PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Vlaga na coklu fasade

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
In kaj je vzrok tej vlagi? Se drugače ne da sanirati?
Kdo ti bo to delal?
Tej majstri so bolj na horuk. Sam, da je končano, pa da je hitro. Ravno gledam ponudbe. Material dražji, kot ga jaz dobim po redni ceni v Merkurju.
Če bi pa zadnjo vrsto tlakovcev ven vzel, pa cel cokl z hidrostopom premazal?
Si že dobil predlagano rešitev, tako kot sem jaz naredil. Tudi jaz imam zaenkrat samo lepilo na coklu, in tlakovce do cokla.
Kot sem že napisal, sem s fleksom zarezal v cokl tik nad tlakovci okoli in okoli bajte. Do XPSa. Nato v to fugo stisneš silikon ustrezne barve. Ni več flekov.

Sicer pa je težava zgolj lepotne narave, potencialno se lahko lušči le vrhnja plast cokla. XPS spodaj se lepo drži, saj je na stiku XPS-zid vedno toplo in ne zmrzuje. Zunanja plast pa.
Zakaj silikon v fugo? Tam ti zaklj. sloj pol ne bo prijel...
Saj nočem da mi tam prime?
Ne resno, zakaj silikon? Ni zadosti, če le zarežeš in prekineš kapilarni vlek?
In potem zakljucni sloj notri nabases? Da se spet vlece? Ali pa cakas da se topk praha notr nabere da bo ista zgodba...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Saj zaklj. sloj je silikonski...
Še vedno lahko kaj povleče čez tistih 8mm reže. Beri kaj je napisal Firefly, točno to. Jaz sem že zafrknil, ker sem predolgo čakal in mi je v režo dež in veter spet nanesel mivko in svinjarijo, sem moral še enkrat s krtačo čez vso režo.
Sorry, sam a ni pol enostavneje eno vrsto tlakovcev ven pobrat in narest kot je treba?
Kako pa "je treba" narest?
Celo površino, ki je prevlečena z limom, premazati z vodoodbojno maso ala hidrostop.
Tudi del ki je pod nivojem tlakovcev.
Ne vem no, meni je bilo mnogo lažje s fleksom okoli bajte, pa stisnit not tubo silikona, kot pa povsod okoli odkopat tlakovce, packat s hidrostopom in nato nazaj zlagat tlakovce.
Kako globoko si pa šel? S kakšno šajbo?
1 2 3
Iskanje po temi