PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Dom in male živali Kdo je ustrelil našega mačka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
gt001 Napisal:@papez: pretiravas... in kompliciras.

Confusedhock: Misliš?

:o V čem neki?
Ma kaj glupariš? Nekdo je z malokalibrskim orožjem ustrelil žival. Zrelo za pregon. Kaj hočeš zdaj ti iz tega naredit?
Prijava na policijo je bila podana, trej je vse naprej gluparjenje, vključno s tvojim prispevkom.
biondo Napisal:@papez46: 5 mačk v 12 letih, ne naenkrat. Zdej imamo pač sosedovega Smile

Sej jaz se ne grem nobenih pravic, niti se nikoli ne grem pravičnika navsezadnje se na pravo niti ne spoznam.
Imam pa rad, da sosed pristopi do mene in se dogovori z mano ne z mačkom...
In ti boš vesel, ko te bo nahrulil, ja de............... in mu boš lepo povedal da naj zgine in naj se briga zase! Tako nekako. Pa kaj njega briga tvoj maček? Pa kaj se meša ? :roll:
Ne razumem pa, kakšno škodo ti lahko maček naredi?
Sem bil konkreten, razkoplje, poščije, poserje, pred vrati ti pusti crkovino........ in tako naprej.
Dotični sosed je po spletu okoliščin družinski kolega in je težak od vedno,
ne pa zgarani luški delavec...
Še enkrat: lahko bi stopil do staršev teh otrok in se zmenil... Kaj imajo 6letniki za odgovarjat?
:roll: No, kar veselo enkrat stopi k kakemu fotru ali mamiki v parku, ko bo njun mulc škodo delal na igralih in okolici. Kar veselo! Če boš imel srečo - boš samo klofuto dobu, če pa ne .............. pa kake buške - najmanj!
Mačkov ne lupčkam, smetnjaki pa so zaprti z rednim odvozom.

KARMEN1 je strnila in povedala kako se zagre v pravno urejeni in civilizirani družbi,
se strinjam.
Moj post ni hotel izpasti kot hujskanje na vstajo ampak na idejo, da se pri ljudeh vzbudi kolektivna zavest k odporu do orožja...
Čak, mal, a se ti zdi, da pr nas okoli hodmo kot na divjem zahodu? Da se pokamo vsevprek? Zato ker je nekdo, ki malo neuravnovešen - poknu mačka? Ne gre posploševat - kakor vidiš - ne v eni in ne v drugi smeri.
@tilen2009: Upam, da se bo vse uredilo na najbolši način
Mogoče je pa muc zašel 200m proti severu (teritorij nove vasi). Tam je texas vsak dan. Policija tam ne ukrepa.
@lambretta:
Ni šel tako daleč. Po poročanjih sosedov ne. Glede policije: še dobro, da je kriminalist, ki "obravnava" to zadevo bližnji sosed. Je imel kar velik cmok v grlu, ko sem mu povedal naslov.
maček je bil ustreljen od doma zračne linije še 50 metrov ne.
@papez46: sej v tem malem kotičku interneta ne bomo nič uredili...

Mi pa lahko vseeno pomagaš v temi, kjer opisujem težavo, ki jo imam z bojlerjem.
To pa upam, da se da rešit Smile
LP
@ biondo

:oops: Bojler................ kaj je že to?
:lol: :lol: A ja, vodni grelec................. mal se hecam, da ne bo hude krvi, eeeeeee bom pogledal in če lahko - ti dam kak nasvet!

Res je - tule ne bo šlo, ampak tamle tudi ne bo šlo, pa tam nekje drugje tudi ne bo šlo...................... ja u tri :twisted: kje pa potem gre? :oops:
Mogoče malo off topic, ali pa tudi ne... Tilenu2009 v razmislek...
Znanec se je vozil po ulici, ko mu na cesto skoči maček, ki se prosto klati po naselju. Refleksno trzne z volanom in se zaleti v bočno parkiran avto. Še dobro, da je bil tam avto, ker se je po pločniku tik ob avtu sprehajala mati z otrokom, ki bi lahko bila žrtev, če ne bi bilo parkiranega avta.

Zdaj pa nauk...tilen2009: če bi bil jaz voznik in da bi zaradi tvojega mačka, ki mi skoči pred avto, povozil mamo in deklico na pločniku, kupim puško in ti prestrelim jajca, pol pa verjetno še sebe, ker ne bi mogel živeti z dejstvom, da sem JAZ poškodoval, bog ne daj ubil koga zaradi tvojega mačka, ker ne veš skrbet zanj.

Konec debate!
@momonono:
Zadel si žebljico na glavico. Sam ko bi še žebljica bila na pravem mestu. Npr. na tvojih jajčkah.
Dejmo tole res končat, ker ne pelje več nikamor. :evil: :twisted:
@tilen2009: Recimo da se tvoj maček klati po moji parceli in veselo kakca kjer se mu zaljubi. Kaj naj naredim? Naj grem v stroške in kupujem neke ultrazvočne naprave, ki nervirajo mačke in ne hodijo blizu ali naj se raje pogovorim s tabo? In ti boš verjetno ukrepal ter mačka zaprl v hišo kar si že v predhodnih postih zanikal.

Sam sem na prejšnji lokaciji tudi že imel mačka ampak ga je povozil avto. Naj preganjam avtomobilista? Tudi sam sem jih že kar nekaj povozil.

Na trenutni lokaciji sem pa jaz žrtev v smislu, da drugi mački serjejo pri nas ampak za to imam že rešitev, ki sem jo nekoč že opisal na tem forumu.

V urejenem okolju živali pač ne moreš spuščat kot se ti zljubi. To je dejstvo. Zato imajo živali odgovorne lastnike. V divjini je to drugače. Me zanima zakaj psi ne tavajo sem ter tja. Maček je DOMAČA žival in tja tudi sodi.
tilen je v svojem prvem sporocilu jasno dal vedeti, da ga bolj kot za macka, skrbi ker neko budalo v mestu strasi z MK pusko.

Normalen bo tujega macka (ali drugo zival) brcnil iz svoje parcele. Kaksen bolj zivcen bo popizdil in poskusil poiskati lastnika, nihce koliko toliko normalen pa ne bo kar streljal naokoli.
Bravo gt001.
Hipotetično:
Papež ali momonono ali edid ali .... kdo tretji živi v strnjenem naselju. Ima recimo dva otroka strara do 7 let. Živali nimajo, ker nimajo časa. Njihov sosed, mejaš, ima mačka, ki serje po vrtičkih vseh sosedov. Enemu tretjemu sosedu dopizdi, vzame puško v roke, jo napolni in pritisne na sprožilec. Ker je to MK puška, ki ima tudi malo odsuna in ker je ta tip živčen, pa se mu zato roke tresejo, mačka fali in zadene en kamen, ki ga ima za okras na svoji gredici. Odbiti projektil prileti enemu izmed zgoraj omenjenih otrok v rit. Kaj pa sedaj? Papež, momonono in ostali?
Pa "bognedaj" niti pod nobenim pogojem tega nikomur ne želim!!!
Samo karikiram.
@tilen2009
Aha, torej ni težava vaš maček ampak da nekdo pohaja po vasi z MK orožjem.

Ja, to je skrb vzbujajoče in vredno obsodbe. Ampak sosedi bi morali kaj slišat, saj taka zadeva verjetno kar dobro poči. Na policijo ne računaj preveč, ker so dokaj nesposobni. Malce se poveži s sosedi in se bo mogoče kaj razvedelo. In to ti da tudi slutiti o človeku, ki se z težkim topništvom spravi na mačka. Dvomim, da ima dovoljenje za nošenje orožja, torej imamo opravka z neprijavljenim orožjem. Želim ti čimveč uspeha pri izsleditvi tega pacienta.
1 2 3 4
Iskanje po temi