Citat:Po drugi strani pa državo ne zanima zakaj spalim vsako leto 3000l nafte v avtu.
Teh 3000 litrov verjetno skuriš, ker si verjetno tak kot večina slovencev, ki raje zapravi 3-4ure na dan v avtu, kot da bi se preselili bližje službi. Ker pod mobilnost štejemo le avte, bohnedej pa da bi se kdaj (če ne večkrat) v življenju kam preselili. Svoje k temu doda še država, ki ne zna porihtat dostojnih tirov in vlakov in tako noben priseben človek ne bo šel na ICS, ki že od novega smrdi po bruhanju, pa še najmanj uro kasneje bo na cilju. Kljub vsem zastojem na cesti.
Saj razumem, tudi jaz sem do nedavnega, nekaj let počel isto. 50+k v 2019, 10k v 2020. Pa ta upad ni zaradi omejitev na občine ali dela od doma.
K svojevrstni skrbi za naravo lahko štejemo tudi tendenco razpršene gradnje na ruralnih območjih, kjer novogradnje ne zamenjujejo številne propadajoče bajte, ampak se seveda gradi na prej nezazidanih parcelah, po možnosti čimdlje od sosedov. In tako imamo situacijo (trenutno aktualna tema pač), ko nekdo išče parcelo nekje okrog Cerknice, seveda ne v obstoječem naselju, ker je predrago, zato da se bo (verjetno) vozil v službo v LJ. Vsak s svojim avtom seveda, ker začneta pol ure narazen. Potem pa še mularija vsak svoj avto, ker seveda tudi ne morejo biti vezani na starša ali druge za prevoz...
Posplošujem, da ne bo kdo osebno užaljen, ampak takih primerov poznam neskončno.
Najbolj me nasmejejo tisti kvazi "naravni" graditelji, ki naredijo vse mogoče akrobacije za najbolj naravi prijazne gradbene materiale itd. potem pa si postavijo hišo nekje povsem na samem, kjer seveda ni bilo nobene obstoječe infrastukture, kurijo na mokra drva v slabo izoliranih bajtah in tako dalje. Seveda so ves čas v stiku z naravo in pozitivnimi energijami.
Na drugi strani pa imamo v mestih situacije, ko se v imenu zgoščanja poselitve pozida prav vsak (poplavni) travnik, poruši prav vsako drevo in gozdiček ter vriva "vila" bloke na parcele, kjer je po novem sosedova miza 2m stran od tvoje. Uničili so Rožno dolino, uničujejo Murgle, Kolezijo, Šiško, pa tudi drugje ni dosti bolje.
V končni fazi je pa še Sassapo nekje prej ugotovil kje je osnovni problem...