PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Lesni briketi ali drva?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torej iz te racunice, 1t briketov ni dovolj za 2 meseca. Nism se nikoli kuril na brikete, sicer bom pa letos testiralBig Grin,
tomazekk Napisal:Torej iz te racunice, 1t briketov ni dovolj za 2 meseca. Nism se nikoli kuril na brikete, sicer bom pa letos testiralBig Grin,

no pozabil povedat da zaenkrat še nimamo fasade in neizolirano hladno podstrešje in je toplotnih izgub ogromno Wink letos računam, da bo malo boljše, fasade sicer še ne bo, bo pa izoliran strop oz. tla na podstrešju.
Pri meni je isto, nimam še izolacijske fasade, niti stropa nimam izoliranega. Če smem vprašat s čim si pa izoliral tla na postrešju? ali si izoliral strop. Jaz sicer na postrešu imam še golo( ničesar not)
tomazekk Napisal:Pri meni je isto, nimam še izolacijske fasade, niti stropa nimam izoliranega. Če smem vprašat s čim si pa izoliral tla na postrešju? ali si izoliral strop. Jaz sicer na postrešu imam še golo( ničesar not)

steklena volna in pa delno trda kamena volna, ki je pohodna (za dostop do dimnika in okoli dimnika)
Pa je res 1 tona briketov = 4m drv? Sam sem mislil da je tam nekje od 2.5 do 3m.

Ker imam še svoja letošnja drva še mokra tuhtam ali naj vzamem 4 tone briketov tona po 130 iz bukovega lesa pri lokalnem mizarju ali bukova drva po 50e na meter.

Za brikete vem da bodo suhi(10%). Me pa skrbi koliko pepela bo ostalo.
stafan Napisal:Pa je res 1 tona briketov = 4m drv? Sam sem mislil da je tam nekje od 2.5 do 3m.

Ker imam še svoja letošnja drva še mokra tuhtam ali naj vzamem 4 tone briketov tona po 130 iz bukovega lesa pri lokalnem mizarju ali bukova drva po 50e na meter.

Za brikete vem da bodo suhi(10%). Me pa skrbi koliko pepela bo ostalo.

Glede 1 tona = 4prm ne bom dal roke v ogenj, zdi se mi, da sem nekje to nekoč zasledil, ne bom pa trdil.

z briketi okoli 8% vlažnosti moram povedat da nisem imel nikoli kaj veliko pepela, niti težav s prižigom. So se pa pojavile težave mislim, da v mesecu aprilu ali začetku maja (ne spomnim se več kdaj ej bilo hladno), da sem moral zakurit in nisem imel ničesar več in sem šel po brikete v bauhaus, ki pa se jim je že nadaleč videlo, da so preveč napojeni z vlago (skladiščeno zunaj pod nadstreškom v naluknjani embalaži), Vendar ko so enkrat zagoreli so goreli, je pa z njimi bilo več pepela. Se pa briket začne širit enkrat ko gori, tako da je potrebno pazit kako ga namestiš v kamin (da se ob odpiranju vrat ne strese vse ven), v centralnih pečeh ni nek problem, ker imaš načeloma za dodajanje kuriva druga vratca, za čiščenje pa spet druga.

Najboljše izkušnje imam z briketi lokalnega mizarja in pa z briketi, ki sem jih kupil v bioles horizont al nekaj takega. Pa še prednost pred drvmi, je ta, da je manj umazanije. Briketi so v paketu in je odpadek praktično samo tista folija ali škatla, pri drveh se nabere malo več smeti ob hranjenju v dnevni pri kaminu v košari.
Stefan , jaz tudi imam letos drva mokra in sem kupil 1 tono briketov bukovih, in mislim da je odlicna odlocitev, ker nakup drv je rizik ker neveš ali so res suha.Edino da greš pogledat drva preden ti jih kdo pripelje.
To razmerje je bolj pravo
1000 litrov kurilca, 2.tone peletov ali briketov, 4-5 prm drv
Tako bo bolj pravilno ja :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
1 2 3
Iskanje po temi