PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri IR grelni paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teh 17 do 20 jurjev si slabo preveril.

Pa če bi se že šli...tu je verjetno všteta cela kurilnica...pri ir.jih rabiš še zalogovnik in segrevanje SV vode...tudi če greš na bojler...je ogrevanje drago ali pa moraš nabavit tč za SV.

Potem se pa da na mizo eno in drugo opcijo...investicija + tekoči stroški za ogrevanje in SV na dobo 40 let (do prahu)...in vidiš kje si.
Saj tudi proizvajalec pravi, da je to IR.
Sem jihkontaktiral inso mi to potrdili.

Jaz sem mislil, da je IR samo tisto, kar smo vcasih imeli v kopalnicah. Ali pa bifeji zunaj za ogrevanje kadilcev. Tisto je bil povsem drugacen obcutek toplote - spredaj vroce, v hrbet te pa zebe.
Thermaray greje prostor, dlan lahko pritisnes na strop in je topel, ze kaksnih 15cm stran pa prakticno ne cutis... Eh, nima veze, ne bom spet ponavljal ;-)
Kogar zanima, bo ze poiskal... ne vem pa, zakaj tako gorece napadate ta nesrecni IR :twisted:

Vsak si pac postavi, kar mu najbolj ustreza in po mojem je prav, da se tudi o IR vidi kot ena od moznosti.
Medo, ne napadam IRjev, ker jih ne poznam.

Napadam pa folk, ki "zagotovo trdi", čeprav nima in ne pozna. Pa nisem mislil nate.

Tudi sam lahko spluvam recimo BMWja, čeprav ga nikoli nisem imel.......pa je to verodostojno?

I think not.
No pain, no gain.
Saj ga ne napadamo. Je čisto ok sprejemljiva opcija el. Ogrevanja...a naj poinudniki ne valijo bučk in zavajajomljudi. Samo to.
Kdor se odloči za el. Ogrevanje ima tri opcije...talno, radiatorji z ventilatorji ali IR paneli.

A ker zakoni fizike veljajo za celotno vesolje je poraba med njim identična.

Izbira pa je na vsakem posamezniku da med temi opcijami izbere svoj optimum...ker vsak izmed njih ima spet svoje prednosti in slabosti.

Ne moreš pa el. Ogrevanja enačiti s TČ..enostavno ne zdrži primerjave.

Torej...ob fer predstavitvi bojo tudi taki odzivi.

Zaključek...ne nasprotujemo IR panelom...nasprotujemo zavajanju :wink:
Na zavajanje sem tudi jaz alergicen.
Mislim pa, da vecina kritikov IR ogrevanja ne pozna iz prakse, ampak samo ponavljajo COP COP COP....in se tudi norcujejo iz zagovornikov.
Tisti, ki thermaray imamo, smo zadovoljni z delovanjem in tudi izven tega foruma ne poznam nikogar, ki bi bil nezadovoljen.
Seveda pa IR ni primerljiv s TC in tudi ne s klimami... Hkrati pa tudi ne drzi, da grejejo samo toliko casa, dokler se vrti stevec kwh.
Se strinjam @medo9, nekateri so prav posmehljivi in se norčujejo iz uporabnikov, ki pravijo, da je IR ogrevanje učinkovito in primerno, pa sploh nimajo pojma o tej tehnologiji, kar je še huje je niti niso preizkusili. Pa ne mi z nekimi ir savnami itd., ker je drugo... Res, da je panelno ogrevanje dokaj novo v primerjavi z ostalimi sistemi, kar pa še ne pomeni, da je neučinkovito. In nekateri brez premišljanja izstreljujejo COP COP COP in sploh ne pomislijo, da ni vse samo to! Gre za drug način ogrevanja. Nekaj je sevalna IR toplota, drugo pa konvekcija.

Morda se tudi kakšen uporabnik najde, ki ni zadovoljen, saj je potrebno namestiti ustrezne moči panelov na pravo mesto v prostoru. Kot pri vsakem drugem ogrevanju je potrebno pravilno dimenzionirat. Večina uporabnikov, vsaj kar jih jaz poznam, so zadovoljni in imajo približno takšno porabo kot so jim obljubljali.
OH FOR THE LOVE OF GOD... Ste opazil da je tudi JURE napumpan s strani propagande? Ali pa je on propaganda... Oboje je možno...

NI MOGOČE DA IMAŠ ZA 80% MANJ IZGUP POTEM KO SE "HIŠA PREGREJE". Ni mogoče in konec. Pika. Basta. Ne rabiš "vedet" popolnoma nič o IR da ti je to jasno...

Še dobro da je TČ 20k investicija... IR je "samo" 7k... FFS ELEKTRIČNI RADIATORJI JE 2K INVESTICIJA...

Kako lahko IR prodajalci rečejo da se potem IR splača? KDAJ??? NIKOLI! ZAVAJANJE toliko da jim iz ušes gleda! Fuj in FEJ.

BTW, če ogreva TUDI POTEM KO ŽE UGASNEŠ samo pomeni da je PREJ dalo v "grelnik" toliko več energije... Tako kot navadna PEČ ko ti ogen ugasne greje še 4 ure... Pa to ne pomeni da zdaj greje zastonj...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
@vermont: kako kaj tvoja hiša ogrevana izključno z IR paneli, čakamo podatke. Big Grin
g.firefly vabljen na predstavitev thermaray-a k meni tako kot sem napisal stojim za tem.imam sistem 3 leta in sem propaganda in to dobra iz iskušenj.ni 80% manj izgub saj vsak butelj ve da ko se hiša segreje jo samo še dogrevaš a ni tako?pa škoda besed o tem da to ni IR. Nočem IR ogrevanja v svoji hiši. kogarkoli zanima therma-ray si ga lahko pride ogledat k meni.imam tudi še nezaključen strop v eni hiši možno je videt vse pa naj temu neuki rečejo propaganda.
Jure: Thermaray JE IR.
Ne verjameš?
Tule je izsek iz maila, ki ga je napisal Kevin Kilbride (predsednik uprave):

To answer your question, yes our panels are infrared. We are not as hot as some infrared systems - like the type that have a wire or tube that glows red but we do operate in the same zone.
Jure, IR propaganda, in Vermont, vstrajajo na tem da če imaš dovolj močne IR boš pogrel hišo in potem delal na minimumu. Če imaš pa premalo močneIR, bo pa cel dan delalo in še ne bo segrelo... Oz. rečeno drugače, po njihovo bo 600W grelec delal 3 ure na dan, 400W grelec pa 14ur. Logično ne? aha...

BTW, če greješ zunanje stene hiše direktno in ne tlakov, potem imaš VIŠJE izgube. Kar IR propaganda tudi obrača v drugo smer...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
jure je samo mislil napisat da ne mara IR ogrevanja ker ga že ima :twisted:

Logiš da so IR le da ne sevajo pri tako visokih temperaturah - treba zadevo prilagoditi hišni uporabi.

Svoje čase, ko se je gonilo centralne na režim 90/70 so bili tudi radiatorji že kar simpatični sevalniki...in mogoče marsikdo pogreša ta občutek ko preide na talno (nizkotemepraturno) ogrevanje..ali drugače..veliko jih uživa ob sevanju kamina - v resnici 'gleda ogenj in uživa ob prijetnem občutku'. :wink:
Vincent, glede ognja se strinjam, ni ga boljšega filinga ob njem. Če ne gre za požar v bajti, seveda.

Glede radiatorjev pa ni šans. Jih nočem nikoli več videti......
No pain, no gain.
@RobicM
Če ne znaš brati mojih postov ti še enkrat povem, da sem v gradnji in še nekaj časa tam ne bo montirano! Imam pa doma testno 1 panel, s katerim se že grejem v manjši dnevni sobi in moram reči, da je občutek OK, soba topla enakomerno - ni tako kot nekateri tu gor nevedno zavajajo - da te žge na enem mestu in je pod mizo mrzlo. Daleč od tega. Porabe trenutno sam še nisem izmeril, bom pa priključil na merilec porabe in da vidimo. Pa po možnosti, ko le prejmem običen el. radiator primerjam razliko v porabi.

Vendar glede na to, da sem že črno na belem videl primerjavo v porabi med prejšnjim sistemom in IR, ter je bila za več kot še enkrat nižja poraba, poleg tega pa sem se pogovarjal še z nekaj ljudmi, ki imajo vgrajeno in so ravno tako zadovoljni, me ne bo nihče prepričal, da paneli niso ustrezni in nimajo majhne porabe.
No, no, ne bit jezen name :wink: Me veseli, da gradiš čisto brez problemov Big Grin

Me prav zanima razlika v porabi med el. radiatrojem in IR panelom. Pa slike prosim tudi. S kalorimetrom in napisanimi temperaturami (notranjo in zunanjo). Po možnosti v daljšem časovnem obdobju. Če bi morda lahko, prosim. Mogoče ti bodo ostali dali boljši opis pogojev za tvoj poskus.
1 2 3 4 5 ... 32 Pojdi na stran 
Iskanje po temi