PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nov tarifni sistem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
-kar je čisto OK, če bi tako obračunavali vedno in povsod.
Ne nazadnje bi bil tak obračun pravičnejši, preglednejši in stimulativnejši !!!
Ima kdo kontakt od Tine, da se ji prenese predlog?
Dana razlaga je bila, da če ni podatkov o Dogovorjeni obračunski moči, se obračuna minimum, ne pa po doseženem !!!
Tudi v novembru so mi obracunal po dejanski potrebi po moci v posameznem bloku. 
Dvomim da bi bili tako radodarni da bi obracunal po minimalni moci
Na drugem priključku pa so obračunali Minimum (3,8), 
čeprav v preteklem mescu ni bila presežena moč 3 kW.

PS
amapk vse to soično sprejmem, 
ne pa tega, da je stimulativno, da boš za letošnjo prekoračitev penale plačeval naslednje leto - kdo ima kontakt od Tine?
Elektrika se je podražila za 300% od leta 2018 kar sledim... če vzamem povprečje me je KW prišla od 0.11 do 0.12 eur danes prijetno presenečen enormni skok iz 0.22 na 0.38....
136kw  55eu.....ne vem al so kaj zajebal
"KW" in "kw", kaj je to?
Oz kdo je kaj zajebal?

Zlato je bilo 2018 35€/g, danes pa kar 82. Ne vem al so kaj zajebal...
To je zato, ker premalo elektrike pokuriš.
Če bi namesto 136 kWh porabil 1360 kWh, bi cena kWh zdrsnila na prijetnih približno 18 centov.

Novi sistemi spodbujajo trošenje, ne varčevanje z elektriko.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ja elektrika je močno poskočila. Ponovno sem vklopil oljno peč. Kurilno olje ima samo za 10 centov višjo ceno kot leta 2013, ko sem se priklopil na TČ.
Saj se je vse dražilo medtem... V biti štrom dolga leta še najmanj. Zato in vse večjih potreb po njem, skorajda pričakovan preskok.
Ko se je začela propaganda v nabavo EV, mi je ''za-smrdelo'', da te oblike lupljenja (glede goriv- ''ljubim dizel'') pač politka ne bo s-pustila, da se ne bi okoristila.   ''Zven poceni'' vožnje z EV počasi kopni.

Gledam z druge plati, od kar se ogrevamo s TČ , nam je prihranek og. z njo napram kurilcu,  pokril večji del nabave SE (vključno invest. v TČ). 
 Gledano s te strani mi ni treba iskati druge alternative ogrevanja- saj ga bo v celoti pokrila SE.
Dodajam:  TČ je še on-off , ne pozna niti mehkega zagona, v hiši dva gosp. z zgolj el. porabniki in neredko ni težko preseči dogovorjene moči- brez EV, ki mi ne diši - doseg.
Čeravno po mnenju mnogih netmet. je baterija k SE total neumnost,  test presežke špic odjema tudi 13kW+, te z lahkoto vzdržuje na 3kW/24ur.
Torej, četudi bi že presedli v EV, ne bo panike.
8 panelov, ki jih pred lovljenjem netmet. ni bilo moč montirat (obnova ostrešja), je zdaj že moč dodati (potrebo njih bomo vidli ob letu). 
Baterija + hibrid razsmernik sta pripomogla k dovoljenju oddaje 13plus kusur SE. Brez, bi blo dovoljenje zgolj 10.5kW, kolikor je trenutno moč SE.
Spreminjanje moči - novo dovoljenje (če ga omrežje še prenese...) pa menda pomeni izgubo netmet.- odgovor distribut..
  V času ''po'' netm., pa jih že vključujejo v ponudbe...
Citat: ''Zven poceni'' vožnje z EV počasi kopni.
Tudi ogrevanje s TČ - brez SE..., kar je logično pričakovano, glede na letne trende prehoda na njih... in epp. (tudi na PSS)...
''Trend'' do-izo. objekta še čaka, ker se le ti z leti spreminjajo.
  Zgrabiš najbolj smotrne situaciji-pričakovanega ''desetletja'' oz gibanja ''trga-sveta/cen''.
Ni nujno, da je izo. prva opcija- čeravno daleč od zanemarljive.
Ko berem/poslušam (šiht, znance) bentenja o ''netegu'' netmetering-erašev nisem zmeden, temveč se sprašujem kje živijo?
 Netmetering nudi (še) isto: kar daš - višek prejmeš, po potrebi nazaj...bp, ali kaj zamujam?!  Moč odjema oz. tarifni sistem je druga zgodba. 
Spremembe tega pa veljajo za vse...! Ne glede na barvo kože in pogodbe z dobaviteljem, ne?!

Človek se hote ali nehote mora prilagajat spremembam trga; služb, otrok, ženi/mož ... 
''Cona udobja'' slabo vpliva na posameznika/ družbo...
Ne spodbujam eno-umja/vkalupljanja.  
Glede tarifnega sistema bi zagovarjal odjem/ceno na  višino porabljene moči in e.e.(v posameznih blokih) , ne pa same moči priključka...
Upam , da srce Migaj dobi telefonsko Tince, ter vpliva na to... Wink
Naši vrli energetiki bi se radi na silo šli zaračunavanje viškov, pa ne morejo usposobiti niti mesečnega odčitavnaja števcev, čeprav so nam vsem na naši liniji zamenjali nove. Tako da jih morajo hodit ročno popisovat kot v prejšnjem stoletju. 
Na moj elektro, pa imam za moč, itak ravno črto, pa me še kako zanima kakšne špice imamo.

Ja, Bohinc, sredi poletja ti bo SE najbolj koristila pri ogrevanju, bravo.
zamot še vedno zmotno dojemaš. Vse o-pisano v forumu o tem ti še ni potegnilo ? In ti o kmečki... drugim?

Če forum površno bereš, razlagaš ...ali pač zgolj ne verjameš; vprašaj  strica googla ali umetno int., če kmečke ni..., kaj je net metering?!

Mogoče ti bo pol jasno, kako npr. iz majskih 6MWh + odvzetih iz omrežja, ob skoraj koncu leta spet prideš na isto cifro, namesto 12MWh+.
Res polet tud v bohinju ne rabmo ogrevat. Tud kmet ne podira drv, ko jih rabi v peč metat, zalogo naredi prej.
Dost plastično, al tud to ne zmoreš ? Hodiš po vsako vrečo pelet posebej, ko rabiš naložit zalogovnik, al jih kupiš skupno? Po možnosti v času izven kurilne sezone, ko so cene nižje, bi zdaj šlo?

Posebej zate, poleg net-metering, pa baterija služi tudi za rezanje špic in ni treba z ženo/družino študirat prek drugih aplikacij in iskat porabnike, če vsaj večjih ne veš z glave . 
Nekaj avtonomnosti in oskrbe pa nudi v času brez napajanja v omrežju. Še pomniš žledolom in težave mnogih takrat?

Lentus sem ti odgovoril na ZS, pa si imel ''blokiran uporabniški račun''- preveri.
Ja, Bohinc, v času sonca si samooskrben, če tudi drugi ostanemo brez elektrike, to je super.
Sicer pa sta potrebna samo 2 zaporedna zimska dneva brez sonca in boš, kar se tiče špic, na istem, kot ostali brez baterije.
1 2 3 4 5 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi