PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri ButanPlin - odklop

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Letos smo imeli porabo nič. Zaenkrat še nobenih signalov od butana. So pred tednom sami popisali števec. Bomo videli.
Boka: predvidevam da si potem celo leto plačeval samo tistih 5€na mesečni položnici za vzdrževanje plinomera?

Sem se že odločil, tako kot ste svetovali, sploh ne bom odjavil samo notranjo instalacijo (plinsko peč) bomo dali dol, zaprli dovod plina in zmontirali TČ.
Potem pa požrem naslednjih 4 leta tistih 5€/mesec, če se bo pa prej kdo utaknil pa urejamo. Sicer pa kot sem napisal def. je približna poraba 250m3, jaz sem skuril 1100m3 v 3 letih, tako da majo da dajo mir, naj bodo zadovoljni da so vsaj nekaj dobili.

Zbiram sedaj predračune za TČ zrak/voda, imam sicer že ožji izbor
- Toshiba Estika 8kW
- Daikin Altherma LT 8kW
- Hitachi Yutaki 8kw

Prvi dve sta cca 7k (TČ + bojler 200l + montaža), Hitachi je 1000€ cenejša, pa pri vseh dobim še 1k nazaj od Ekosklada.
Sicer se nagibam trenutno k Hitachi (zaradi cene), razen če me uspejo prepričati majstri da je vredno dati 1000€ več za Toshibo ali Daikina.
Nihče te ne more prisilit, če ne potrebuješ, da naročiš tudi samo 1l plina!
bernikm Napisal:Boka: predvidevam da si potem celo leto plačeval samo tistih 5€na mesečni položnici za vzdrževanje plinomera?

Lani junija, ko je padla odločitev za TČ, smo jih obvestili, da ne bomo več plačevali pavšala in da bomo stanje, v kolikor se bo spremenilo, javili. Imamo še nekih 25m3 preplačila. Zaenkrat nič problemov.
Sem govoril tudi s potnikom njihovim, pravi, da naj ne bi imeli težav z njimi in da bo tudi on orgiral, naj ne komplicirajo. Bom videl. Čakam.
Še malo pa mesec.
O pogodbi še nič. Moram poklicat, ako to pomeni, da nimajo podvprašanj.

So po poslali vprašanje po TRR, kamor naj nakažejo lani preplačan plin. Korektno.
Kaj pa če greš srednjo pot ostaneš naročnik in na plin kuriš takrat, ko delovanje toplotne črpalke ni smiselno ob izredno nizkih zunanjih temperaturah in je volk sit in koza cela .
Ob enkih pogojih (T min -15 max -6 average -8) je plin pocvrl 120 kWh/16€, toplotna 60 kWh/6,60 €.
Butan se javil!

Stvar je takšna, da oni nekako amortizirajo, ali kaj že, investicijo v instalacijo. In preostali del, glede na rok trajanja pogodbe, zahtevajo plačilo. To bomo še videli, koliko bo. Je rekla gospa.
Tako. Da zaključim sago.
Po nekaj emajlih in klicih aprila 2014 odpeljali bombo.
Od januarja ne prejemamo več računov.
Po moje je to to.
Tisti ki ste zadevo imeli dlje kot 7 let. Tisti ki pa jim je častil instalacijo, pa dvomim da bodo kar požrli ta strošek. Preverite v pogodbi koliko je ta strošek.
1 2 3
Iskanje po temi