sandi Napisal:s 7 stopenjsko regulacijo (200 - 800 m3/h) ter motorizirani bypas. LP
Takšen rekuperator bo izjemno težko regulirati. Poleg tega so prezračevane količine zraka MNOGO !!! previsoke. Razen seveda, če ti konstanten prepih v hiši ustreza, oz. imaš namen prezračevati večdružinsko hišo.
sandi Napisal:V stenah (ker gre za masivno gradnjo) bomo za vertikale in preboje dali plastične kanalizacijske cevi.
LP
In tudi vgradnja poljubnih najcenejših cevi se mi zdi ZELO vprašljiva.
Ste vedeli: da je flaširana voda pred polnitvijo BISTVENO manj oporečno kot po polnitvi? Zakaj? Zato ker je kvaliteta flaširane vode zelo odvisna od kvalitete uporabljene plastike za plastenko.
In potem berem v večih temah, kako ljudje vgrajujejo za prezračevalni razvod kanalizacijske (ali odtočne) cevi. Takšne cevi so narejene iz reciklirane neprečiščene plastike, pri kateri niti v oddaljenem ni bilo upoštevano, da plastična snov ne sme v okolje emitirati škodljivih snovi, ki se nahajajo v plastični masi.
In kdor bo ves čas bivanja v hiši vdihoval zrak "črpan" skozi tovrstne kanale, naj se ne čudi, če bo čez čas v najmilejšem primeru dobil alergije, njegovi otroci pa astmo.
Seveda pa sem prezrl "zelo pomembna" dejstva: znancem boste pričarali začudenje na obraz, ko bodo slišali, da imate kontrolirano prezračevanje. Ter najpomembnejše: pri tem ste napram meni (vgradil sem za prezračevalni razvod narejene antistatiče in antibakterijske cevi) prihranili pomembnih 0,25% investicije v hišo. Kvaliteta zraka je pri prezračevalnen sistemu itak drugorazredna. Zakaj torej delati si stroške.
Pričakujem, da bodo zdaj mnogi poskušali sesuti moje trditve. Podal sem zgolj svoje ugotovitve.
Ste pa vsaj pravilno ugotovili, da je zemeljski kolektor dolgoročno zelo oporečna stvar.