18.3.2014 ob 10:33
izotop Napisal:glede na film:Moja dveletna izkušnja z ogrevanjem z TČ FHP, ki je namenjena radiatorskem ogrevanju srednje izoliranih hiš. Kot rezerva je pripravljen obstoječi oljni kotel in 20 l kanta z oljem. V kanti je še vedno tistih 20 l olja.
pri 10C dela tč
pri 0C dela kombinacija
pri -10C dela plin.
to mislim da bi bila dovolj v enem stavku na začetku povedat. sliši se dokaj ok rešitev, če se mene vpraša, za recimo nadgradnjo obstoječih plinskov kotlov ipd, pa tudi verjetno kakšne novogradnje, stanovanja ipd.
čist tako me pa zanima (iz prakse monterjev in uporabnikov) za recimo slovenske regije, da enkrat razčistimo s tem:
pri pretpostavki, da gre za dobro NE gradnjo, ali lahko pokriva tč vse potrebe po ogrevanju pri recimo -5,10C in manj (pa recimo, da so takšne razmere več kot en dan)?
letos smo se očitno temu izognili, je pa žled tudi recimo svoje nardil, kolkr vem tudi na
zun. enotah ipd. ne trolam, čisto tako iz firbca me zanima, koliko se tč sistem obnese v bolj ekstremnih razmerah. meni je pač logično, da sisteme prilagajaš razmeram okolice.
TČ na relativno slabo izolirani hiši opravlja svoje poslanstvo, elektro grelci se vklopijo po potrebi, lahko bi pa tudi te popolnoma izključil iz igre.
Za NEH ne potrebuješ nič drugega kot LT.
PS
Poglej si debate na forumu iz obdobja februar 2012, ko je bilo kašnih 14 dni čez celi dan več kot -10 C.

hock:
).
) Kar pomeni bivalentno z el. grelci tudi ali še kasneje (odvisno od firm TČ)