Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:bi to pilo vodo
Bi. Kar napelji vodovod. Poves pri 100 kg bo 6 mm. Malo me moti izgled od spodaj.
Po mojem predlogu s pločevino 2 mm in 3 kom KC 35 x 1,5, bi bil poves 5 mm pri debelini samo 3,9 cm ter enaki teži.
Nimam časa - sem v penziji!
Ocena:
1
Citat:kakšna zadeva je KC 35 x 1,5
Ves čas teme je govora o različnih profilih, največ pravokotne in kvadratne cevi. Sem dal skico predloga zelo tanke stopnice, kjer se tudi vidi kvadratne cevi obložene s pločevino. O tem je bilo govora.
Ocena:
1
Citat:Ko mi uspe končati nazadnje obdelano variacijo stopnice javim
Razmisli, kako boš praktično priključeval stopnico na osnovni nosilec iz kvadratne cevi s sorazmerno tanko steno. Imaš praktično samo dve možnosti:
- za vsako stopnico privariti na nosilec zaplato debele pločevine in nanjo čelno variti stopnico
- V stopnici sta samo 2 profila, ki v priključku objameta osnovni nosilec.
Malo sem še razmišljal o pritrjevanju osnovnega nosilca na nosilne dele stavbe. Kombinacija z AB stebroma mi ni ravno všeč. Ali bodo stopnice ravne (samo ob eni steni), morda še vmesni podest, morda dvokrake (ob dveh stenah) s podestom v kotu? Razmišljati, kako narediti, da ne bo površina zidu ob vsaki stopnici pokala zaradi deformacij stopnic..
Objave: 781
Teme: 13
Ocena:
0
Žerjavar pomoč :roll:
Ne morem dobiti U profilov 100x50 deb 3mm v doglednem času, lahko pa dobim 100x50 deb 4 mm ali pa 100x40 4mm.
Glede na to, da je U profil 100x50x4mm težji ca 30% od predvidenega (deb 3mm) je to tudi poleg teže dodaten denar, zato me zanima kako bi se obnesli profili 100x40 4mm debeli
TOREJ celoten sestav stopnice 2kom 100x40/4mm deb + 1 kom 60x40/4mm deb ?
BI bil poves precej večji?
Ocena:
1
Citat:sestav stopnice 2kom 100x40/4mm deb + 1 kom 60x40/4mm deb
Za dobro vpeto bo poves 1,2 cm. Napetost bo rahlo prekoračena dopustna napetost.
Upam, da še ne kupuješ materjala za izdelavo, ampak samo za preizkus. Ko boš delal preizkus, nabavi še kos osnovne nosilne cevi (kot si predvidel 2 kom PC 50 x 80 x 4) in navari stopnico na nosilno cev približno tako, kot bo v resnici. Presenečen boš (negativno)!
Citat:sam da konstrukterja ni noben nč vprašal ali poslušal
Ja nekateri ovni so hudo trmasti - dokler si ne razbije betice.
Ocena:
1
Citat:okrog nosilnih cevi zna biti problem, jih kvalitetno vpeti
Ja, to bo tudi problem. Sem že omenil, da mi tvoj predlog z AB stebri ni ravno všeč. Ali nebi naredil samostojne jeklene konstrukcije stopnic, ki jo pritrjuješ v obe plošči (kakšna je izvedba?). Pozneje pa to konstrukcijo obzidaš, da se ne vidi - lahko tudi z gips steno. Ne vem, zakaj imaš tako veselje dajati več profilov enega ob drugega - v ta namen se vzame večji profil.
Sedaj je najprej rešiti izvedbo stopnice in njeno pritrditev na nosilec (možno kvadratna cev 80 x 3, morda nekaj več). Predlagam, da ima stopnica samo dve nosilni kvadratni cevi, ki objameta glavni nosilec. Na ta način se stopnica pritrjuje hkrati na obe stojini nosilca (dvojica sil, ki prenaša upogibni moment stopnice). Seveda je treba stvar konstruktivno uskladiti, kar je odvisno tudi od strmine stopnic.
Ali nebi malo skiciral tudi tlorisa stopnic z dimenzijami, da se vidi tudi stene, v katere bo vgrajen glavni nosilec.
Objave: 781
Teme: 13
Ocena:
0
Ne gre popravit skice no na zgornjem delu zadnje skice sem približno narisal malo vgreznjene AB stebre, ki so takšni zato, da se v steno skrije glavni nosilec stopnic, torej so stebri vgreznjeni za 5 cm.
Ta stena (nosilna zunanja) je dolga 460cm na njej sem predvidel 4 ca.30 cm široke in 15 cm globoke(v steno) AB stebre....
Ocena:
1
Citat:torej najprej stena potem stopnice.
To pomeni, da bo nosilec stopnic viden. Ali je potrebno, da je tik ob steni, kaj če bi bil v sredini stopnic?
Citat:da z dodatnimi vmesnimi prekati(več cevi skupaj) zmanjšaš možnost zvijanja
Pri torziji je bistveni zunanji obod. Karkoli je bližje težišča profila, skorajda nima vpliva na torzijo.
Citat:Ali nebi naredil samostojne jeklene konstrukcije stopnic, ki jo pritrjuješ v obe plošči (kakšna je izvedba?).
?