Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Imas nekaj podobnega v glavi kot sem imel jaz. Samo ne vem.kje sinti sedaj nasel pgc. Mislis sgc?
O koliko kolektorjih razmisljas.
Pri mojih 6 kolektorjih in 300l bojlerju se to ni najbolje obneslo. Bojler ima premajhne izmenjevalce da bi kaj pametnega dobil v prehodnih obdobjih za radiatorje. Zastavil sem si celo tako da opcijsko termosifonsko krozi med bojlerjem in zalogvnikom. Pozimi kot receno to neuporabno, poleti uporabno ker na tak nacin "bremzam" izplen kolektorjev . Za pozimi sem si montiral zunanji ploscati izmenjevalec ki odvzame toploto in jo poslje v zalogovnik. Malo sem moral pogoljufat shemo 221 in ker imam sgc26 sem moral urediti ogrevanje bojlerja iz zalogvnika drugace (ogreva ra diatorska crpalka). Ce bi imel.36 potem bi se tam lahko.pistil crplako in ga ogreval glede na diferenco.
Objave: 797
Teme: 1
Ocena:
0
Kolikor vem izmenjevalca nima ima pa razslojevalnik se mi zdi. Imam pa vezano točno po tej njihovi najnovejši shemi 062 z 2x mešalni krog.
[img]httpsunichr("58")//iunichr("46")imgurunichr("46")com/ykv8oBHunichr("46")jpg?1[/img]
Se pa vseeno nagibam da bi če že ne drugega naredil zaradi varnosti da gredo viški v HT tako polet kot pozimi brez mišljenja da bo to kako bistveno pripomoglo k ogrevanju sej to mi je jasno da ne bom odkril tople vode s 3 kolektorji.
Torej vsak predlog, nasvet dobrodošel.
Ocena:
0
Lep pozdrav po dolgem času, no sedaj so že nekaj časa zmontirani tudi Bramac kolektorji in seltron SGC26H regulacija komplet s setom, zvezano in deluje imam pa eno vprašanje in me kar malce skrbi, ker so temperature po vseh senzorjih precej manjše kot na fizičnem termometru pri dovodu, tudi od 90-120 stopinj ampak ne vedno, se mi je pa že ene parkrat zgodilo, tako da sem ročno vklopil pumpo in pustil da se vrti in potem se je čez nekaj časa vse skupaj normaliziralo. potem sem dal diferenco vklopa na od 5-8 in diferenco izklopa na 1, na 1 pa zato ker sicer mi pumpo prehitro izklopi še predno voda dobro zaokroži, če se pusti malo dlje vrteti, se zgodi tudi da se potem tudi T1 malo dvigne ampak se potem dviguje tudi T2, ki pa je na spodnjem delu bojlerja "senzor".
Torej ene parkrat se mi je zgodilo da je sistem sicer še miroval T1 cca. od 45-52, nič resnega ampak ko sem pogledal na termometer od seta ki je kazal krepko čez 110-120 stopinj me je kar malo zaskrbelo zakaj se to dogaja.
Če se prav spomnim mi je ekspanzijo napolnil na 3 bare sistem je bil pa na 4 bare vendar je sedaj že padel malo pod 4...
Sumim da je tukaj nekaj hudo narobe skup spravljeno in napolnjeno itd.
Ima kdo kako idejo ali rešitev?
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
A si ziher?
Ker tole je pa hudo čudno. S T1 je očitno nekaj zelo narobe. Primerjaj med delovanjem.
Ročno poženi pumpo in primerjaj temperaturo. Ali je pokvarjen. Ali je postavljen na popolnoma napačno mesto. Mogoče slabo odzračeno.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ocena:
0
Sem ziher, in nimam ideje kaj bi lahko bilo. So pa bramacovi kolektorji dostop do senzorja je enostaven in ima samo eno možno lokacijo ker ga lahko kar lepo izpod strehe potegneš ven iz namenske cevke ali pa porineš nazaj do konca in to je to. je pa navaden Pt1000
Sem že parkrat ročno zagnal pumpo ko se je to zgodilo čez nekaj časa se je zadeva normalizirala kot sem to opisal zgoraj na termometru je čez čas temperatura padla na T1 pa se je tudi nekoliko dvignila ko je vsa ta voda zaokrožila. Odzračilo se je mislim da dobro smo imali pumpo ki pa je dala več zraka kot vode tako da je bilo potem ročno s hidravliko napumpano in odzračeno, če se ne motim ima tudi sama pumpa neko odzračevanje? ne vem.
Ocena:
49
Probaj menjati senzor, če je enostavno. Npr. T1 zamenjaj s T4, ali T3. T2 mora tudi delati prav.
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Ocena:
0
Sem klical na Bramac seveda in debatirava potem pravi da je skoraj sigurno kak mehur notri xD tako da ne vem verjetno bo prišel še inštalater z pumpo ki je baje prov za Solarne sisteme polnit, če bo kaj bolje. Ne vem bomo videli kaj bo zaenkrat sem dal diferenco vklopa na 5 izklopa pa na 1 upam da bo zdržalo do takrat ko bomo poskušal spet ugotavljati tako napako, ker men se to zdi preveč čudno. Ampak načeloma se mi zdi da bi senzor po mojem znal biti v redu, bom videl kako se bo rešilo.
Senzor je enostavno zamenjat, zamenjat bi se pomoje tudi dalo v sami kurilnici tam kjer so le ti kabli spojeni "štukani" mogoče bom počakal na to pumpo prvo, da se odzrači, če bo res to to.
Ocena:
49
Ne poslušaš.
Daj SGC na ročno in primerjaj temperaturo senzorja in termometra na setu.
Pusti laufati kakih 20 min in boš videl, če se ujemajo. To narediš na brzino, z lahkoto.
Ocena:
0
Fery vem, no sedaj te bolje razumem kaj hočeš reči, to sem že naredil na ročno in pustil laufati kar nekaj časa in so se temperature zelo dobro uskladile potem malo traja ampak se uskladijo ko pustim laufati, tako da na termometru na setu temperatura res drastično pade, potem to je tisto kar sem že na začetku zapisal.
Danes se bo zvečer poleg tega ponovno odzračilo in tokrat res tako kot treba zato da lahko to, da je zrak potem tudi izključim poleg tega moram itak še nekaj "antifriza" solarni se razume dodat ker ga je premalo, potem pa bomo videli na čem smo upam. Če ne bo zraka in če senzorji štimajo?? če slučajno spet pride do tega je še kaka druga možnost? Sicer pa počakajmo da vidim kaj bo.
Ocena:
49
Hmmm, niti ne. Saj bo zrihtal.
Preveri S2.2 Impulzni vklop črpalke, če je na 1.
Ocena:
49
Da. Impulzni na kratko požene pumpo, če ugotovi spremembo tipala in dobi bolj realno sliko.
Pri klasičnih tudi pomaga, ker voda zaradi protipovratne ne more krožiti.