papez46 Napisal:medo9 Napisal:Jaz se političnih tem izogibam.
In ta davek vsekakor je politična tema.
Vsekakor pa ima vsak novi ali spremenjen davek vedno en sam cilj: pobrati več denarja kot prej, zato se ne tolažiti, da bo davek na nepremičnine samo zamenjava za NUSZ.
Jaz absolutno ne verjamem, da bo kdorkoli plačal manj, kot plačuje sedaj, ali pa bodo takšni primerki redki in potrjevali pravilo :evil:
Bo kar držalo!
hock:
In glej ga zlomka. Včeraj sem prebral kolumno, ki jo bivši predsednik DZ piše v našem lokalnem časopisu.
Tam poleg ostalega navaja cit. "država bo z uvedbo novega davka na nepremičnine ( kateri bo nadomestil sedanji NUSZ ) pobrala za 7x več prihodkov ali 700% več". konec cit.
Av. Boli. :x
hock: :?
Zadevo si potem lahko razlagam na dva načina.
1. Davek ne bo bistveno višji ( bo na nivoju sedanjega NUSZ ) bo pa zajel vse ali večino upravičencev - tudi tiste, ki sedaj tega niso plačevali. ( manj verjeten scenarij )
2. Davek bo dejansko bistveno višji 7x. ( bolj verjeten scenarij )
Vedno večkrat si požvižgavam tisto lepo od Mlakarja - Kmečki punt. :lol: :lol: :lol: :lol:
Jaz pa mislim, da je veliko takšnih, ki do sedaj tega niso plačevali ali pa zelo majhne zneske. Prav je, da se enkrat naredi red tudi na tem področju. Če je zakon, naj bo zakon za vse enak.
Od tistih, ki se oglašajo pod to temo, mislim, da sva samo dva navedla, da plačujeva davek NUZS. Vsi ostali pa samo bentijo, kako so garali,(verjamem, da so res garali in si trgali od ust). Eni so poceni kupili stanovanje ali več stanovanj po Jazbinškovem zakonu, ki je sedaj vredno 10 x več. Na nobeni banki ne bi tako dobro naložili denarja.
Eni smo pač takšni, da si hočemo v življenju nekaj ustvariti, pa naj bo to hiša, stanovanje, vikend na morju in v planinah, dober avto.
Mi je nekoč svak dejal po štajersko, da smo naše sorodstvo sami hablači (pohlepni). On je pač izkoriostil vse kar mu je naša država nudila kot delomrznežu, socialno stanovanje, polne otroške dodatke, socialno pomoč, štipendijo otrokom.... Njegovi otroci pa so mojim otrokom bili nevoščljivi za lepe obleke, za skuter, za počitnice na morju. Njegovi otroci so mojim otrokom večkrat dejali, ja vi lahko imate vsega dovolj, ker ati dela, naš ati pa nikjer ne dela. Moje otroke so te besede takrat zelo prizadele. Res sta imela skoraj vse, ampak nista pa imela očeta vedno na razpolago, saj je veliko delal in garal. Pa bi moja otroka takrat ko sta odraščala bila vesela, da ati ne bi toliko delal.
Predlagam, da vsak, ki se oglasi na to temo, navede kolikšen davek plačuje že sedaj in za kakšno kvadraturo.
Lp
Dany