Za male pare komu prodaj. To še vedno gori v kakšni "garažni" oljni peči. Še jaz bi vzel, če bi imel kam dati, pa sem lani vse kante in 200l sod odpeljal na odpad, ker sem rabil prostor.
PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Razrez cisterne za kurilno olje
13.4.2023 ob 12:54
Kurilno olje ni pokvarljivo živilo. Sigurno se bo našel kdo, ki ga bo po polovični ceni prečrpal in odpeljal. Treba je samo pazit, da se čisto iz podna ven ne črpa. Tam so lahko ostanki rje, parafin, voda itd.
13.4.2023 ob 15:39
Lahko ga sam prečrpaš v sposojene sode (v enega gre 200l) s črpalko, ki se namesti na vrtalnik. Če je kurilc star in že malo zgoščen se ga zmeša z novim pa bo vse zgorelo.
13.4.2023 ob 16:11
Dej na bolho.Za mojo so se stepli.Dec je pripeljal pumpo spumpal v svoje sode naložil cisterno in vse skupaj odpeljal. Aja pa ne da bi ceno kaj zbijal,dobil sem še napitnino ker sem mu pomagal cisterno iz kurilnce ven potegnit
13.4.2023 ob 16:17
Nekdo bi se rad znebil kurilca, pa ne ve, kam z njim....drug bi pa rad prišel do poceni kurilca. V vsakem primeru je win win za oba. Tako sem lani v tisti krizi, ko je folk ven metal peletne peči prišel do veliko poceni peletov, ko jih je folk imel še na zalogi. Večinoma so to bili znanci, tak da mi niti ni bilo treba iskat okoli. Samo, da sem odpeljal.
21.6.2023 ob 08:44
Evo, update... razrez cisterne so mi naredili lokalni gasilci.... Izčrpali cca 180L nafte, prepojene z usedlinami, vodo, tujki... razrezali cisterno na 6 delov, jo spravili iz kurilnice, usedline nafte popivnali z žagovino. Nič hudo umazanega ni ostalo, zelo dobro opravljeno... Vse skupaj 2 uri dela in 2 six packa pera...