PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kotli na pelete Centrometal PEL-TEC

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lahko da ti bo ugašal gorilnik, ker z tem fizično blokiraš dimne pline.Kakšen kotel imaš?
Imam kotel Biomatik VHU 26 P z Etiksovim gorilcem, vse skupaj je bilo v kompletu.
jani65 Napisal:Vgradi fi 180 lahko ga koristiš za vse.

To je že res, toda zakaj bi dajal prevelik dimnik če ni potrebe. Koliko je meni jasno - tudi če dam večji dimnik (180) se potem vlek lahko zmanjša z regulatorjem vleka in nima biti kaj narobe.

Zdej še manj vem kot prej...

LP
Veš dovolj,nabavi fi180. Ne ukvarjaj se z vlekom za to bo poskrbel kotel, lahko je pa težava če je premajhen fi dimnika.
pozdravljeni,
ali je problem ce kupis 48kw pec v hišo 200m2?
je potem peč prevelika za tako hišo?
imam obcutek da imam preveliko porabo...

kakšna bi naj bila poraba peletov pri hiši 200m2 kjer se je prej pokurilo okrog 2000l olja..

oz kako dolgo vam zrdzi rezervar peletov peltec (340l) v dneh? pri zimskih temp -c...

a je kdo nadgradil programsko verzijo doma, je mozno? in kej se dobi nadgradnja in vodič za postopek nadgradnje programske verzije?

hvala
20 kw je dovolj za tvoje m2. Kako si prišel do tega da si nabavil kotel za 500m2.
Na uro delovanja polža porabim 13.1 kg pelet . Od včeraj zjutraj 7,50h do danes 17,30 je polž deloval tri ure in pol (3,5h) = 45kg pelet
Ali drugače: če privzamemo, da je energetska vrednosti kg pelet 5,6 kWh, si za vzdrževanje željenega nivoja udobja pri povprečni temperaturi 3 st.C, čez peč pognal za 5,6 x 45 = 252 kWh energije. Oziroma se je hiša ohlajala povprečno 7,4 kW na uro.
če ti povem zakaj? Ker mi je en "mojster" svetoval da ce kupim pec z vec KW bo delala na min, če pa vzamam 20kw pa ves cas na pune... POVZETEK: v glavnem ker sem se premalo pozanimal! ...

kak si prišel do podatka kak dolgo je delal polž?
tam vem da so v meniju neki stevci se da to kako resetirati?

koliko stopinj imate v hiši?
Leon, a imaš že inštalirano peč?
Bejži od tistega mojstra!
Lastniki CM ti bodo svetovali pravega mojstra, ta ti lahko verjetno nadgradi SW (če je potrebno?) zlasti pa spusti moč na minimum (14 kW).
Preberi si tudi hrvaški forum, zapise uporabnika marin01 in njegovo kalvarijo s PelTec 48, s katerim greje 400 m2. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.forum.hr/showthread.php?t=337601&page=425">http://www.forum.hr/showthread.php?t=337601&page=425</a><!-- m -->
ja peč je ze inštalirana...

Kaksen mesec kurim z njo, pa sem dobil obcutek da kar žre pelete, nakar mi je en rekel da je verjetno kriva prevelika KW peci.... trenutno še nimam termostata in imam peč natavljeno na časovnico,ki je na peči, nastavljeno imam tako forlauf na 50c in vklop vsak dan isto ...
0d 5-7h in 12-13h ter zvecer od 16h-21h in imam rezervar ki je napolnjen na full cca 12 vreč (340l) tam ene 5 dni... in je ze prazen...

kak pa spustim moč na 14kw?
jutri se bom utsavil na CM na hrvaskem, da malo povprašam po mojstrih...

v najslabšem primeru prodam peč in kupim 24kw?
leon400 Napisal:če ti povem zakaj? Ker mi je en "mojster" svetoval da ce kupim pec z vec KW bo delala na min, če pa vzamam 20kw pa ves cas na pune... POVZETEK: v glavnem ker sem se premalo pozanimal! ...

kak si prišel do podatka kak dolgo je delal polž?
tam vem da so v meniju neki stevci se da to kako resetirati?

koliko stopinj imate v hiši?
Števec obratovalnih polža sem sam vgradil. Ogrevam z 20 kw 180 m2 na 21sC, vremensko vodena regulacija ,navadna fasada ,okna nova ,streha 25 cm.
Kotel mora delat na "pune", Ta inštalater je pravi ................. .
giovanotti Napisal:Ali drugače: če privzamemo, da je energetska vrednosti kg pelet 5,6 kWh, si za vzdrževanje željenega nivoja udobja pri povprečni temperaturi 3 st.C, čez peč pognal za 5,6 x 45 = 252 kWh energije. Oziroma se je hiša ohlajala povprečno 7,4 kW na uro.
Kaj to pomeni?
Meni je kalorimeter pokazal 153 kw
jani65 Napisal:Števec obratovalnih polža sem sam vgradil. Ogrevam z 20 kw 180 m2 na 21sC, vremensko vodena regulacija ,navadna fasada ,okna nova ,streha 25 cm.
Kotel mora delat na "pune", Ta inštalater je pravi ................. .

vremensko vodena regulacija pomeni senzor zunaj in termostat notri v hiši?
Ja,pa v kotlu in na dvižnem vodu,vodi mešalni ventil,varovanje povratka in črpalko, MR-TR plus je regulacija.
jani65 Napisal:
giovanotti Napisal:Ali drugače: če privzamemo, da je energetska vrednosti kg pelet 5,6 kWh, si za vzdrževanje željenega nivoja udobja pri povprečni temperaturi 3 st.C, čez peč pognal za 5,6 x 45 = 252 kWh energije. Oziroma se je hiša ohlajala povprečno 7,4 kW na uro.
Kaj to pomeni?
Meni je kalorimeter pokazal 153 kw

Kalkulator med vloženimi 252 kWh in dobljenimi 153 kWh pomeni, da si dobil 60% energije skozi kalorimeter. Seveda močno posplošujem in predpostavljam.
Ustreza kurilna vrednost tvojih pelet? Ne vem.
Izkoristek gorenja? Lahko izmeriš samo z inštrumentom. Nekaj lahko ugotoviš iz TDP.
Nekaj energije ti gotovo pobegne čez ovoj peči oz. ohišje gorilca, nekaj pa tudi kot žarilni ostanek - neizgoreli pepel (pred leti je o tem pisal že Stepski).
O izkoristkih (izračuni, merjenja...) bi sicer lahko pisali v drugi temi, da ne smetimo v tej.
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi