

Klicanje Jelovice, da ti oni svetujejo način ogrevanja je skregano z logiko. To je kot bi klical avtomobilsko tovarno, da ti svetujejo kakšne čevlje naj obuješ za vožnjo.....

Če si se odločil za električne radijatorje jih pač kupi. So zagotovo najcenejša investicija in najdražji energent. Lahko izbereš radiatorje, ki so ti všeč in imajo še kakšno regulacijo, a učinkoviti so vsi enako.

PS: Upam da se zavedaš. da za električno ogrevanje potrebuješ ustrezno dovolj močen el. priklop
Električno ogrevanje ima prav pred ostalimi kar nekaj prednosti:
- povsem tiho delovanje
- velika fleksibilnost (radiatorje je možno poljubno prestavljati, dograjevati ali odstranjevati)
- nobene skrbi, niti prostorske stiske za energent
- ni problemov z odvodom dima, sajami, pepelom itd
So pa tudi slabosti:
- prepovedana je raba električne energije za neposredno ogrevanje, če so na razpolago drugi energenti,
- potrebna je sorazmerno velika električna priključna moč (mesečni prispevek za moč, ne glede na porabo)
- odvisnost od zanesljivosti dobave električne energije (primer letošnji žledolom...)
Vsak pa ima pravico, da si svoje ugodje uredi po lastnih željah in zmožnostih.
Kar se tiče samih radiatorjev, je sicer res, da oddajo toliko toplote, kot prejmejo električne energije, gre pa za učinkovitost, ki pa se le nekoliko razlikuje od radiatorja do radiatorja. V glavnem pa so hvale posameznega tipa zgolj komercilana zavajanja.
Ja, talno je luksuz. Luksuz ki stane (izdelava) predvsem pa luksuz KI GA HOČEŠ imeti. Sploh v dobro izolirani novi hiši FFS!
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Prepričane ne bom skušal prepričati!
alanford Napisal:Novembra bo 3 leta, odkar obratuje.
Manj pomemben popravek napake: 2 leti in ne tri.
123rik Napisal:Zdej mi pa res ni nc vec jasn...nic se enkrat bom poklical na Jelovico in ga povprasal o ceni talnega ogrevanja...ampak to sem naredil ze 2 krat i n 2 krat mi je zatrdil da za tako hiso tega ne rabim....
Živim v klasično zidani hiši s solidno izolacijo in talnim gretjem, tako, da nimam izkušnje za montažne hiše.
Osebno mislim da je talno gretje v montažnih hišah nuja, saj montažna hiša nima akumulacije v stenah, takšne, kot zidana. Tako, ti bo toploto akumulirali vsaj estirhi.
Pri teh stvareh je tako..če zeliš slišat da je ena opcija ok boš našel dovolj razlogov za to in obratno.

Avtor deluje v smeri da je odločen v smeri el. Ogrevanja...med različnimi ponudniki so razlike zgolj v finesah...regulacija..izgled. Razlike v porabi pač ne bo.
Mi je pa po svoje smešno/zalostno kako se ljudje kratkoročno odločajo pri tako dolgorocni stvari kot je hiša...praktično dozivljenjska.

Po mojih izkušnjah sem ob6aloval praktično vsako enostavno/poceni rešitev. K sreči sem se zavedel tega še pred obnovo hiše ki sem jo poskušal preurediti maksimalno mozno tako z vidika udobja kot minimalnih stroskov...beri neodvisnost od drugih...na daljše obdobje.
Kaj se je izcimilo? Cca. 300 eur stroška za ogrevanje 200 kvadratov in sanitarno vodo preko celega leta. Kjer je talno....navdušen.
Investicija? Pozabljena. Zadovoljstvo ob nizkih stroskih jo premaga. Na dolgi rok se bo tako ali tako odplačala..se ni za bat. Zadovoljstvo oz. Nizki stroski pa ostajajo.

Ne bi rad bil zaljiv do koga..a ko beres da nekdo ogreva 24 ur..porabi za 80 kvadarov ne vem..450 eur (sv verjetno ni zraven)..pa da imajo nad 21 stopinj...no ja..no ja...zelo uporaben prispevek Wink.

Jaz bi ti takole svetoval...če delaš zase vsaj sebi privošči...komoditeto in nizke stroške. Zal si z el. Radiatorji ne boš ne prvo ne drugo. Povratkov pri vseljeni hisi pa z vidika ogrevanja praktično ni. Ostala pa bo tolazba da je bila investicija poceni...
Hehe, po petih leti še vedno iste teme in isti zagovorci svojih dragih sistemov, ki se dajajo kdo ima daljšega oz. nižjo porabo. Ni važno koliko stane, važno da čim manj porabi.
Ponudniki montažnih hiš so se končno prebudili in začeli svetovat na podlagi izračunov, ne pa na podlagi pritiskov raznoraznih dobaviteljev vse sorte šare pod katerim vplivom so na žalost še vedno energetski svetovalci. Kriza končno dela red. Danes prihaja celo do takih absurdov, vsa ta šara pokuri več elektrike za samo lastno delovanje kot pa jo rabiš za ogrevanje in ko oboje sešteješ skupaj je mesečni znesek za elektro isti, kot da vse te drage šare nisi navlekel v hišo.

Ti kar poslušaj nasvet referenta Jelovice, pa še mene, ki ti pravim, da črtaj še kamin, dimnik ipd. (nepotrebna navlaka, ki ti bo samo zajebavala sistem ogrevanja). Pa tudi cenovno razliko med top izolacijo in tisto nekoliko slabšo daj preračunat, če se ti jo splača kupovat. Ostanke v EUR pa raje porabi na notranji opremi in ostalih detaljih, ki ti bodo še dolgo lepšali počutje v hiši.

Izbira Beha ali Glamox pa je zgolj lepotne narave. Jaz sem ravno iz pozitivne izkušnje z Glamoxom v majhni neizolirani hišici naredil električno akumulacijko gretje , ki se je izkazala kot ena najboljših odločitev, ki sem jo naredil v novi hiši.
123rik Napisal:Kupujeva montažno hišo Jelovica 106kvadratnih metrov (53po etaži) pri jelovici so nama za ogrevanje predlagali glamox oz Beha radijatorje in nama zagotovili da na kurilno sezono ne bova za ogrevanje porabila več kot 400eur.....za dogrevanje bi imela še kaminsko peč na drva v dnevnem prostoru.

Zanimajo me vaše izkušnje ....predvsem tistih ki tako vrsto ogrevanja imate v montažni hiši, ker od takih ki tega nimajo sem dobil ze en kup nasvetov....

Lep pozdrav

Povsem ustrezna in edina rentabilna opcija za 2x 53m2. V mansardi boš tako ali tako radiatorje uporabljal še dva do tri mesece na sezono manj, kot v pritličju. (take so moje izkušnje). S kaminom ne pretiravaj. Tvojim potrebam bo zadostil vsak pločevinko brez vsake navlake v rangu od 200€ dalje, če se ti bo seveda ljubilo kuriti.
Povzel bom vincenta, ki je zadel bistvo:
Citat:Mi je pa po svoje smešno/zalostno kako se ljudje kratkoročno odločajo pri tako dolgorocni stvari kot je hiša...praktično dozivljenjska.

In tudi naslednjo misel lahko potrdim:
Citat:Po mojih izkušnjah sem obžaloval praktično vsako enostavno/poceni rešitev.

Sicer pa se ima vsak pravico odločiti po svoje.
Ker se je itak že vnaprej odločil in je potreboval le nekaj uporabnikov, ki so mu potrdili svoje zadovoljstvo, je zadeva zaključena!
Čojko,

po eni strani imaš prav, po drugi pa se v nekaterih stvareh ne bi strinjal s tabo.

Zagovorniki talnega gretja mu ne svetujejo kup navlake, ampak enostavno talno gretje s toplotno črpalko.

Bistvo vsega je, da naredi izračun investicije v obeh primerih ogrevanja (z radiatorji in talnim).

Če je razlika 3-4k evrov nima kaj razmišljat.

Čojko še nekaj:
rajši imam talno gretje in počakam z opremo še naslednjih 5 let, saj je udobnost talnega neprimerno večja kot sedenje na sedežni garnituri za 3k evrov proti 500 evrov...
Fantje nič se še nisem odločil....talno bi dal 100% pred elektriko ....vendar da se mi vse skupaj podraži za 7k mi je čist preveč... zato me pa zanimajo še ostale alternative in pa predvsem realne izkušnje uporabnikov najbl simpl in najcenejše variante elektrike.... če bi imel viška 10k bi pa se odločil za vsaj predpripravo talnega in bi potem čez čas če bi ugotovil da je elektrika predraga lahko dokupil bilokero peč al pa tČ

koliko pride kvadratnimeter talnega ogrevanja? material + delo...
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=57400]Za orientacijo[/url]
Namesto dveh radiatorjev daj vsaj eno dobro klimo. Poleti ti bo v hiši najbrž vroče, v prehodnem obdobju pa boš lahko grel z njo vsaj osrednji prostor. Če si že odločen za radiatorje. Investicija je res najcenejša sploh če vzameš bau za 20 evrov, vendar potem je malo češko zraven sedeti na zofi za nekaj jurjev. Ali pa se poleti limati na to zofo, ker ti bo vroče.
Dobro pa natuhtaj lokacijo klime. Ker odlična lokacija za hlajenje (pod vrhom strehe) je zelo slaba za gretje in obratno.
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi