Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Pri teh malih močeh enofazna načeloma ni problem. Se je pol foruma nabasalo z enofazno IVT toplotno, pa smo vsi na toplem. Če je majhna cenovna razlika, potem pač trifazna.
ZaHitachija pa ti bo sassapo lahko največ povedal, mislim, da jih je montiral že precej.
Objave: 134
Teme: 14
Ocena:
0
8.5.2020 ob 08:35
(*Zadnja sprememba objave: 8.5.2020 ob 08:38 uporabnik Miro76.)
Ok, ne kako gledano Daikin Althermo 3 ter Hitachi Yutaki Combi S, oboje s tavelikima integriranima bojlerjema.
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
ne, oziroma vsaj ni nujno. pri moji je na isti fazi... in vsaj za časa garancije naj tega ne bi pipal. res pa je, da mi štromar pravi, da če bi kaj ven metalo, da ni noben problem to zvezati na drugo fazo.
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Torej je v bistvu čisto od štromarja odvisno, kako naj bi zvezal...? Ali pa to proizvajalec določa? Ker nekako veliko bolj logično se mi zdi, da grelce daš na ločeno fazo.
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
8.5.2020 ob 14:14
(*Zadnja sprememba objave: 8.5.2020 ob 14:15 uporabnik JaBK.)
Določi proizvajalec. In pravi da garancija pade, če zvežeš drugače. Kar pa ne pomeni, da se ne da zbežati drugače, vsaj tako mi je rekel. Nikdar potem nismo šli v detajle, ker ni bilo treba...
To je za moj primer. Kako je drugje, je lahko pa drugače, ampak načeloma mislim, da je to vedno odločitev proizvajalca, kaj "pusti" in kaj ne..
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Ni mi jasno, zakaj bi proizvajalc zahteval, da je vse na isti fazi. To mi je malo sumljivo. Morda je bilo tako narisano le za primer, če ima hiša enofazni priklop.
Objave: 1384
Teme: 8
Ocena:
1
No ampak čisto tako-laično, čemu 3 fazno, če imaš dovolj močne varovalke? Sem šel prav gledat novo Aquero ¸9kW (katalog) kje se razlikuje in tehnično gledano ni ene same razlike razen da ima 3-fazna 9kW grelec, 2-fazna 6kW grelec ter priklopa (zahtevanih varovalk). Posledično 3-fazna "lažje" prenese -20 najbrž ampak kako pogosto pa je -20? Še pri meni, pa je res sibirija je enkrat na 10let. Moja logika je (nisem štromar) da so obstajajo 3 fazne izključno za kake starejše hiše, kjer varovalke dosti krat niso dovolj močne in pa res visoke moči. Ali je dejansko še kakšna prednost 3 fazne? Da tišje in dlje teče se mi zdi izpeta zgodba saj so zagonski tokovi vseeno nizki... Kje se motim?
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Ja res je, sem imel v glavi napačen podatek za sivega.