PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Zaključek praga do estriha pod sekcijskimi vrati v garaži

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guma od vrat bi morala tesniti sama od sebe, če je spodaj ravno, saj zato pa je.
Je pa tako, da če po vratih pada postrani z vetrom nošen dež, tudi kaj pricurlja spodaj skozi.
Kolega je vgradil neka poceni vrata, pa ima spodaj gumo že čisto strgano oz. preperelo, nadomestne pa ne dobi, tako da prepoceni vrat od no-name proizvajalcev ni za kupovat.

Mi smo pa naredili napako, ker imam notranji inox kotnik, ki mi določa naklone, za 2-3cm preveč zunaj (torej vrata so prišla namontirana bolj notri, kot sem pričakoval, da bodo). In se je zgodilo ravno to, kar nisem želel: padec proti garaži že zunaj vrat. To bom nekako saniral, ko bo čas za to, verjetno s kakšno dodatno letvijo spodaj pod vrati, še ne vem.

Tudi s tem kvarc posipom nisem čisto zadovoljen, je preveč higroskopičen in premalo trden. Situacija pa se je zelo izboljšala, ko sem ga premazal s Kemafob premazom. To je brezbarvna tekočina na silikonski bazi, ki se dobro vpije v podlago in jo naredi vodoodbojno, kar je ključno za zunanjost (prag). Tudi na izgledu ni sprememb, ko se enkrat posuši.
torej si zadovoljen z betonskim pragom, obdelan s premazom? Ne vidiš potrebe po kakih ploščicah na pragu nad betonom?
Če bi še 1x delal, bi dal ploščice, ta premaz bo treba obnavljat verjetno. Bi bilo pa dražje s ploščicami ali s čim drugim.
kake ploščice pa bi dali, in če je potem recimo po dvorišču asfalt?
Eno vprašanje  - pri ponudnikih ne najdem tega detajla:

Vrata / vodila se torej montirajo na notranjo steno.Mi lahko kdo pove kje se nahaja prag za dvižna vrata.
Če so debela ca. 42mm kje je recimo glede na linijo špalete sredina vrat oziroma prag - ali so vrata tik ob steni, ali je vmes še kakšno vodilo, tesnilo,...

IMA KDO KAKŠNO SKICO?

Hvala, LP
Sredina vrat (ko se bodo ta spustila čisto do tal) bo cca. 4-5cm v notranjosti prostora. Tam mora biti pregib (najvišja točka), če imaš naklone v eno in drugo stran. Vsaj za tadebela Hörmann to velja.
Sedaj veš tisto, kar meni niso povedali, kljub temu da sem jih prej vprašal...
(1.10.2020 ob 08:20)Fantocci2 Napisal: Sredina vrat (ko se bodo ta spustila čisto do tal) bo cca. 4-5cm v notranjosti prostora. Tam mora biti pregib (najvišja točka), če imaš naklone v eno in drugo stran. Vsaj za tadebela Hörmann to velja.
Sedaj veš tisto, kar meni niso povedali, kljub temu da sem jih prej vprašal...

Hvala. 
Lp
1 2 3
Iskanje po temi