PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja izjava prič o zunajzakonski skupnosti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
papez46 Napisal:[quote="madman
ti bežiš pred dejstvi

zakaj se MORAM poročiti, če živimo v demokraciji in imamo pravico lastne izbire?

prosim razloži mi to, ker si me s tem okrcal za slabiča

čakam
Citat:Muca zamijavka, ko ji stopiš na .............. rep. :lol:
Zakaj se čutiš prizadetega?
Nihče ničesar ne MORA.
Vsak se (svobodno in demokratično ) lahko odloči kako in kaj!
Je pa "haklc" ....... seveda z vsemi pripadajočimi + in -, oziroma posledicami.

Osebno se strinjam z @borovničanom, dopuščam in akceptiram pa tudi vse druge oblike sobivanja.
Pa pustimo sedaj "rinčkanje" in obročkanje - kot nek morda preživet ritual lastništva moškega nad žensko - ali kakor koli si že bodi.
Edino dejstvo, ki je - je to, da je v zakonski skupnosti bistveno enostavneje ( če in v kolikor pride do razveze ) dokazovati in uveljavljati "zakonske" določbe, kot pri izvenzakonski skupnosti.
En papir ali dva podpisa "ne spremenita ničesar", paru, ki VE za kaj se je odličil sobivati v instituciji imenovani ZAKON. Enako tudi NI ovira za razvezo. Zakaj bi bil?
Funkcioniramo - tako in drugače, razhajamo se prvi in drugi, (nekateri pač ne), in življenje gre dalje.

Ne, sam papir ne olajša popolnoma ničesar. V obeh primerih je lahko enako preprosto ali enako komplicirano. Še najlažja je sama razveza zakona, ker se to zgodi v vsakem primeru. Vse ostalo je pa lahko trnova pot.
madman Napisal:ne žalil me je strelka z slabičem, ker se nisem poročil....
A dej no zdej užaljeneno nevesto špilat! Ni te žalil.......navedel je neko "splošno" definicijo nekoga tretjega. Ti si se pa videl v tem?

skratka poročeni ste pa hrabri, svaka vam čast ni kej
Osebno mislim, da ne gre za kako extra hrabrost - prej bi to lahko imenoval "odgovornost za svoja dejanja".

se pa opravičujem, če nisem v vaših okvirjih kako naj bi družba/družina izgledala, ker vidim da že res živimo v krščanski državi.....

žalostno

Nikar se ne opravičuj, Ni potrebe!
Kot krščanska država smo - žal deklarirani - čeprav je dejansko stanje bistveno drugačno. To, da današnji "krščanski" del družbe ne tolerira ali celo priznava, da smo "multikulturna" družba - ja to pa je žalostno.

Če imaš ti "pošlihtane" zadeve, tako kot tebi/vama/vam ustreza - ni ga boljšega! Ne rabiš nobenega papirja. Tudi jaz ga v bistvi ne potrebujem, kljub temu, da ga imam. Mi pa tudi nič ne pomaga ( tisti papir mislim ) če ugotovova - na ne gre. Bolj gre pri vsej stvari morda za neko "globoko osebno odločitev", da enemu obdobju (spoznavanju partnerja in navajanju na skupno življenje in sobivanje ) sledi pač neko drugo, ki je zgolj "formalno" tudi "poštemplano". Nič več.

Saj, glej - avto imam tudi "kasko", pa definitivno ne z namenom, da se bom pa sedaj kar ZALETAVAL po cesti v druge - češ - saj bo zavarovalnica plačala!
Citat:se pa opravičujem, če nisem v vaših okvirjih kako naj bi družba/družina izgledala, ker vidim da že res živimo v krščanski državi...
Kaj pa je krščanskega ob pristopu k matičarju in registraciji zakonske zveze? Pismen pristanek v skupno življenje z vsemi po črki zakona pripadajočimi obveznostmi in bonitetami. Nihče ne zanika možnosti skupnega življenja (ne glede na spol) tistim, ki se ne želijo registrirati. Je pa na mestu, če nočejo sprejeti obveznosti, zakaj bi dobili bonitete. Tema se je dejansko začela s tem, ker nekdo išče bonitete iz naslova skupnega življenja, za katere pa ni pismeno (uradno veljavno) prevzel obveznosti.

Mislim, da je največji problem trenutnega (še neveljavnega) zakona tisti del o posvojitvi otroka. V naravi ima vsak mladič enega očeta in eno mamo. Če je treba uveljavljati nadomestne starše, naj ostane to načelo.
Nimam časa - sem v penziji!
Izvenzakonsko skupnost sem pred leti izkazovala tako, da sem imela pri njem začasni naslov, da mi je zobozdravnik izdal račun, na katerem je bil njegov naslov, da je bilo kar nekaj računov plačanih s trajnika morega trr, s potrdili plesne šole, da pleševa pri njih, z rezervacijami hotelov,let. kart z dopusta, fotke itd. Tole z izjavami prič, da sta par je men osebno mal bosa, oziroma sama tega nebi sprejela kot dokaz.
Še to, kar zadeva poroko. Če se greš v sredo popoldne podpisat, te ne stane nič. Je pa lepo, če se očka piše enkao kot mamica in otročki. In marsikdaj poenostavi marsikaj. Tudi ločiš se lahko nenazadnje v manj kot dveh mesecih, stane le nekaj deset evrov.
S tem tudi pokažeta, da mislita resno v svojih besedah. Z moškim, ki tega koraka ne zmore bi bila sama zelo previdna. Po eni strani je le 'papir' po drugi strani pa nam da vedet, da gre zdaj pa zares Wink
Madman, nisem rekla da se moraš, sicer si slab. Tud sama sem bila dolgo (do pred par leti) proti temu podpisovanju lastništva moškega nad žensko. Otročku je vseeno ali se piše po mami ali očetu se ti ne zdi?
Btw, sem ločena...
Citat:zakaj sem potem slabič brez jajc in podobno
Take izjave dajejo nestrpneži in ekstremisti. Stojim pa za svojo trditvijo:
Citat:Nihče ne zanika možnosti skupnega življenja (ne glede na spol) tistim, ki se ne želijo registrirati. Je pa na mestu, če nočejo sprejeti obveznosti, zakaj bi dobili bonitete.
Lej, ni ti treba storiti nič kar je proti tvojem prepričanju...Poroka je osebna odločitev. Ker se ne poročiš imaš lahko več težav, hkrati tudi prednosti.
Imam prijatelja katera se nista poročila, le spremenila priimke , da se v družini vsi pišejo enako. Imeli so zaradi različnih priimkov preveč logističnih težav. Opcij je veliko, odločitev je na tvoji strani.. Še vedno za nekatere velja prepričanje da je poroka samo kos papirja in da je ob dobrem razumevanju kos papirja brezpredmeten... Res je! Vendar če se le odločiš za poroko, četudi že skupaj živiš, je ta dan nekaj posebnega, čustven in globok. Če partnerja zares ljubiš in si se odločil z njim preživeti celo življenje je lahko poroka za oba nekaj lepega in prav poseben dan . Zraven ne potrebuješ nikogar, takrat si sam in ta odločitev ti lahko da moč za naprej.

Če je poroka samo nakaj kar bi moral storiti, je bolje da takoj greš in te ni nazaj. Na žalost je takih primerov preveč kateri zaradi papirja ostajajo skupaj, imajo druge partnerje, se sprenevedajo, jim je tako lažje ali nimajo ,,jajc,, da kaj spremenijo. V bistvu papir tukaj ne igra vloge. Danes naj bi bili v moderni in razviti družbi (poročeni, neporočeni, istospolni, enostarševski ) vsi enaki, kar mislim da je edino pravilno. Kako je pa to praksi je pa razvidno iz vsakodnevnih poročil....Na žalost!
Drugače greš na občino in tam podpišeš izjavo, da živiš v zunajzakonski skupnosti! Da ne bo kompliciranja.
Hehehe, zanimiva tema!
Kakšne probleme si delate iz te poroke ali neporoke! Pa je vse skupaj takooooo enostavno.

Če se imata dva rada, se spoštujeta, si pomagata, se cenita, si ustvarita skupen dom, družino, kupita psa, mačko in akvarij, ali ni čisto vseeno, če sta ali nista poročena?

Za nama je 17 skupnih neporočenih let, 2 otroka z različnim priimkom od mojega. "Mož" je moral 2x na matični urad "potrditi" očetovstvo ! Smile V tem času sva kupovala, renovirala, prodajala in zopet kupovala nepremičnine, sedaj se bova spravila graditi. In nikoli, ampak res nikoli ! nisva imela problemov zaradi različnih priimkov!
In zakaj se nisva poročila?
Preprosto zato, ker se nama v začetku ni zdelo pomembno, nato sem zanosila in s trebuhom se nikakor ne da plesati cele noči... Smile Zame je poroka nekaj veselega, kjer se zberejo vsi, ki jih imam rada in se nepopisno zabavamo. Potem je bil dojenček, žurka zopet odpade, nova nosečnost, žurka odpade zaradi trebuha, nato 2 otroka v plenicah, ja valda, drugi se bodo zabavali midva bova pa ritke brisala in zvečer zaspala za mizo od utrujenosti!
In tako sva še sedaj koruznika.
Vendar poroka bo, takoj ko se preselimo v naravo, imata otroka že narejen scenarij! Pa ne bo zaradi papirjev, bo za dušo, za naju, za najini družini, za prijatelje.

Glede vrtca: plačevala sva polno ceno, v tolarjih cca 85.000,00 na mesec za oba otroka. Otroškega dodatka dobiva eno veliko 0 ! Toliko o goljufanju države.
Sushi Napisal:Hehehe, zanimiva tema!
Kakšne probleme si delate iz te poroke ali neporoke! Pa je vse skupaj takooooo enostavno.

Če se imata dva rada, se spoštujeta, si pomagata, se cenita, si ustvarita skupen dom, družino, kupita psa, mačko in akvarij, ali ni čisto vseeno, če sta ali nista poročena? Za nama je 17 skupnih neporočenih let, 2 otroka z različnim priimkom od mojega. "Mož" je moral 2x na matični urad "potrditi" očetovstvo ! Smile V tem času sva kupovala, renovirala, prodajala in zopet kupovala nepremičnine, sedaj se bova spravila graditi. In nikoli, ampak res nikoli ! nisva imela problemov zaradi različnih priimkov!
In zakaj se nisva poročila?
Preprosto zato, ker se nama v začetku ni zdelo pomembno, nato sem zanosila in s trebuhom se nikakor ne da plesati cele noči... Smile Zame je poroka nekaj veselega, kjer se zberejo vsi, ki jih imam rada in se nepopisno zabavamo. Potem je bil dojenček, žurka zopet odpade, nova nosečnost, žurka odpade zaradi trebuha, nato 2 otroka v plenicah, ja valda, drugi se bodo zabavali midva bova pa ritke brisala in zvečer zaspala za mizo od utrujenosti!
In tako sva še sedaj koruznika.
Vendar poroka bo, takoj ko se preselimo v naravo, imata otroka že narejen scenarij! Pa ne bo zaradi papirjev, bo za dušo, za naju, za najini družini, za prijatelje.

Glede vrtca: plačevala sva polno ceno, v tolarjih cca 85.000,00 na mesec za oba otroka. Otroškega dodatka dobiva eno veliko 0 ! Toliko o goljufanju države.

Tu si zadela - žebljico na glavico!

Natančno tako - se strinjam. Seveda če tisto "poboldano je tako tudi res".
Citat: in vas ne moti ampak vam vseeno ni prav..
Pomisli na svojega dobrega soseda, s katerim bi tudi v bodoče rad obdržal dobre odnose. Koliko stvari te pri njem moti - za živo glavo mu ne boš priznal, da te moti - prav ti pa ni. Ali si zato slovenceln? Če hočemo sobivati, moramo potrpeti. Vprašanje, kje so za koga meje.

Enako je pri izvenzakonski ali pa istospolni skupnosti. Marsikoga moti, nekateri glasno povedo da jih moti, nekaj pa jih je v stanju to obrniti v očitek.
madman Napisal:
princes Napisal:Lej, ni ti treba storiti nič kar je proti tvojem prepričanju...Poroka je osebna odločitev. Ker se ne poročiš imaš lahko več težav, hkrati tudi prednosti.
Imam prijatelja katera se nista poročila, le spremenila priimke , da se v družini vsi pišejo enako. Imeli so zaradi različnih priimkov preveč logističnih težav. Opcij je veliko, odločitev je na tvoji strani.. Še vedno za nekatere velja prepričanje da je poroka samo kos papirja in da je ob dobrem razumevanju kos papirja brezpredmeten... Res je! Vendar če se le odločiš za poroko, četudi že skupaj živiš, je ta dan nekaj posebnega, čustven in globok. Če partnerja zares ljubiš in si se odločil z njim preživeti celo življenje je lahko poroka za oba nekaj lepega in prav poseben dan . Zraven ne potrebuješ nikogar, takrat si sam in ta odločitev ti lahko da moč za naprej.

Če je poroka samo nakaj kar bi moral storiti, je bolje da takoj greš in te ni nazaj. Na žalost je takih primerov preveč kateri zaradi papirja ostajajo skupaj, imajo druge partnerje, se sprenevedajo, jim je tako lažje ali nimajo ,,jajc,, da kaj spremenijo. V bistvu papir tukaj ne igra vloge. Danes naj bi bili v moderni in razviti družbi (poročeni, neporočeni, istospolni, enostarševski ) vsi enaki, kar mislim da je edino pravilno. Kako je pa to praksi je pa razvidno iz vsakodnevnih poročil....Na žalost!

tudi iz tvojega posta je razvidno kako je v praksi in zakaj, ker še vedno lahko izbiram in vas ne moti ampak vam vseeno ni prav....
slovenclni

Pa ti dam eno - morda primerljivo vzporenico!

Študiraš. Ni važno kaj. 4 leta ali 5. Vse izpite si opravil z 10-kami. Fantastično. Pomeni, da si "maher", da obvladaš in da si "usposobljen za delo v praksi".

:lol: E malo morgen! :mrgreen:

Nekaj ti še fali! Diploma, dragi moj. Večina nas ve kaj in kako je z diplomo, na koncu študija. V bistvu, ali bi jo napisal in zagovarjal - ali pa ne / razlike velike ne bi bilo.

Drži?

Ampak ....... vsa leta študija in dela bi vrgel "stran", saj je Diploma, končni pokazatelj zaključka nekega obdobja. V tem primeru študija. In res je - na koncu je le in samo nek "papir".

Eeee, že slišim komentarje. Da so tudi falirani študentje - brez diplome, včasih bolj produktivni in več znajo - kot oni z diplomami in magisteriji. Drži. Velikokrat.

Ampak v okolju kjer se "muvamo" so žal neki pisani in nepisani "reglci" in navade, običaji in tradicije. Seveda se manjajo in spreminjajo.

No, samo še vprašanje - a harem in 40 ženičk - če bi ti tako pasalo in bi tako hotel - bi lahko imel v tem okolju? :lol:
vsi faksi nimajo diplome na koncu :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
madman Napisal:
borovničan Napisal:uf koliko postov za prezen nič...

če nekdo nima jajc , da bi se poročil in misli o prihodnosti z figo v žepu...(obojestransko)
slabiči...
Trstenjak je to klasificiral " beg pred odgovornostjo...."

ti bežiš pred dejstvi

zakaj se MORAM poročiti, če živimo v demokraciji in imamo pravico lastne izbire?

prosim razloži mi to, ker si me s tem okrcal za slabiča

čakam
Zato, ker sta tudi mladoporočenca dokazala, da je vendarle drugače, če si poročen. Zaveza je drugačna, občutek pripadnosti, povezanost…. Da ne govorim o tem, da ženi, če se otrok piše po očetu ( le zakaj to dovoli, zakaj se mu ukloni ?? ), končno ni ob prehodu meje potrebno kazati rojstnega lista otrok no priimki so zadnja stvar v zakonu, je pa zagotovo občutek pripadnosti večji, če ga potrdiš tudi s takšnimi stvarmi. In tudi sam obred poroke na simbolni ravni še utrdi zvezo, sploh cerkvena poroka, in tudi tisti, ki družini pišejo razglednico, končno lahko prenehajo razmišljati o tem, katerega od priimkov bi napisali, da ne bo užaljen eden ali drugi. Končno se svojemu partnerju lahko reče MOŽ in se ona počuti ŽENO. Podrazumeva se - globoko v sebi in ne le v kuhinji, postelji ali … Da je zdaj drugače. Boljše. Morda pogrešaš, da bi bil poročni dan čudovit. Morda pogrešaš občutek na poročnem potovanju s prstanom na roki. Res lahko je na roki dest ali več prstanov a le en je "tisti". Plus vsako leto znova lahko na tisti datum možu očitaš, da je spet pozabil na obletnico. Vsaka bolečina je manjša, ko jo deliš z nekom in vsako veselje podvojeno, ko se doživlja v paru. Mogoče izgleda, da moraliziram, vendar tako je - taki so zakoni, ki jih je nekdo vstavil v nas.
Samo tako se doživlja sinergija sreče. In ljudje se poročajo zagotovo že nekaj tisoč let…ja res je, tudi skupaj živijo, a očividno je , da je t.i. »parterstvo« daleč od ideala - glede na to , da »poroka« še ni propadla…Seveda je graditev odnosa težka naloga, a je odrešujoča.. Pa žal dream odnosa tako poroka in morda še manj »partnerstvo« ne nudi . Potem pa se za tegobami otrok »za temi razvratnimi najstniki« skrivajo obupne družinske razmere , da je, bi morali biti otrokom vzgled njihovi starši, ne pa vrstniki. Če pa "nismo" svojega dela opravili korektno, potem tudi od svojih otrok ne pričakujte, da bodo odrastli v zgledne člane naše družbe z polnim zavedanjem dolžnosti, vrednot in pravic, predvsem pa medosebnega osrečevanja… in nikar ne jočite, ko bodo vaši otroci rekli, da ste starši krivi za njihov neuspeh. Pa še kako prav imajo, kajti niso se vzgajali sami.
Poroka je nekaj posebnega in tisti, ki mu ni do poroke (iz kakršnegakoli razloga že) pač ne misli tako. Ko se v partnerstvu zalomi, ti ne pomaga nobena poroka, tudi cerkvena ne. Da ne govorim o tem, da naj bi verni ljudje svojo zvestobo in zavezo pred Bogom hudo resno jemali a je tudi ne…

Res je, da poroka ne reši problemov v zakonu, ampak tudi zunajzakonska zveza ga ne in prav tu zadaj, globoko v ljudeh je tisti strah pred njimi samimi, da se ne upajo poročiti – vezati, globoko v sebi bežijo pred samim seboj, pred odgovornostjo ki jo imenujejo t.i. simbolika - čeprav je pravzaprav in na zunaj njih kulisa življenja popolna.
Zakaj le čakaš na ta trenutek tako dolgo ? Vso srečo in lep dan še naprej

p.s. Pojem demokracija pa je tako zelo zguljen in izrabljen in nima veze z poroko, saj se pod isti pojem meša zmetane Vegradove delavce na cesto, miljonski zneski neplačani podizvajalcem v Stožicah, ropanje podjetij in prosti dostop do mamil ali pa osebna odločitev, da nekdo opit vozi avto …
1 2 3 4
Iskanje po temi