Pozdravljeni, Da ne odpiram nove teme, bom kar tole uporabil, ima ravno pravi naslov;
Letos bi rad dal klimo v naso mansardo. Dve leti nazaj smo dali gor se fasado,sem se cakal zdaj, da sem malo dobil obcutek kako se bo bajta obnasala po fasadi. Ampak se vseeno takrat ko so tisti vrocinski valovi prileze proti 26 stopinj. Sem iskal zdaj sliko, konec julija lani sem slikal termometer, ob pol enajstih zvecer je bilo v bajti 25,6 in 77% vlage. Zgleda je bilo to v nekih soparnih dneh. Tak da bi bilo dobro met neko klimo za take dni. Sploh pa ce se hoces kaj skuhat, potem ti pa fasada nic ne pomaga.
Kaksno je zdaj kaj stanje na klima sceni.
Ze nekaj casa opazujem gree u- crown.
Tole
https://www.emundia.si/gree-klimatska-na...-5-kw-wifi
Po karakteristikah je zelo dobra. Naj bi tudi zelo dobro grela. Zato bi vzel nekaj takega, da imam neko rezervo, ce kaj centralna odpove.Pa kolikor je videti lepo usmerja zrak, ce tudi si pod njo ne piha direkt v glavo. Je najvecji svetovni proizvajalec baje. Ceprav ce se tak malo pogovarjas pa vsi bolj za mitsubishi navijajo. Sam jaz ne vem katera je primerljiva z u crown. So drazje pa gledas podatke da greje do -15, u -crown do -30. Pa 10 kg tezja zunanja enota ima gree, zgleda stvar dost bol masivno narejena.
Mansarda je 90 kvadratov dobro izolirana, streha 30 cm, fasada od 16 do 20cm, okna troslojna, na soncnih straneh z roletami.
Kaj bi predlagali ce recimo vzamem izhodisce gree u- crown.
Kako imate kaj mnenje poznavalci?