PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Parcelni odmik manjši od 4m - soglasje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam vzorec, ker sem ga potrebovala. Če se sosed strinja, ga overovi in ga takoj priložiš PGD, pa potem nič ne kličejo in ni potrebno nobenih dopolnil. Če rabiš, pošlji zs. :lol:
To pomeni, da če napiše soglasje, da njegov podpis vljea in ni potreba overitev pri notarju oz ni potrebno skupaj hoditi na UE?
Če lepo napišem to soglasje, ki ga je nekdo napisal na prejšnji strani je to to? Smile
Colicka
Podpis na soglasju je potrebno overiti.
Ker gre za soglasje v upravnem postopku, zadostuje overovitev na upravni enoti, kjer zadeva stane malce čez evro, napram notarski overovitvi ki jo plačaš kot draguljarju...
obujam temo...

ima kdo izkušnje, ko je parcela v lasti 4 lastnikov, od tega je eden 10/14 lastnik, dva od njih pa sta doma čez lužo Sad in bo soglasje težko pridobit.

je potrebno soglasje vseh ali zadostuje večina (v tem primeru 1 z 10/14 lastništva)?

hvala za odgovore,

lp 8
Potrebno je soglasje vseh lastnikov,
soglasja ni potrebno overiti - vsaj tako velja na UE Lj-Vič.
Tako da problem lastnikov v tujini reši klasična pošta ali email s scan-om podpisanega soglasja.
hvala, upam da bo scan res dovolj.

lp 8
preveri na ue, če res ne zahtevajo overitve. po mojih izkušnjaj jih.
Po mojih izkušnjah - Marec 2013, UE Ljubljana Vič - overitev soglasja NI ni potrebna. Ampak ali je problem en telefonski klic na UE?
Tukaj je potrebno ločiti dve soglasji. Za nobeno ni potrebna overitev podpisa. Torej se lahko uredi tudi po pošti, ne bi pa se igral z raznimi skeniranji, da ne bi prišlo do kakšnih komplikacij kasneje.

Prvo je soglasje stranke v postopku k nameravani gradnji (v skladu s 65. členom ZGO). To soglasje podpišejo stranke v postopku (večinoma so to neposredni mejaši) in s podpisom izjavijo, da so seznanjene z nameravano gradnjo in ji ne nasprotujejo. Na takšen način se pohitri postopek izdaje gradbenega dovoljenja.

Drugo pa je soglasje k odmiku od parcelne meje. V kolikor prostorski akt dovoljuje manjše odmike ob soglasju soseda se potem v dogovoru točno določi najmanjši odmik ter specificira za kateri in kakšen objekt gre.
pri nas smo manjši odmik od meje morali overiti pri notarju, pol leta nazaj.
Za izdajo gd to ni (več) potrebno, lahko pa to zahteva kateri od udeležencev, da ima črno na belem.
kdaj pa se je to spremenilo?
Mislim da z zadnjo spremembo zgo-ja. Je pa res, da se pred tem nisem tako poglabljal v te zadeve.
no, potem v nm ipd mogoče malo manj komplicirajo po novem, hehe. bi bil že čas..
sigurno pa je po mojem dobro imet tudi uradno overjene zadeve zaradi kasnejših morebitnih sporov (sicer naj bi tudi na roko napisan in podpisan dokument bil verodostojen dokument, sampak sej vemo, kako je pri nas).
Tud pr nas je blo pod 4 metre s pisnim (doma napisanim neoverjenim) podpisom soseda.
1 2 3
Iskanje po temi