PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Wv Term Stadler GT

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
No nekaj boš s tem kotlom prihranil, če boš ohranil isti režim ogrevanja. Ja se suče ta procent nekje med 20 in 30%. Vendar ga z novo instalacijo ne boš ohranil. Stremel boš bolj za tem, da se boš približal enakomernemu ogrevanju prostorov preko celega dne, da se boš zbudil v toplo jutro. To bo malce znižalo procent prihranka na kurivu. Mislim pa, da bi pri tvoji površini s tremi klaftrami drv moral priti skozi sezono.
ima kdo doma ali izkušnje z vigas? ker vigas 25 z lambda kontrolo je ca. 2.600 evrov. wv gt pa brez lambde 3.400.

sodeč po cenah bi rekel da je vigas pofl.

pa je res?
Sicer ni tema. Zato na kratko. Imam vigas 25LC s tremi zalogovniki po 725l. Hišo mi je letos ogreval tretjo sezono. Je pa to enostaven kotel s tlačnim ventilatorjem ne sesalnim. Ni kakšen biser med kotli, ampak sem kar zadovoljen z njegovim delovanjem. Ima vse kar imajo "ta dragi" kotli višjega ranga. In tudi deluje po moje nič slabše od njih. Saj so meritve na moji lokaciji pokazale enake rezultate, kot so navedene na tovarniških podatkih. Se sem in tja pokaže kaka pomankljivost, ki jo pa lahko sam odpraviš.
Nekaj je napisano o njem na tem forumu. Veliko pa na forumu ingenium. Tam smo zbrani lastniki teh kotlov v temi o kotlu vigas 25LC.
Hvala. Ja, pardon, tema je druga.
Pozdravljeni
Kot sem obljubil,bom napisal še nekaj iskušenj o peči GT 20,Ki jo sedaj kurim že dober mesec.Preden sem se odločil za to peč sem si ogledal kar nekaj kurilnic in s tem tudi peči.Pri uplinjevalnih kotlih je zelo pomembno,da so drva suha.Drugič da se peč naloži toliko kolkor je potrebe po energiji.Če upoštevam ta dva dejavnika s pečjo ni nobeni problemov.No pri meni se je pojavil še eden,in to je da imam prevelik vlek dimnika.Dokler nise montiral še regulatorja vleka,peč ni delovala optimalno.Ker regulacija peči dela na temperaturi dimnih plinov,je to pomemben dejavnik,zato je vlek dimnika pomemben.Po dobrem mesecu sem pogledal tudi izmenjevace,ki so lepo sivi in brez kantama,prav tako tudi sama nalagalna komora.Ke trenutne temperature še niso zimske ne nalagam komore do vrha ampak malo man,kar zadostuje za 24 ur.Enkrat na tede poberem iz spodje komore pepel,vendar ga na šamotu vedno nekaj pustim.Lhko pa zatrdim da je poraba drv z
kasično pečjo vsaj za 25% manša,poleg tega je večje udobje in veliko man čiščenja.
Verjetno si hotel napisati, da je poraba z uplinjevalno pečjo manjša kot s klasično?
ja res vanč sem se malo nerodno izrazil.
A imaš v sistemu tudi zalogovnki? Bo treba tudi pri nas prihodnje leto posodobiti kurilnico, zato sem malo bolj "firbčen".
Ja imam zardi problema vrat 2krat po 750,litrov. Sistem je sledeči,peč gt 20+peč na olje je ostala od prej,inštalater je malo godrnjav ko sem rekeu da bi jo vgradila,2 krat zalogovnik po750l,dva mešalna kroga in bojer za sanitarno vodo,ki ima svojo črpalko.
Hi,

I read in this topic that GT has no lambda sonde. I contacted WVterm and they told me that all there kotels have lambda sonda. Can someone confirm this information?
Yes, since 2014 all WVTerm gassifying boilers have lambda sensor.

It is mainly because from this year onwards our "Eco Fund" only gives subsidies for boilers, that have lambda sensors, so they have upgraded their boilers...
ok

thank you.

in the information sheet about their kotels it wasn't that clear, now everything makes sense :wink: .
No jaz sem ravnokar montiral novo kotlovnico z Stadler GT 20 lambda kotlom in dvema 800l zalogovnikoma. Moram reči da je glede izdelave zadeva zelo dobro narejena. Tudi 100l nalagalni prostor bi moral biti zadosten za toplotne potrebe hiše. Glede delovanja pa še javim kako in kaj. V kratkem delam zagon in preizkusim sistem.
Malo obujam temo.

Je že kakšen info, kako se obnese GT20/30 z lambdo?
No zaenkrat občasno kurim z odpadom, ki ostane okoli hiše za toplo vodo. Čeprav mi ob hladnih dneh tudi že v radiatorje pošlje. S samim kotlom sem zadovoljen in zelo dobro deluje. Sem se pa naučil, da ga moraš lepo na tesno naložit (drugače gori z viška kisika in pri nižji moči) in čez kaki dve uri preverit, da se niso drva zataknila. Zadeva to namreč zazna in kotel ugasne. Seltron je za zadevo naredil kar dobro regulacijo in stvar takoj reagira na spremembe parametrov zgorevanja. Za čiščenje je tudi zelo vredu, ker gre vse odspredaj zrihtat, pa pepela je minimalno proti prej. Zakuri se tudi z par kepami papirja, ker vedno dovolj oglja pusti(če slabo naložiš ga imaš še za grill). Pa tudi tista srednja vratca ne pogrešam, pravzaprav sploh ne vem zakaj jih delajo na kotle. Mogoče če bom imel čas bom še naredil kakšno sliko ali pa filmček delovanja na you tubu.
1 2 3 4 5 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi