Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Razmišljaj malo širše in ne samo o COP klime.
Če postaviš zunanjo enoto v ta "hodnik", boš z njo hladil temeljno ploščo, stene in ploščo navzgor.
Torej boš jemal toploto stanovanju. Stene bodo hladne in se bodo ustvarili pogoji za plesen.
Še bi razumel, če bi klimo postavil v kurilnico, ogrevanje pa bi bilo npr na drva. V tem primeru bi izkoriščal višek toplote kurilnice (tako kot npr pri STČ).
Tako pa se mi zdi nesmiselno da boš na eni strani grel, na drugi strani neizoliranega zidu pa ohlajal.
Ampak, ti si si zamislil, da moraš to klimo uporabiti in vztrajaš.
Torej jo montiraj, saj ti ni treba upoštevati naših nasprotnih mnenj.......
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Če že vztrajas na tej rešitvi,potem klimo postavi v okvir okna (ali te tudi to moti?) Pa v velikem prostoru imej odprto okno za dotok zraka do klime.
Tako boš imel.izpih hladnega zraka ven.
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 151
Teme: 32
Ocena:
1
Glede na pretežno negativne komentarje klime ne bomo monitorali na tak način.
Kaj pa menite o okenskih klimah (te ki se vgradijo v okna)? Ima kdo tako rešeno? Predvsem za gretje me zanima?
Hvala.
Objave: 928
Teme: 1
Ocena:
13
zmontiraj klimatsko napravo ki jo imaš doma tako da zunanjo enoto prizemljiš, ne boš kazil fasade, ter bo učinkovito delovala v vseh pogojih....klimatske naprave z izvedbo vse v enem ohišju so primerljive z prenosnimi enotami, ki pa vsi vemo da so primerne zgolj za hlajenje pa še to bolj na pol...
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Po mojem je kalorifer bolj ekonomičen, kot da maš zunanjo enoto znotraj bajte. Je pa težko upoštevat vse robne pogoje, ki so "na terenu" samo po tvojem opisu.