PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Na tržišču hibrid TČ kondenzacijski plinski kotel

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
izotop Napisal:glede na film:
pri 10C dela tč
pri 0C dela kombinacija
pri -10C dela plin.

to mislim da bi bila dovolj v enem stavku na začetku povedat. sliši se dokaj ok rešitev, če se mene vpraša, za recimo nadgradnjo obstoječih plinskov kotlov ipd, pa tudi verjetno kakšne novogradnje, stanovanja ipd.
čist tako me pa zanima (iz prakse monterjev in uporabnikov) za recimo slovenske regije, da enkrat razčistimo s tem:
pri pretpostavki, da gre za dobro NE gradnjo, ali lahko pokriva tč vse potrebe po ogrevanju pri recimo -5,10C in manj (pa recimo, da so takšne razmere več kot en dan)?
letos smo se očitno temu izognili, je pa žled tudi recimo svoje nardil, kolkr vem tudi na
zun. enotah ipd. ne trolam, čisto tako iz firbca me zanima, koliko se tč sistem obnese v bolj ekstremnih razmerah. meni je pač logično, da sisteme prilagajaš razmeram okolice.
Moja dveletna izkušnja z ogrevanjem z TČ FHP, ki je namenjena radiatorskem ogrevanju srednje izoliranih hiš. Kot rezerva je pripravljen obstoječi oljni kotel in 20 l kanta z oljem. V kanti je še vedno tistih 20 l olja.
TČ na relativno slabo izolirani hiši opravlja svoje poslanstvo, elektro grelci se vklopijo po potrebi, lahko bi pa tudi te popolnoma izključil iz igre.
Za NEH ne potrebuješ nič drugega kot LT.
PS
Poglej si debate na forumu iz obdobja februar 2012, ko je bilo kašnih 14 dni čez celi dan več kot -10 C.
Obstoječi hibrid je po mojem mnenju odlična kombinacija z zemeljskim plinom. Če imaš varianto z UNP (cena energenta, najemnina cisterne), so elektro grelci cenejša opcija.
Se strinjam vendar v stanovanjih kjer ni prostora za dodatni bojler to reši vse zagate. Tako s porabo, kot s pripravo vode. Je pa to zelo dobra alternativa obstoječemu dotrajanemu kotlu z velikimi stroški ogrevanja.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Iz prve roke bom lahko čez mesec dni postregel s podatkom o pripravi SV na kondenzacijski način: znancu so namreč včeraj montirali Daikina Hybrid 8kw bojlerja pa nima_se pravi ko odpre pipo, zadeva sprotno s plinom ogreva vodo (plin je mestni) Edino plinarji hočejo (kot vsi) 7€ na mesec pa porabiš kaj ali ne....
Vedno sem bil prepričan, da gre pri prehodu na TČ za nižanje stroškov, četudi gre samo za trenutno sanit. vodo, kar bi morala TČ z lahkoto zadostiti.
Pa vidim , da temu ni tako :roll:
lp
Ne vem kaj si hotel povedat s postom, še manj zakaj oči obračaš? Razen če hočeš povedat, da bo gretje SV na tak način stalo prav toliko, kot ga (nas) je, ko smo grreli SV s kurilcem (cca 50-60 litr. mesec kar približno znese v € prav toliko)
Confusedhock:
V neki drugi temi bralka sprašuje kako bi se ognila visokim stroškom ogrevanja s plinom..., nisi znancu vedel bolje svetovati? :wink:
Pri 10+ zun. T. greti vodo s plinom ob TČ , bravo mojstri... (čeravno mam očitke večkrat, da pojma nimam :oops: ).
Lp
V bistvu so vse ogrevalne TČ, ki imajo elektrogrelce neke vrste hibridi, omrežnino pa je potrebno v vsakem primeru plačevati, kar pa ne velja za plin, ker se ga lahko odpoveš.
No nazadnje bomo prišli do zaključka , da tudi el. grelniki niso tako ''breme'', kot se je pisalo svoj čas, za tistih nekaj dni, kar delujejo preko sezone; pa je itak že sam telmos pisal nekoč, da je cena gretja enaka gretju TČ-ht brez.
Saj ima ob takih potrebah znatno zmanjšan Cop- primerljiv delovanju hratno TČ z grelci.
Tako delovanje ob kar globokem minusu je prvič redko, drugič pa ne tko nesmiselno, kot je pisal sašo65 o znancu, ki bo ob+10 in več grel sanit.vodo s plinom... (ob lastništvu TČ Cry ).
Lp
Če prav razumem, je ta plinski hibridni del pretočni grelec. Torej bojlerja ni in tudi gretja sanitarne vode s TČ ne more biti.
V primeru zemeljskega plina, je ogrevanje z elektriko najmanj 2x dražje
Točno. Sicer pa bi vsak lahko to sklepal že po velikosti. Bojler zavzame volumen.
Jaz sem mel v mislih drugo..., kaj je pol sploh smisel take TČ?
Kupiš pač namensko, ki ti ogreva objekt in sanit.vodo.
Tud ceneni kitajci to zmorejo, ker je običaj foruma predpostavke cen...ali primer niti ne edini Unika542.
Seveda je bistvo drugje- reklamni namen, kar je konkurenca ponujala že prej...seveda le drugi spet verjetno nakladamo, eni pa kot vedno verodostojni. Tu npr. poznajo hibrid dlje od reklame tu gor...[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")vaillantunichr("46")si/Uporabniki/Proizvodi/Obnovljiva_energija/Toplotna_crpalka_geoTHERM/produkt_vaillant/geoTHERM_hybridunichr("46")html[/url]
Čeprav sem lokal patriot, verjemte, da znam pogledat tud po drugih proizvodih in recimo tud ta [url], verjetno pa zopet obtožen beganja, kot laične razlage vsem nepoznavalcem TČ.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.vaillant.si/stepone/data/downloads/74/2f/01/Cenik%20aroTHERM.pdf">http://www.vaillant.si/stepone/data/dow ... oTHERM.pdf</a><!-- m -->[/url] je eden tistih: ki se po ceni, kot kvaliteti sigurno lahko kosa s tu propagiranimi največkrat, ter pade teza o visokih cenah.... Tud doseže temp. s katero višje redko kdo ogreva! (v višku zime)- običajno manj... Mislim, da je tud vizuelno ena lepših, kot- če ni drugega izgovora, se poda le ta! Majo pa tud cenovno dražje, kot različnih virov delovanja [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")vaillantunichr("46")si/Uporabniki/Proizvodi/[/url] večjih moči, kot boljših izloristkov, o vgrajenih delih pa mogoče kdo drug!?
Torej ima vse potenciale kot ''veliki'' (tud inverter :wink: ) ogreva tako objekt, kot sanit vodo, za zmerno ceno..., lahko ga dodaste tudi kot ''bivalent''...kot nekateri ht- k oljni (ali drugi) peči :lol:, čeprav ne rabijo, majo pa za vsak slučaj (ni zlonamerno, ter razumem zakaj, ni potrebe po pojasnitvi v to smer!).
lp
Smisel takega hibrida je tak kot je za vsako bivalentno ogrevanje.
To pa je da, takrat ko TČ ne zmore več pomagaš z drugim energentom.
Bivalentno pa ogrevate vsi, ki si pomagate z električnimi grelci.
Prednost plina je v tem, da bistveno cenejši od elektrike. Zato si lahko privoščiš, da bo plin prevzel ogrevanje že pri višjih temperaturah (ne tako nizkih) in na ta račun lahko imaš šibkejšo (cenejšoTČ), skupno pa bo še vedno cenovno ugodno.
Pač tržna niša za tiste, ki imajo plin in bi vseeno radi še nekaj prišparali, obenem pa imajo dva vira. Plinsko ogrevanje pa bi celo delovalo tudi brez elektrike s kakšnim manjšim agregatom (glede na letošnje izkušnje ni za zanemariti).
Zadnje se strinjam.
Ne pa del - o el. grelih...trdim, da s pravilno izbrano TČ le ti grelci pomagajo zanemarljivo malo , ob pravilno izbrani moči TČ (za objekt), ne glede nje načina delovanja !
Spustil si del...četudi zmore...dela za isto ceno kot bivalentno- namerno?
Tko, da lahko pokrije več kot hibrid- plin...kar je cenovno ugodnejše.
Lahko me poučiš homer, kaj narobe razumem?
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")e2eunichr("46")si/wp-content/uploads/Hybrid-katalog-SLO-E2E-webunichr("46")pdf[/url]
Iz kataloga vidno, plin prevzame ves del delovanja od recimo -5st., dela pa hibrid že od najslajših in največ dni zime povprečno (vsaj pri nas, pri tebi primorcu?) od cca + 3 torej. Tudi ''najslajši'' del odtaljevanj TČ!
TČ z EVI vbrizgom pa delujejo od cca -7 dalje (oz. odvisno od potreb objekta cca50- 55stC grete vode dalje; VT in ne LT črpalke Idea ) Kar pomeni bivalentno z el. grelci tudi ali še kasneje (odvisno od firm TČ)
Pri meni npr. okoli cca-10 do -12 stC dalje z zamikom (odvisno od vlage), torej dela ali tudi ne. Če v zamiku TČ uspe ogreti ne , če ne, za kratek čas vskočijo zraven TČ še grelci.
Koliko takih dni povprečja zime ima kdo najbolje ve vsak zase...

Torej? Hibrid pogojno da, kot je tvoj zadnji sestavek, cenovno pa ?
Lp
Kaj tu ne razumeš:
Citat:Zato si lahko privoščiš, da bo plin prevzel ogrevanje že pri višjih temperaturah (ne tako nizkih) in na ta račun lahko imaš šibkejšo (cenejšo TČ), skupno pa bo še vedno cenovno ugodno.
Tu ni nobenega "četudi zmore". Ne zmore, ker ni potrebe da zmore in v tem je ves smisel bivalentnega ogrevanja.

O ceni in izplačljivosti bo moral kaj povedati tisti, ki to prodaja.
Ker to izdelujejo in prodajajo, očitno ima tudi kupce.
1 2 3 4 5 ... 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi