PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Prikaz učinkovitosti on off - inverter na milanskem sejmu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komentirati ali ne, to je sedaj vprašanje!
Ne, definitivno ne!
Ne verjamem nobenmu več!

Ostajam pa pri inverterju, samo da deluje le na polena :wink: !

Ampak tle pa telmos zagovarja ON-OFF, če se prav spomnim....

Ma ste čudni tiči.
Na koncu koncev tako nima veze, smo pač balkanci z balkanskim razmišljanjem...
Tisto kar imam jaz je najboljše, zato ker si boljšega nisem mogel privoščit.
Tudi sam nimam nobene ornk TČ, pa mi na kraj pameti ne pade da bi jo hvalil, saj se zavedam, da trg ponuja mnogo boljših naprav, ki so zame pač predrage.

Nikoli in nikdar se pa TČ ki je narejena iz zunanje enote klima naprave ne more primerjat s kvalitetno TČ made in eu. ne po mehaniki niti elektroniki, pa naj bo inverter ali on - off

ps. seveda je pa popolnoma jasno, da bo inverterska tehnologija v prihodnosti prevladala
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Recimo: 2 faza odtajanja inverterskega Panasonica, prejšnji model Vitocala 350a...
Brez 4 potnega ventila in obratnega procesa? Seveda vsi ledomati odtaljujejo s pregretimi parami in prva klima na trgu s pararelnim odtaljevanjem je bila SANYO siki sai kan
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Pa vendar je bistvo prikaza le 24% razlika v porabi med on off in inverterjem na istih pogojih in enakih odjemih. Lahko se trudite v nedogled dokazovati svoj prav glede kvalitete, kvantitete, tehnika gre naprej v smeri, ki očitno ni vaša. Prej ali slej boste obmolknili, ker se vam bodo prodajna vrata zaprla.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Nisem nevem kašen znalec in me zdej neki zanima.
Predvidevam da je bil hladilnik prej kot on of toplotna črpalka?
To se pravi je TČ on of hladilnik.
Potem predvidevam ,da je bila izumljena on of klimatska naprava, nato invertrska klima in na koncu invertrska toplotna črpalka? Če sklepam ,da invertrski tč pravite (klima)?
Ali je bila mogoče on of klima pred on of toplotno črpalko? Potem takem bi bila tudi on of TČ naprava (klima)
Se pravi da gre nekako tako
TČ on of je hladilnik?
TČ inverter je klima?
Ali je problem ker zunanje enote invertrc niso zapakirane v lepe škatlice?
Sem pa vesel, ker se grejem z talno klimatsko napravo, ki je bila prej kot invertrska tč. In mi ne more noben očitan a imam klimo ali hladilnik ker imam oboje ;-)

Očitno je on of bolje, saj že v avtomobile vgrajujejo start stop. Včasih so pa govorili, da avto ravno ob zagonu popije največ.

In nato so dali ivertrski motor v pralni stroj itd......
(off topic)
V ta start stop nisem ravno prepričan.....
Če je v kombinaciji s hibridnim pogonom potem ja, sicer pa bolj marketinška poteza, ki ne prinaša nobene dodane vrednosti.
Start stop je zaradi ekologije.
Big Grin Tale godijski vozel je pa ja čisto enostavno presekati.. Big Grin

Postaviš minimalno po 5 naprav (min. da velja statistika) poseznih tipov, jih nekaj let teraš v identičnih pogojih , in na koncu imaš zanesljiv rezultat.
Seveda bo tudi potem kup takih, ki bodo videli nateg na eni ali drugi strani.
xavi Napisal:Start stop je zaradi ekologije.

In kaj je na start/stop tako ekološkega ?
Težko rečem, ker ne vem kako deluje. Hipotetično, če se na dan 20 x za 20 sekund ustaviš pred semaforov in to pomnožiš z št. avtomobilov na zemeljski obli, dobiš podatek, koliko CO2 in drugih emisij v tem času gre manj v zrak (seveda, če bi imela vsa vozila start-stop sistem).
Stesta Napisal:
xavi Napisal:Start stop je zaradi ekologije.

In kaj je na start/stop tako ekološkega ?

Glih ene tolk k Teš 6 :-)
Aja , sem narobe dojel, sem mislil, da gre za TČ ali klimo. Imam start stop, pa dela kak dan ali dva samo, če pred tem naredim enih 200 -300 km v kosu, da je akumulator do vrha napolnjen. Tako da sem kar presenečen, če opazim da je oddelal. :mrgreen: :twisted:
Mi je dalo misliti, ko sem včeraj sodelavcu popravil elektroniko za hladilnik, katera rezervna stane 220€... pa se gre za navaden Whirpool hladilnik z dvema kompresorjema, star ene 5 let, ki je izpraven vreden nekaj takega kot nova elektronika....

Torej: inverter ali on/off? Z on-off porabiš recimo 400 eur elektrike na sezono, z inverterjem 300. Razlika 100 eur/letno. Inverter ti servisira le pooblaščeni serviser, ima kup elektronike in ostale šare, ki je verjetno dražja od elektronik za hladilnike, pečice itd.... On/off ti lahko servisira vsak lokalni hladilničar, rezervne dele ima, ali pa jih kupi v Emporju. Če crkne neka custom elektronika, lahko na koncu koncev vse fukneš ven, pa daš enega Carela not.

Sigurno je inverter boljši in tehnološko bolj napreden, ampak kak bo občutek (pa ali si serviser ali pa stranka), ko bo predračun za popravilo 8 let stare toplotne črpalke recimo 700eur? Pa bo lahko le okvara elektronike ali pa udar strele, sama mehanika bo še brezhibna.

To je le moje razmišljanje (pa si znam sam zmontirat in/ali popravit on-off ali pa inverterco).
1 2 3 4 5 ... 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi