PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Drva

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@Okram ni zakaj,pa se kdaj.Mogoce te bom jas nekoc rabil.
Saj ves tisti pregovor : roka-roko umije.
l.p.cratos
cratos Napisal:Okramu sem zrihtal hrastove butare po 20 eur.suhe direktno iz zage. Jih je sam hodil iskat s prikolico .
l.p.cratos

@Cratos, je še kakšna varianta za tole?
Hanzi Napisal:In po kolk proda butaro italijanu. To je ze vcasih pred leti prodajal.mislis da jo sosedu za enako ali visjo ceno ne bi prodal?

Pojma nimam, ga pa lahko vprašam samo zdele tolk dežuje da tudi do njega ne vidim.
Sredi junija, pa je včeraj zjutraj Pohorje zgledalo, kot da bo vsak cajt sneg...
040728645
klic vas stane cca 10c/minuto

Wink
Mr_Fizl Napisal:
Hanzi Napisal:In po kolk proda butaro italijanu. To je ze vcasih pred leti prodajal.mislis da jo sosedu za enako ali visjo ceno ne bi prodal?

Pojma nimam, ga pa lahko vprašam samo zdele tolk dežuje da tudi do njega ne vidim.
12- 20 € tona
Za tako ceno se niti v lastni gozd ne splaca hodit, sploh ce je bolj tezak teren. Bom preveril in si hijab butar narocil. Enkrat sem ze ene dve njegovi butari pozgal. Vaga jih itak lahko pri sosed.
Po tolko italjani odkupujejo jamski les..in če jih nimaš kam dat oziroma prodat ti pač ta varianta preostane

Potem jih pa itak slovenški nazaj odkupijo v obliki pelet........pa jih hvalijo kakšno energijo od sebe dajejo :roll:
@jack1 glede dru ti za enkrat ne morem nić obljubiti sem jih obljubil še Aleksu,ko otpikam njega se bova mogoče kaj zmenila .Ne obljubim pa nič.
l.p.Cratos
@Cratos, če bo bo. Hvala zaenkrat.
V mesecu juniju sem pospravi par kubikov suhih drv v drvarnico--v kleti v hiši.Takrat so drva imela vlažnost od 15-20%.Po 2mesecih ležanja v drvarnici pa so pridobila na vlagi in sedaj je tam od 20 - 30%.No saj čudnega ni nič,če je pa samo dež in vlaga.
Hiša je stara 30let in presušena,prejšnja leta ni bilo problema s to zadevo--vlaga v drveh,letos pa...štala v glavnem :-)

Okna na kip in prepih v drvarnici so v akciji celo poletje,vendar je trenutna vlažnost v prostorih cca 65-70% in ne kaže ,da bi se kaj spustila.V kurilnici je prostora le za zalogo par dni,vendar ne vem če se bodo dovolj posušila predno gredo v peč.

Kako,bi zopet zbil vlago drv na nekje normalnih 15-20% ali pa vsaj zmanjšal??
Bi mogoče šlo z razvlažilcem prostorov??Mogče kakšna druga ideja??

Hvala za kakšen nasvet

lp,B
Si presekal poleno na pol in meril vlažnost?
Imam od aprila drva v kurilnici, poleti ne kurim, nekaj toplote odda bojler in zalogovnik, imel sem tudi kipnjen oken (sedaj že dva tedna ni več), trenutna vlažnost od okoli 55, drva pa imajo 10-15. Kje si ti našel 30 mi ni čisto jasno.

Če je to res, potem drva ven na zrak, še ne jih s pvc pokriti globoko navzdol. Pokrij s pločevino, salonitkami z dovolj napušča...
Hja,sem ga razklal in pomeril in je isti rezultat--osebno se bolj nagibam k temu,da je merilec vlage kaput--oz ne kaže pravilno.

Bo treba dobiti kakšno primerjavo toliko,da vidim koliko fali meritev z mojim merilcem.
V času kurjenja je pri meni v kotlovnici zrak suh kot poper. Verjetno bo tudi pri tebi tako ko boš pričel kurit, samo časa, da bi vsa drva posušil pa verjetno ne bo dovolj. Kakšen odstotek po parih dneh lahko izgubiš, 10-15% bo pa kar težka.
Glede na zunanjo vlago, je vseeno, kje jih ta trenutek "suši" :-)
1 2 3 4
Iskanje po temi