PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Praktične izkušnje z IR paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:Aja cenovno ... podatek elektrike ... hiša, klasične slovenske gradnje izpred 15 let, 200m2, dve nadstropji, slaba okna ... gretje na 12V + elektrika ... cca 600€ / leto.

Lažeš, da se kar kadi....

Ali pa v hiši ne živiš in jo ogrevaš na 10°C.
Predlagam, da sedaj @Vermont uporabniku @hipotamtam natančno in nadvse precizno razjasni osnovne pojme okoli PRAVILNEGA in še varčnejšega načina električnega ogrevanja. 8). :?
Po mojem bo trda...., ker je glede na povedano hipotamtam sistem boljši Confusedhock: [url]httpunichr("58")//dodatno-ogrevanjeunichr("46")si/[/url]
Citat:gretje na 12V + elektrika ... cca 600€ / leto.
200m2 ogrevat + elektrika ....pomeni pri povprečni 4 članski družini odpade od cca 300-400 E zgolj za gospodinjstvo (upoštevajoč da ne kuhajo na plin).
Torej je sistem naprednejši IR panelom Vermonta :mrgreen:
Najbolj zbode dejstvo (na)govora v reklami : Dodatno ogrevanje , kot drugo govor o paralelnem, ali
Citat:Zato je zelo racionalen tudi v obdobju toplejših zimskih dni.
ali poletnih kot je predstavil hipotamtam
Pri ekonomičnosti pa ni govora o prihrankih energije temveč zgolj :
Citat:Ekonomičnost
◾ nizka začetna investicija
◾ maksimalen izkoristek energije (99%)
◾ zanemarljivi stroški vzdrževanja
◾ dolga življenska doba
◾ prihranek stanovanjskega prostora 10%
torej kmetu še brati ni treba za razumevanje le tega, verjamem pa, da kljub faksu komu nepojmljivo (zato zafurana država...)
Mogoče pomeni: hipoma skočim na ta forum, potem drugega in je hipotamtam ... Zgleda ga niso nikjer vzljubili- očitno nekaj zdrave kmečke... še je :wink:
V pričakovanju razprave:
IR paneli Vermont : <!-- m --><a class="postlink" href="http://dodatno-ogrevanje.si">http://dodatno-ogrevanje.si</a><!-- m --> hipotamtam
Lp
◾ maksimalen izkoristek energije (99%)

Kam gre pa ostali 1%?
Elektromagnetna sevanja.....
Kam pa gre to elektromagnetno sevanje? ;-);-)
Na, sem mislil, da je tole resen tehnični forum. Zdaj pa vidim.....da zadnji trije nimate pojma.

Tisti 1% gre vendar v sosednjo sobo, kjer je za dogrevanje montiran IR panel. Ta pa je priključen (seveda) preko Energy saverja. Zato tudi ne rabi več kot 1% energije, ki v tem primeru ni jalova.
V bistvu pride na en talni alu grelec 1 IR panel...ki pa ogreva celo hišo. Z 1% izgube od talnega. talno pa ogreva samo sebe.
Dokaz: kar preberite si tudi tle malo o IR panelih in dokazih, da zelo malo porabijo. Če pa gredo še preko Energy saverja...mater, potem pa...juhu, zmagal smo!
:lol: Bravo @blokovc, mi ni bilo vse jasno, mi je manjkal 1 %, me sicer nisi povsem prepričal, kaj pa če gre nekaj promilov v God(dem) Particels. Glede na vloženo enerijo, mora biti nekje črna luknja povzročena z bozoni, k´ne ? :lol: Arrow

P.S.: Sem par strani nazaj napisal, da se vtemi ne bom več oglašal, ko je pa enkrat le en pameten prispevek, pa res ne morem da se ne bi vsaj malo vljučil!
En kup kreganja, mene pa samo zanima direktno mnenje nekoga, ki ima IR panel doma. Sam bi ga dal v otroško sobo, kjer se sicer ogreva z radiatorjem na drva, samo to ni to. Stene so iz 70 in izolacije, oziroma dodatne fasade na steni ni. Soba je velikosti 4x3. Na tleh je parket.

Ali je takšen panel primeren za ogrevanje take sobe.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.eaelektronika.com/?143,infrardeci-ir-grelni-panel-600-650w-ogreva-do-cca.-9m%C2%B2-nano-silver">http://www.eaelektronika.com/?143,infra ... ano-silver</a><!-- m -->

Hvala za konkretna mnenja in predloge.

lp
Citat:Ali je takšen panel primeren za ogrevanje take sobe.
Prav gotovo se najde primeren, morda jih bo potrebnih več.
Enak efekt lahko dosežeš z navadnim el.radiatorjem ali kaloriferjem, le da bo investicija 5 x manjša.

Kako pa izbrati primernega pa je drugo vprašanje. Podatkov o sobi je daleč premalo, da bi bilo možno izračunati potrebno toplotno moč ogrevala.

Če že imaš radiator centralnega ogrevanja na drva, ki ne zadostuje (ni dovolj toplo), bo najceneje in najenostavneje, če dodaš še en tako velik radiator (verjamem, da bo zadoščal, brez da karkoli računam) in sobo ogrevaš samo z drvami.
Nimam časa - sem v penziji!
+1

IR panel primerne moči, seveda lahko zadosti potrebi po ogrevanju, nabava in cena ogrevanje z njim pa precej manj Idea (to pa je običajen vzrok nasprotovanja tem ali kot nekateri vidijo ''kreg'').
Lp
bohinc Napisal:Radiator na drva bo najcenejša izbira :lol: , ob vesej ''kregariji'' o IR panelih :wink:
Ali obračaš zapisano, da bi se lahko oglasil?
Citat:Če že imaš radiator centralnega ogrevanja na drva,
Skušaj razumeti, da je centralno ogrevanje na drva, radiator pripada temu ogrevanju.
Nimam časa - sem v penziji!
Ne'b porajtov , če me ne'b podučil :oops: :lol:
Iskrena hvala, vedno sem cenil tvoje prispevke
Lp
A morta :evil:

Ripper: franc iz Švice je kar nekaj napisal o ogrevanju sterejse hise z IR paneli. Iz lastnih izkusenj.
Predlagam dodatni radiator in zalogovnik v kurilnico. Sicer bo zalogovnik bistveno drazji od ir panela (na zacetku) ampak dolgorocno pa prinese veliko pozitivnih stvari celemu sistemu (hiši) in okolju.
1 ... 21 22 23 24 25 ... 28 Pojdi na stran 
Iskanje po temi