PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja nakup nepremičnine na dražbi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
žarnca Napisal:
skobo Napisal:Sem lahko na dražbi prisoten brez varščine? Ne bi višal ponudbe, bi pa rad videl kako stvari potekajo v praksi... Smile
Ne moreš biti. Plačaj varščino za najcenejšo nepremičnino - če ne boš dvignil roke, ti bo varščina vrnjena.

Vsak kateri plača kavcijo lahko sodeluje na dražbi. Če ne kupiš nepremičnine, dobiš kavcijo v 5 dneh povrnjeno nazaj ( brez obresti) na TRR. Tako, da lahko dviguješ roko oz. dvigaš ceno.
Kupcu nepremičnine se kavcija vračuna v ceno nepremičnine. Ponavadi kupec krije vse stroške prepisa in 2 % davek,...itd.
Hanzi Napisal:zdaj sem še jaz začel malo gledat te 2. in 3. dražbe. Samo je me res strah, da se dolžnik ne izseli (sploh v naši pravni državi) oziroma da ti naredi raztur in ti pusti samo stene ob prevzemu.

Problem je le, če ti ta razturator vse uniči on pa nima nič in ni zaposlen, če ima še kaj oz. je zaposlen, potem ni panike, ker je stanje popisano v cenitvi, splača pa se zaprosit za ogled sodišče pred dražbo in vse poslikat. Potem če je vse sesuto lepo tožba in čao - zato je dobr met kakega odvetnika v rezervi na preži če greš v tak nakup.
suha Napisal:Ali je že kdo bil na dražbi za gozd ali drugo kmetijsko zemljišče?

Zanima, me če postaneš lastnik gozda (z vsemi lastninskimi pravicami), takoj po koncu dražbe, glede na to, da tu ni podobnih problemov, kot pri stanovanjskih nepremičninah, kjer so lahko težave z izselitvijo prejšnjega lastnika.

Tu mi gre predvsem za bojazen, da bi prejšnji lastnik po uspešno izpeljani dražbi izsekal gozd, ter odpeljal les, jaz pa ga zaradi nekoliko bolj kompliciranega lastninjenja zemljišča nebi mogel ovadit enako pravnim organom, ter vodit postopka kot, če bi bil lastnik gozda že več let in bi šlo po domače povedano za navadno krajo.... Posledično bi se postopek vlekel, denar za advokate pa kopnel hitreje kot pri drugem običajnem primeru.

Lp :wink:

Ja sem že kupil kaj. Ne postaneš takoj lastnik, ker se po dražbi izda sklep o domiku, ti moraš položit kupnino v roku in potem dobiš sklep o prenosu lastništva in odredba gre na ZK za vpis spremembe. Pa še po odobritev posla moraš it naUE... Pri gozdu zna bit točno to velik problem, če je taka oseba, da je tega sposobna namreč lahko se zgodi, da les poseka in recimo pride do goloseka in imaš potem ti skladno z zakonom o gozdovih velike težave, če pride inšepkcija ker moraš obnovit uničen gozd na lastne stroške, pri čemer gre ta postopek navadno do konca in to naredijo tudi po drugi osebi na tvoje stroške, zato moraš kar gledat če kupiš tak gozd, da daš prijavo zaradi vseh postopkov, na koncu ti ostane le tožba ...
Tex Napisal:Vsak kateri plača kavcijo lahko sodeluje na dražbi. Če ne kupiš nepremičnine, dobiš kavcijo v 5 dneh povrnjeno nazaj ( brez obresti) na TRR. Tako, da lahko dviguješ roko oz. dvigaš ceno.
Kupcu nepremičnine se kavcija vračuna v ceno nepremičnine. Ponavadi kupec krije vse stroške prepisa in 2 % davek,...itd.

No to da dobiš kavcijo v 5 dneh je na večini naših soišč znanstvena fantastika... lahko da boš čakal tudi pol leta ali več. Na sodni dražbo kupec ne krije stroškov prepisa in ne plača davka, ker je vse to strošek postopka in se odbije od prejete kupnine, vpis v ZK se pa odredi po uradni dolžnosti... edini strošek je pri nakupu kmetijskega zemljišča ali gozda plačilo takse za odobritev pravnega posla na upravni enoti. Pri stečajnih dražbah in drugih pa kupec res nosi še stroške prepisa in davka, če ni določeno kako drugače v razpisu.
kaj pa če slikaš gozdno parcelo pred dražbo ? tako kot bi slikal npr. stanovanje ?
vitel Napisal:
Tex Napisal:Vsak kateri plača kavcijo lahko sodeluje na dražbi. Če ne kupiš nepremičnine, dobiš kavcijo v 5 dneh povrnjeno nazaj ( brez obresti) na TRR. Tako, da lahko dviguješ roko oz. dvigaš ceno.

No to da dobiš kavcijo v 5 dneh je na večini naših soišč znanstvena fantastika... lahko da boš čakal tudi pol leta ali več. Na sodni dražbo kupec ne krije stroškov prepisa in ne plača davka, ker je vse to strošek postopka in se odbije od prejete kupnine, vpis v ZK se pa odredi po uradni dolžnosti... edini strošek je pri nakupu kmetijskega zemljišča ali gozda plačilo takse za odobritev pravnega posla na upravni enoti. Pri stečajnih dražbah in drugih pa kupec res nosi še stroške prepisa in davka, če ni določeno kako drugače v razpisu.

Jaz sem dal odgovor za dražbo katero organizira nepremičninski sklad RS za prodajo nepremičnine.
Osebno le upam, da dobim denar v roku 5 dni Smile
1 2 3
Iskanje po temi