10.1.2021 ob 16:32
Citat:Kar sem gledal pod statistiko se grelci niso še klapljali, ker za to sploh ni potrebe. Kot sem napisal pri nas gredo temperature redko pod ledisce. Sedaj je pri nas +3 stopinje in ni kot drugod po Sloveniji, kjer je po vecini zimsko. Najvecji problem je glasnost saj ventilatorji delajo na polno 97%. Kompresor se nekako regulira, seveda kolikor se, ma ventilatorji ostajajo na priblizno istih obratihGlede na podano porabo 70kWh/dan, pri +5 in več... nekaj ne štima.
Če si zgolj pogledal mojo porabo z 18kW TČ in temp. v teh dneh -5in več... identična poraba !
Sicer dotične TČ ne poznam. Večji model te TČ prav lepo in tiho ogreva (montirana na fasadi z dobrimi gumi nosilci) objekt v Boh. Bistrici (dobro izo).
Da deluje na visokih obratih (kot laik) ob opazovanjih mnogih TČ...(tudi klima izvedb) v naših koncih, je večinoma zgolj potreba po tem delovanju -zahteve objekta (možnost bi bila napačna nastavitev...?). Inverter( potrebam primerno) prilagaja moč kompr., posledično vrtljaje vent.- zato sem v hecu omenil ''helikoptersko'' delovanje. On-off-i predejo s svojim enoličnim zvokom.
Če monter ne sliši na ''menjavo'' vključi kakega drugega za isto firmo (za nasvet morda tudi Merlin...), ali pritožba direkt na uvoznika, da morda ureja s ''podizvajalcem''. Se pa zadeve znajo komplicirat, da ; le biti vztrajen!
Morda , da ti menjajo za ''pravo'' firmo =200tko , ne ''podtaknjen'' kitajski proizvod.
Četudi se redko spustite pod nulo ali tudi ne ..., dolgotrajen mraz 10-14 dni in več..., je že neredkim pokazal zobe s podhranjeno TČ.
Neredkim so se zaciklale pri ''lepih'' zim. temp. +2do -2 z defrosti; namesto bi ogrevale objekt..., pa do tja še nisi segel...!
Pa če sem prav razumel, nimate toplotnega ovoja objekta. Kar po današnjih standardih ne sovpada z opisom ''kvalitetno grajenega'' objekta...

.
TČ jaz primerjam s skrinjo ali pralnim strojem. Pač še en aparat pri hiši.. greje in to je to, bila je 700€, pokuri ~400€, je v 3. sezoni in ma da dela še vsaj 7 let, ajd kak ležaj bomo že menjali. Če se bo tale bučka od sassapa uresničila, bomo pa še videli, zaenkrat bolj slabo kaže: