PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Zubadan "kaput" po petih letih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
preventivno v vse zubadane in podobno robo grelne kable ( 17W/tm) napeljat po izmenjevalcih...
cena sitnica napram ceni kompresorja, kolikor vidim..
Mah..treba ugotoviti zakaj točno se dogaja. Če bi bil to vesplošen problem bi se pojavil že pri klimah ki imajo več let in ružijo v mrazu...a za kaj takega jaz še nisem slišal.

Ena od opcij..ako je vedno na istem mestu spustilo in ni do konca nedostopno ter noro smotana krivulja...da se da preko tega dela kos večje cevi, prerezane...stisneš ter zalotaš (' zvariš po dolžini' ter spredaj in zadaj)..oz. da je cev, krivina iz dveh delov.

?
Če prav razumem imate v okvari kompresor in uparjalnik. Morda vam proizvajalec da kakšen super popust in bi bilo pametno razmislit o zamenjavi kompletne zunanje enote. Cena popravila zna dosegat vrednost 1/2 nove. Nova ima polno garancijo in odpravljene nekatere pomanjkljivosti.
Če gre za "sistemsko" napako, bi bilo fer najmanj to, da sami popravijo... Ko proizvajalci avtov ugotovijo kakšne napake v večjih serijah, vpokličejo vse avtomobile iz teh serij.
Spuščala je cev toplotnega izmenjevalnika -to je pod rebri uparjalnika zunanje enote ali narobe razumem? -posledica porvarjen kompresor v zun.enoti.

Od izvajalca/zastopstva/proizvajalca bi v tem primeru pričakoval, da:
- enostavno zamenja zunanjo enoto za novo (sicer se težava zelo hitro lahko ponovi)
- stranki zaračuna največ 50% cene zunanje enote
- delo same zamenjave naj plača proizvajalec
V primeru, da vse plača stranka, bi bilo jasno, da proizvajalec ne priznava svoje napake, kar ga bi potisnilo na listo 'slabih in vsaj manj priporočljivih' -vsaj na tem forumu.

Ne nazadnje, verjetno se bo kdo spomnil(biksi?), da sem nekajkrat nakazoval, da ima relativno visoko porabo. Vprašanje, ki se mi zastavlja je, ali je morda plin počasi puščal že veliko prej?
Moje mnenje glede na znano je da prej ni spuščalo. Glede na znano, gre za utrujenost materjala. Višja poraba ni povezana z tem .....
zakaj išče lastnik drug toplotni izmenjevalec?jaz sem za svoj PUH-P 71YHA(ON-OFF)naredil sam cevni izm.in deluje-med poizkusi sem ugotovil da pri različnih izvedbah izm. pri istih pogojih in isti tč lahko zelo naraste pritisk pri enaki kond.in ga pri maks. kond. krepko prekorači in če ni zaščite....... pri tč je vse med seboj usaklajeno
Merlin1 Napisal:Glede na znano, gre za utrujenost materjala......
...ki je mimogrede bil poddimenzioniran oz. na meji vprašljive kvalitete..- cev "grdo" pogledaš, pa se zdeformira - tipično

Na žalost, poševnookim še vedno ne verjamem (čeprav imam sam Fujitsu) ampak vseeno.....ne obstaja zastonj cel kup pregovorov...

Merlin1 Napisal:Višja poraba ni povezana z tem .....
ma ti si mi tud neki serviser :roll: 100kw mu je "žrlo" na dan pri +10 - joj, joj...ti pa bluziš, da nima veze...
tud tukaj je pregovor....
Dobro preberi, kaj sem napisal. Preberi eno zgoraj (@dedek) Mogoče se ti posveti in ne obtožuj !

Sicer pa o teh problemih sem pisal že pred nekaj časa :wink:
sašo, nisem govoril o sedanji popolnoma nenormalni vsaj 2x previsoki porabi -a ti si serviser?
Merlin1 Napisal:Dobro preberi, kaj sem napisal. Preberi eno zgoraj (@dedek) Mogoče se ti posveti in ne obtožuj !
ma nič ne obtožujem_mi je pa čudno to o porabi...
to?
Citat:Če prav razumem imate v okvari kompresor in uparjalnik. Morda vam proizvajalec da kakšen super popust in bi bilo pametno razmislit o zamenjavi kompletne zunanje enote. Cena popravila zna dosegat vrednost 1/2 nove. Nova ima polno garancijo in odpravljene nekatere pomanjkljivosti.
se strinjam - bilo bi na zadovoljstvo obeh strani...
Me prav zanima koliko TČ dela vsaj 20 let za kolikor se dela investicija v kurilno napravo.
še najbolj renomirani gorilnik toliko ne zdrži -preverjeno
Naša stara plinska peč je zdržala 25 let, pa še je delala, meritve plinov so bile ok.. Peč na drva je letnik 1971, tudi dela ok.
Gorilci na KO Hansa - 20 let + v moji okolici... sorry za offtopic..
1 2 3 4 5 ... 14 Pojdi na stran 
Iskanje po temi