PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Vgradna LED svetila

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
gabro Napisal:Omenjena navoja sta v uporabi od leta 1909 in ne verjamem, da jih bodo prenehali uporabljati do konca moje smrti. In kakšne navoje imaš ti, da si tako pameten?

Klasična kvalitetna varčna žarnica z navojem E14 in 11W stane krepko pod 10 eur in klasična varčna žarnica z navojem E27 in 20W stane malo čez 10 eur. Govorim o kvalitetnih ala Osram, Philips in Megaman.

Doseči ekvivalent varčne žarnice z LED je trenutno tako hud finančen zalogaj, da se ne povrne.

In zdaj boš mi ti rekel, da osvetljuješ celo hišo z LED žarnicami.

Drugič se prepričaj o čem govoriš, ker je bilo govora o navojih. In to ve vsak, ki je vsaj enkrat v življenju kupil žarnico.

dodatno:
Revija Stiftung warentest je izvedla meritve in ugotovila, da LED žarnica, ki oglašuje ekvivalent svetilne moči napram klasični 65W žarnici, v bistvu sveti kot klasična 22W žarnica.

Da ne govorim, da LED diode slabše kakovosti crkujejo kot po tekočem traku. In tudi bolj kakovostne crkujejo. Če malo bolje pogledaš te nove znake in napise ob cestah, na skoraj vsaki tabli kje kaj manjka.

Predno se razpočiš, bi bilo dobro, da si prebereš še kakšen članek na to temo in ne vrtiš jezika tja v tri dni! Upam, da ti bo s tem člankom kaj bolj jasno! Letnice si pa lahko nekam zatlačiš, da ne boš preveč pameten deloval, ker nisi pobral vso pamat tega sveta.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.delo.si/clanek/76399">http://www.delo.si/clanek/76399</a><!-- m -->
1. Tvoj govor je sovražno nastrojen in bi glede na pravila foruma moral s strani MOD-a biti sankcioniran.
2. Ne vem če si prebral vsaj en stavek, ki sem ga napisal. Jaz sem ZA varčne žarnice! Ne vem kje ti vidiš da sem omenil kakšno "staro" žarnico. Govoril sem o navojih, o varčnih žarnicah in o LED žarnicah. Torej o pomembnosti izbire navoja, o skeptičnosti nad LED žarnicami in o zadovoljstvu nad varčnimi žarnicami.
Novica, ki si jo posredoval je starejša. EU oz. odbor že dolgo časa "svari" pred umikom klasičnih žarnic.

Malo razmisli kaj govoriš.
Arbeit macht frei!
gabro Napisal:1. Tvoj govor je sovražno nastrojen in bi glede na pravila foruma moral s strani MOD-a biti sankcioniran.
2. Ne vem če si prebral vsaj en stavek, ki sem ga napisal. Jaz sem ZA varčne žarnice! Ne vem kje ti vidiš da sem omenil kakšno "staro" žarnico. Govoril sem o navojih, o varčnih žarnicah in o LED žarnicah. Torej o pomembnosti izbire navoja, o skeptičnosti nad LED žarnicami in o zadovoljstvu nad varčnimi žarnicami.
Novica, ki si jo posredoval je starejša. EU oz. odbor že dolgo časa "svari" pred umikom klasičnih žarnic.

Malo razmisli kaj govoriš.

Fant moj, preberi si, kaj si mi napisal na eno običajno vprašanje, ko sem te lepo vprašal, kje boš kupoval žarnice, ko jih bodo ukinili in potem govori o sovražnem govoru in o odstranitvi. Pa ne mi zdaj plozat, kaj kdo koga svari. Zakon je zaenkrat sprejet in tako bo očitno tudi ostalo! Pa lahko naprej razmišljaš...
Še naprej bom kupoval varčne žarnice ...
Žarnice, ki bodo vzeli s prodaje nisem kupil že vsaj 5 let.

edit:
Govoriva o jabolkah in hruškah.
Žarnic E14 in E27 ne bodo ukinili še zeloooo dolgo, ker je govora o navoju.
Tudi LED žarnice (kot seveda varčne) so v izvedbi E14 in E27.
Arbeit macht frei!
Se pravi, da če delam vgradne lučke je najbolje da vgradim ohišja z navojem GU10 in se lahko potem naknadno odločim ali led, varčne, reflektor ....

Sem prav razumel?
Tako je. Bi ti pa priporačal, da že v štartu vzameš Paulmannove vgradne varčne 7W.
Komplet treh stane 40 eur (če se ne motim). Je ceneje kot nakup ohišja in žarnice posebej. Tako sem jaz naredil.
Arbeit macht frei!
Hvala za odgovor.

Če dam tri takšne Pulmannove 7W nad otok v kuhinji dolg 2,5m mislite, da bo dovolj svetlo?
Guli,

poglej si tole: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")superiounichr("46")si/indexunichr("46")php?option=com_sobi2&catid=22&Itemid=0&lang=sl[/url], tukaj boš sigurno kaj našel. Jaz imam vgradne HD LED luči od njih in mi super svetijo. Imajo neko novo tehnologijo, pa še cena je normalna.
rosi.slo Napisal:Pri izdelavi inštalacije za LED razsvetljavo bodite pozorni, da bo izvedena ustrezno saj vam bodo v nasprotnem, LEDike malo svetile tudi ko so vgasnjene, kar je lahko ponoči moteče. Se pa ti problemi tudi dajo rešiti tudi kasneje. Lep pozdrav

?... lahko malo opišeš problem napačne vezave... imaš v mislih induktivno napetost ali kaj drugega?
A je LED svetilke možno vgradid v strop samo če imaš strop narejen iz gips plošč :?: :?:
hvala
bojan75 Napisal:A je LED svetilke možno vgradid v strop samo če imaš strop narejen iz gips plošč :?: :?:
hvala

Seveda je možno. Važno je, da kupiš ledice, ki so za vgradnjo v strop in vgradi se brez probelmov. Imajo taka pereščka, ki se oprimejo knaufa in "tiščijo" ledico v strop, da ne pade dol. No, odvisno od proizvajalca, nekateri imajo to rešeno tudi malo drugače, ampak v vsakem primeru obstajajo.
Jaz sem za v pisarno naročil dve vgrdni svetilki za v armstrong strop Fo*si*lum. Kakovost svetlobe je super pa še zadimat se dajo. Priporočama tule boste ziher našli kaj pametnega:
http://www...fos.ilum.si/si/led-svetila/

Edited: Ericssson
1 2 3
Iskanje po temi