Objave: 7350
Teme: 20
Ocena:
4
Vsi ki imate css, prosim za izkusnje: kaksna je optimalna dozilna sesalne cevi? Vecino mnenj sem zasledil za 9m, meni pa se zdijo te "prekobilaste".
Vticnice sicer nacrtujem (odmike) za 6m cevi.
Objave: 464
Teme: 2
Ocena:
0
je treba css načrtovati že pred gradnjo hiše ali se lahko za njega odločiš tudi v kasnejših fazah (pred inštalacijami) Sam PZI-ja za elektriko in vodovod ne bom imel (pri pridobivanju GD).
Ocena:
4
CSS narediti je najmanjsi problem. V bistvu gres z nacrtom k enem ponudniku, pa ti priporoca, kje je najbolj primerno mesto za vticnince.
Narediti/poloziti ga moras pred ometi/estrihi. Ce imas kaksen preboj v medetazni plosci ze pripravljen, se toliko bolje.
Objave: 464
Teme: 2
Ocena:
0
aha ok, hvala. Saj drugače se pa malo poštema pa je.
Ocena:
4
V povprecni hisi imas 5-6 vticnic na visini recimo 80cm (kot so el. vticnice). Ce se dela pred estrihi/ometi je potrebno postemati le vertikalo od vticnic do tal (ca 7cm utor, pri vticnici malo vec), horizontale gredo v estrihu, tako da je vsega stemanja recimo za 1 uro.
Objave: 1601
Teme: 160
Ocena:
0
Jaz sem nabavil pri VAC-si.
Zaekrat zadovoljen le enota je malo prehrupna ..ampak ker sem vzel prejšnjo generacijo.
Me je pa vse skupaj prišlo nekje 1000€ ..brez montaže ..to smo naredili sami.
Imamo pa 5x vtičnice,2x cev 9m, komplet za hišo in komplet za garažo, podpultno enoto z 6m cevi ki se navije v enoto.
Ocena:
4
Material od vacsi imam tudi sam. Kako je delati z 9m cevjo? Je ok, ali se ti zdi, da bi bilo s 6-7 metrsko lazje?
Objave: 37
Teme: 4
Ocena:
0
Jaz naredim vse z 9 m in je to pomoje najbolj komot.
Nobenega pretikanja med vtičnicami, nikoli ne zmanja cevi. Manevriranje 9 metrov ni noben problem .
LP
Objave: 38
Teme: 1
Ocena:
0
Tudi sam sem za firmo nabavil pri Vacsi, zelo zadovoljen z vsem, v lastno bajto vgradim isto stvar od njih!
Objave: 1555
Teme: 7
Ocena:
0
Imamo 9 metrsko, meni je predolga, res pa ni treba preklapljati med vtičnicami v eni etaži..
Ko bo izgrajeno zgornje nadstropje hiše, bomo dokupili še eno krajšo.
Kaj je optimalno? Malo je potrebno upoštevati tloris hiše in vedeti, kje je sploh možno napeljati cevi CSS-a, ali imaš do vseh sob dostop iz osrednjega hodnika ali moraš kje zaporedne prostore, ali želiš kdaj sesati še kaj zunaj stavbe (balkon, teraso, avto ipd.).
Z vrvico določene dolžine lahko hitro ugotoviš, ali s predvidene pozicije vtičnice lahko posesaš vse najbolj oddaljene vogale hiše in presodiš, ali je bolje imeti 1 vtičnico na etažo in 9 m cev ali 2 vtičnici in npr. 7 m cev.
P.S.: Če vgradiš kakšno odvečno vtičnico, ki je kasneje ne uporabljaš, je to veliko manjši strošek in večje udobje, kot pa če jih vgradiš premalo, pa se potem mučiš ali s predolgo cevjo ali z nepotrebnim naprezanjem, da dosežeš vse lokacije.
Ocena:
4
Hvala za mnenje
Za "vsak slucaj" sem predvidel po eno vticnico na etazo vec. Ravno zaradi tega, ker ne vemo, ce se bo bolje obnesla krajsa ali daljsa cev.
Pa se en vidik je bil za to odlocitev: zdaj ko so prostori prazni, se z vrvico da vse premerit, kasneje pa lahko opremljena situacija povzroci daljse poti do najodmaknejsih kotov, pa se ne bi rad potem tolkel po glavi.
Objave: 74
Teme: 3
Ocena:
0
Pozdrav,
si bom sposodo to temo;odločil sem se že da bom v novogradnji namestil CSS. nekaj odgovorov je že odgovorilo na nekaj mojoh vprašanj, zanima pa me ,
ali css deluje celi čas ali samo takrat ko ga vklopiš (jaz mislim, da ga vklopiš-ali pa se motim?) newem kako bi koristilo če bi deloval cel čas??
zanima me tudi,kako se izvede odvod zraka iz sesalne naprave (verjetno po cevi ven-al ne?),po kakšni cevi (beri: fi cevi, ali so to lahko sive cevi za kanalizacijo?) se to spelje ven in kako to zgleda od zunaj (verjetno je loputa, tako kot npr. pri napi-al ne?)...hvala
LP,Volč
Ocena:
4
- css se vklopi, ko prilopis sesalno cev v vticnico
- odvod iz sesalne naprave je odveden ven iz objekta preko izpušne rozete ali pa v zračnik dimnika
- izhod iz sesalnika ven je lahko tudi z kanalizacijskimi cevmi
za podrobna navodila glej internetne strani ponudnikov - imajo podrobna navodila/nasvete