Moja situacija z gorilcem je precej neugodna. Uradni monter je gorilec montiral poleti in takoj so se začeli problemi z elektroniko. Gorilec oz. elektronika je večkrat kar zmrznila. Ko sem gorilec vžgal, se je vklopil ventilator in pihal v nedogled, dokler ga nisem izklopil in vklopil preko on/off stikala. Nastavitve monterja so bile doziranje 2.3 sek, pavza 6-8, vent na 100%. Ker sem hmalu opazil, da je več žlindre in nezgorenih peletov,kot pepela, sem se sam lotil nastavitev. Ventilator je bil uporaben le na 99% in 100% , saj je na <98% pihal skoraj kot pri vžigu. Glede na vse to, sem imel optimalne nastavitve(najmanj pepela in žlindre ter močen plamen) pri doziranju 4.3 sek, pavzi 23 sek in ventilatorju na 99% ali 100% (ni razlike). Tako je bilo do tega tedna, ko je začel polž oddajati čudne zvoke, se greti, zaradi česar je posledično ven metalo varovalko polža. Elektronika je med pavzami doziranja, spuščala na polža neko nizko napetost, zaradi česar se je polž matral, grel itd. Sedaj imamo od ponedeljka novo elektroniko, mislim da je r2.6, katera za enkrat deluje brezhibno, le nastavitve so malo drugačne. Tu ventilator precej bolj linearno spreminja moč z procenti, pri vžigu se vsakih n sekund iz 35% zavrti na 70%(nastavljaš kot želiš), kar pospeši vžig, se pa enako dogaja tudi na 95%. Torej pri 95% pihanje ni konstantno, zdi se, kot da se ventilator izmenično vrti med 70% in 95% (rečeno na pamet). Probal sem že s starimi nastavitvami, pa se mi temp v gorišču dviga preko 500 stopinj, kar je verjetno preveč. Sedaj testiram z ventilatorjem na 95%, doziranjem 0,3dl, pavzo okrog 20 sek in prvimi vratci ventilatorja spuščenimi nekje za 3 matice( če jih dvignem je plamen krajši, letijo iskre itd.)- temp gorišča okoli 400-440 stopinj. Opažam, da je plamen močnejši, če so druga vratca ventilatorja spuščena skoraj do konca(vendar pa še vedno kljub vsem razlagam ne vem kako naj bi optimalen plamen izgledal, tako da bi bilo super, če bi kakšen izkušenejši uporabnik na hitro s telefonom posnel svoj plamen, da se mu probamo amaterji čim bolj približat). Kakšen je pravzaprav pomen drugih vratc? In ali še pri komu, v očiščenem gorilcu pri prvem kurjenju na desni strani, kjer ni ventilatorja, naberejo peleti, kateri ne zgorijo, saj zrak ventilatorja tja ne seže, zato tej peleti zoglenijo, na njih pa se nabere pepel. Tako imam po prvem kurjenju na desni strani gorilca (cevi) trd kupček zoglenelih pelet, kar eventuelno nadomesti žlindra.
Tako, na dolgo in široko.
Prilagam posnetek plamena, komentarji zaželeni, da čim prej nastavim to peč tako kot je treba. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=BWmfPRgmcvs&feature=youtu.be">http://www.youtube.com/watch?v=BWmfPRgm ... e=youtu.be</a><!-- m -->
Hvala in LP