PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Oljični odtis

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ja se strinjam. Mi smo pač nek del problena, še zdaleč pa nismo edini in tudi največji. 

Malo se mi edino zdi hinavsko. Se država tako blazno sekira koliko bom pokuril v bajti. Roko na srce med solidno izolirano in pasivno hišo sploh ni take razlike. Po drugi strani pa državo ne zanima zakaj spalim vsako leto 3000l nafte v avtu. Rešitev za problem pa očitno obstaja.... In potem naj bi mene morala vest pečt, če spalim še nekaj bencina na motorju.
Dejstvo, da lahko človeštvo vpliva na temperaturo ozračja je odlična novica.

V prihodnosti bodo politične stranke v svoj program vključile tudi temperaturno območje povprečne temperature troposfere in posledično se bo vsak sam odločal kaj mu bolj odgovarja.
Citat:Po drugi strani pa državo ne zanima zakaj spalim vsako leto 3000l nafte v avtu.

Teh 3000 litrov verjetno skuriš, ker si verjetno tak kot večina slovencev, ki raje zapravi 3-4ure na dan v avtu, kot da bi se preselili bližje službi. Ker pod mobilnost štejemo le avte, bohnedej pa da bi se kdaj (če ne večkrat) v življenju kam preselili. Svoje k temu doda še država, ki ne zna porihtat dostojnih tirov in vlakov in tako noben priseben človek ne bo šel na ICS, ki že od novega smrdi po bruhanju, pa še najmanj uro kasneje bo na cilju. Kljub vsem zastojem na cesti.

Saj razumem, tudi jaz sem do nedavnega, nekaj let počel isto. 50+k v 2019, 10k v 2020. Pa ta upad ni zaradi omejitev na občine ali dela od doma.

K svojevrstni skrbi za naravo lahko štejemo tudi tendenco razpršene gradnje na ruralnih območjih, kjer novogradnje ne zamenjujejo številne propadajoče bajte, ampak se seveda gradi na prej nezazidanih parcelah, po možnosti čimdlje od sosedov. In tako imamo situacijo (trenutno aktualna tema pač), ko nekdo išče parcelo nekje okrog Cerknice, seveda ne v obstoječem naselju, ker je predrago, zato da se bo (verjetno) vozil v službo v LJ. Vsak s svojim avtom seveda, ker začneta pol ure narazen. Potem pa še mularija vsak svoj avto, ker seveda tudi ne morejo biti vezani na starša ali druge za prevoz...

Posplošujem, da ne bo kdo osebno užaljen, ampak takih primerov poznam neskončno.

Najbolj me nasmejejo tisti kvazi "naravni" graditelji, ki naredijo vse mogoče akrobacije za najbolj naravi prijazne gradbene materiale itd. potem pa si postavijo hišo nekje povsem na samem, kjer seveda ni bilo nobene obstoječe infrastukture, kurijo na mokra drva v slabo izoliranih bajtah in tako dalje. Seveda so ves čas v stiku z naravo in pozitivnimi energijami.

Na drugi strani pa imamo v mestih situacije, ko se v imenu zgoščanja poselitve pozida prav vsak (poplavni) travnik, poruši prav vsako drevo in gozdiček ter vriva "vila" bloke na parcele, kjer je po novem sosedova miza 2m stran od tvoje. Uničili so Rožno dolino, uničujejo Murgle, Kolezijo, Šiško, pa tudi drugje ni dosti bolje.

V končni fazi je pa še Sassapo nekje prej ugotovil kje je osnovni problem...
Jep točno to. Služba... Problem v Slo je centralizacija in slab potniški promet. Vse v Ljubljano.... Sem pa živel v Lj ene 10 let. Pa selil sem se tudi... 7x v življenju.  Nič ne pogrešam življenja v Lj. Čeprav sem sedaj čisto na drugem koncu naše kure, mi to časovno pomeni 40min več časa v avtu. Kvaliteta življenja vsaj zame bistveno boljša tu, kot v Lj. Ob prvi priliki zamenjam še šiht, potem sem pa sploh na konju.
Boš videl kako bo fajn... Jaz grem mogoče 2x na leto v LJ za par uric. Tok, da se spomnim, kak je fajn, da sem se je losala.
Temo sem začel zaradi tega ker se na vseh koncih pogovarjamo o porabi energije.
Poraba za ogrevanje je glavna tema debat. Pri ogljičnem odtisu pa gre za skupno porabo energentov na osebo torej mene, tebe...vas nas. Ni slabo vpisati podatke v anketo na strani nevladne organizacije Umanotera. Narediš si primerjavo in se potem zamisliš, ali pa zamahneš z roko in rečeš ko je...
Z moje strani ne bo nobenih nadlegovanj okoli Ekologije. Sam pa pristaš zelene narave.
ko jebe jst pravm. Smeti so veliko večji problem, kot neko ogrevanje ozračja. Vsaka pizdarija v trgovini zavita v sedem polivinilov. Poštimajo naj termoelektrarne na jedrske ali hidro pa je to to. Če pa misliš, da bodo baterije v avtomobilih rešile segrevanje zemlje pa lahko potegneš glavo iz riti.

Samo dve možne variante so. Ali je preprosto preveč ljudi na svetu ali pa je vpliv človeka na naravo preprosto zanemarljiv. Če je prvo te zelena energija ne bo rešila in so potrebne druge rešitve....kak virus naredit mogoče Smile . Če je drugo pa tudi nimaš kaj reševati.
Tocno to, najvecja tezava naj bi bile smeti torej odpadki in pa proizvodnja, od hrane naprej, ki jo bo scasoma vedno tezje zagotavljat. Stevilo ljudi na zemlji naj ne bi bila tezava v smislu, da ne bi bilo dovolj prostora za vse. Na to temo je ne dolgo bila oddaja po TV. Vseh 8 milijard bi nas lahko naselili v Afriko pa bi vsi imeli dovolj prostora za normalno zivljenje. Vecja tezava naj bi bila proizvodnja za potrebe vseh nas in pa odpadki, ki jih proizvajamo.
Se pridružujem jabkici. V Ljubljano samo še včasih službeno, drugače je gnus. Bljak.

Odpadki so problem, vemo zakaj. Ker hočejo, da so problem. Po mojem kakih 5x plačamo njihovo odstranitev, pa jih imamo še vedno na dvorišču.
Sortiranje, reciklaža, kurjenje, je v teh časih šala mala.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Prenaseljenost planeta je edini resnični problem, vse ostalo je samo pesek v oči. Kakšen Co2, lepo prosim? Po naravni poti na našem planetu nismo sposobni pridelati hrane niti za polovico današnjega prebivalstva.
Razmnožili smo se čez vse meje vzdržnosti. Edina rešitev našega planeta je v postopnem ampak takojšnjem pričetku zmanjševanja rojstev.
V nasprotnem bo prej kot čez 100 let ribe v oceanih nadomestila plastika.
Kaj sledi, je menda tako vsakemu jasno...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Vrzislo, čestitke! Uspel si nas izzvati, da mlatimo prazno slamo. Obenem si diskretno reklamiral nevladno organizacijo Umanotera. Na Erarju je vredno pogledati, koliko kasira od države, še bolj zanimivo bi bilo vedeti, s čim se ta nevladna organizacija sploh ukvarja.
....z mlatenjem prazne slame in napajanjem iz državnega proračuna....s čim pa Smile
Počakajva Vrzisloja!!!
Žal je točno tako, kot je napisal Sassapo! Celotna zelena politika je svetohlinska! Rešila ne bo nič, razen podražila življenje državljanov. Itak je vse skupaj samo nov način pobiranja denarja od ljudi, preprodaja CO2 kuponov, haloo?! Drug drugega države zajebavajo in ropajo s to kvazi zeleno politiko, ovce pa mekajo od veselja, ko jih strižejo. Če bi res hoteli kaj narediti na področju ekologije in reševanja planeta, bi morali najprej drastično omejiti rast prebivalstva! Seveda pa to ni kompatibilno z obstoječim gospodarskim modelom, zato gonijo svoje naprej, folku pa pesek v oči mečejo, da bojo z nekimi zelenimi tehnologijami rešili planet. Lepo vas prosim, no.
Reklamiranje nevladnih organizacij ni moj namen. Zapisal sem Umanotera edino zaradi tega ker sem na njihovi strani našel možnost izračuna.
Mogoče je ta ogljični odtis res moda. Vidim pa da se tudi resne firme hvalijo z ničelnim odtisom recimo BSH.
To pa tudi nekaj pomeni. Se pravi, da so preverili porabe energentov, ki jih uporabijo za proizvodnjo, transport, ogrevanje. Ter našli rešitve za zmanjšanje porabe. Izdelali pa bodo tudi lastno sončno elektrarno.
Vsak takšen pristop vodi v analize in nato v zmanjšanje stroškov proizvodnje.
Če to delajo veliki lahko to naredimo tudi doma.
Če v štartu samo zamenjamo žarnice za led je že nekaj. Končno se na tem forumu pogovarjamo o energijah in zmanjšanju porabe vseh oblik. Učinki le tega pa zmanjšujejo naš ogljični odtis.
Srečno.
1 2 3
Iskanje po temi