Vidim, da rad citiraš ...
pa ne bo držalo:
Citat:- nobena banka ne bo odobrila financiranja če ne bo izbrisne pobotnice iz strani prvotnega lastnika - ker potem se ona kot nova lastnica ne more vpisat torej no go
1. banka ne bo lastnica temveč hipotekarna upnica.
2. banka ne rabi izbrisne pobotnice, ker ni predhodne hipoteke (vsaj ti ne pišeš o njej).
3. tovrstni posli za prenos lastništva ne uporabljajo izbrisnih pobotnic, ker z njimi izbrišeš bremena. Lastništvo boš vpisal, ko boš izpolnil pogoje pogodbe na podlagi ZK dovolila, ki je sestavni del prodajne pogodbe.
Nimaš pojma, pojdi k notarju, kot ti svetujejo vsi, vključno z mano!
Citat:- tale pod točko 2 je vezana na moj odgovor zgoraj - če ni šanse da se banka direktno vpiše kot nova lastnica - se lahko na glavo postaviš z katerokoli predpogodbo/sporazumom/idr. in ti ne bodo dali kredita
Beri zgoraj - hipoteka je breme/terjatev, ki je vpisana v Zemljiško knjigo, javno listino. Ko imaš vpisano hipoteko, pa da nimaš predvidene poti za njen izbris tekom prodaje, "si mrzel". Take nepremičnine nihče pameten ne kupi. Poudarek je na "nihče pameten".
Banka je kreditodajalka, ki vpiše hipoteko, ti pa boš vpisal lastninsko pravico.
Lizing hiša pa financira na način, da vpiše lastninsko pravico (de facto in de iure je lizing lastnik), ti pa si lizingojemalec - to lease = najemati (vendar tudi tu obstojata dve varianti: poslovni najem = najem, ki nima namere da financirano stvar na koncu odkupiš in finančni lizing = najem z zapisano namero, da ti z zadnjim plačilom obroka lizinga dejansko odkupiš predmet najema/lizinga)
Full ni gre na organ, da tukaj nekaj sprašujete, dobite 3 strani nasvetov, potem pa kot Wikipedija enciklopedija svojo gonite.
Moj nasvet:
- pojdi na banko in jim povej točno tako, kot sem napisal,
- pojdi do notarja, ki ti bo svetoval in BO ODGOVOREN za vsebino Notarskega sporazuma o prodaji nepremičnine.
Ni isto overiti istovetnost podpisnika s podpisom ali overiti vsebino notarskega sporazuma!!
Kapiš?!