PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Daikin Altherma 3 nov mejnik v segmentu toplotnih črpalk

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bk9105 Napisal:
Sam123 Napisal:Pod folijo je bolj verjetno nekaj mehkega kot je steklena volna, vsaj ko hodiš gor, je tak občutek, sem bil pa gor samo ob montaži za kratek čas, pa nisem ravno se poglabljal kaj je spodaj. Ni pa strašno debelo.
Kaj ni strašno debelo? Izolacija pod folijo? In pod izolacijo je beton, nadstrešek balkona?
A se strešne folije sploh lahko polagajo na tako mehke toplotne izolacije, kot je steklena volna?
Nisem krovec, ampak logično mi je, da se folija nekako pritrdi (zalepi??) na podlago, po možnosti kolikor toliko kompaktno. Drugače bi se ob močnem vetru vse skup dvigovalo.

Saj pravim, da se ravno nisem poglabljal kakšna je. Načeloma je folija bolj cerada (debela), spodaj pa je nekaj mehkega, ali je v sklopu te cerade, ne vem. Predvidevam, da ni prilepljena, ker je bila na parih koncih nagubana, je pa na vseh robovih pod pločevino, tako da ne more prit veter spodaj.
Bom videl ko bom gor... tko da nima nekega smisla preveč ugibat kako je...
Sam123 Napisal:Jaz razmišljam, da bi dal raje podstavek (kovinska nosilec), ki bi bil na tleh, raje privijačil v steno, kot potencialno v tla, ker preboj hidroizolacije mi ne deluje dobra ideja, sploh zunaj, kjer dejansko je voda ob vsakem taljenju, dežju,... , se bom pa pozanimal pri krovcih.

Ma ja, daj jo raje na nosilce na steno. Tele PVC kritine z leti postanejo trde, nefleksibilne. Pumpa pa nikoli ne bo popolnoma pri miru.
Sam123 Napisal:Saj pravim, da se ravno nisem poglabljal kakšna je. Načeloma je folija bolj cerada (debela), spodaj pa je nekaj mehkega, ali je v sklopu te cerade, ne vem. Predvidevam, da ni prilepljena, ker je bila na parih koncih nagubana, je pa na vseh robovih pod pločevino, tako da ne more prit veter spodaj.
Bom videl ko bom gor... tko da nima nekega smisla preveč ugibat kako je...

Saj ne rabi priti pod njo, so dovolj gube, ki jih potem premetava, kar vsekakor ne deluje blagodejno na folijo.
Vrnimo se na naslov teme:
˝Godec je zelje hvalil, meso pa jedel˝
- še danes aktualen stavek iz učbenika stenografije Rudolfa Rakuše...se katera še spomni?
bom kr tule prašal, kupil sem toplotno črpalko dainik athermia 3, pri zaenkrat skritem prodajalcu, zmontiral pa mi je takole kot prilagam v sliki.
Ker se ne spoznam nisem do samega zagona vedel da manjka kar precej stvari. Na njih me je opozoril prijazni gospod ki je prišel delat zagon, raztezna posoda varnostni ventil, polnilna pipa... itd itd..

Prodajalec je zatrdil da bo zadevo popravil, ampak me skrbi da spet ne bo kot mora biti, dodal bo ekspanzijsko posodo, varnostni ventil in pa polnilno pipo. Je potrebno dodati ali zamenjati še kaj da bo zadeva montirana kot se spodobi.

Vesel bi bil kakšne slike montaže da vem kaj zahtevati od izvajalca, se po slikah ravnati.
Hvala

Priložene datoteke
.jpg   IMG_20181130_1610352.jpg (Velikost: 154,57 KB / Prenosi: 955)
.jpg   IMG_20181130_1610502.jpg (Velikost: 205,25 KB / Prenosi: 952)
Pa se ti ne da prebrat, predno kopiraš drugam in nadgradit vprašanj iz teme:[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=55095[/url]
Sicer prijazni gospod za moje pojme ne bi smel zagnat naprave , če ugotovi napake montaže :!: Če zažene napravo ob vidnih nepravilnostih , je zame enako soodgovoren , kot nevešč monter Idea
Pravilen bi bil zapis odprave napak, ki so potrebne za pravilno delovanje-zagon oz. pogoje garancije !
tega se ne sme zagnati! bohinjc vsaka čast. Si pogruntal in napisal v nulo
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
že popravljajo pravkar, poslikam in prilimam kako so zrihtali...
valhalla kje dobiš bosch Compress 6000 AW za tako ceno?
Kje pri trojki se najde info o st. defrostov, zagonov kompresorja, ur delovanja kompresorja ter s kakšno mod deluje?

Ali so netočnost prikazovanja porabe energije odpravljene?
V navodilih? Vsaj včasih je bilo tako.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Nope. Nič na to temo.
Nima nobeden te informacije?
Piši na podporo https://www.daikin.si/sl_sl/kupci/podpora.html
...
(3.12.2018 ob 12:41)mnovac Napisal: že popravljajo pravkar, poslikam in prilimam kako so zrihtali...

imaš slike popravljene kotlovnice?
1 ... 17 18 19 20 21 Pojdi na stran 
Iskanje po temi