PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Klima za mansardo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če že sprašuješ po predlogu, bi jst odstranil steno med jedilnico in hodnikom :mrgreen:
Daj klimo na hodnik.
pentax Napisal:Če že sprašuješ po predlogu, bi jst odstranil steno med jedilnico in hodnikom :mrgreen:

stene pa res ne bom podiral, ni potrebeSmile
Zamišljena postavitev je po mojem mnenju povsem O.K., oz. optimalna, glede na tloris! Ohlajeni bosta tudi otr. soba in spalnica, občutka pihanja pa v njih ne bo, zato jo boš lahko "laufal" tudi v vlažnih ali/in vročih nočeh. (morda boš celo "osel" kot jaz in bo delovala 24/7 8) ) Pogoj so seveda odprta ali priprta vrata! :wink:

Ne vidim pametnega razloga, da v prehodnem obdobju, ne bi z njo tudi ogreval.

Glede tipa, znamke itd., bo povedal kaj več kdo drug, mislim pa, da tole "podela" marsikatera klima.

P.S. Kopalnična vrata zaprta, sicer bo hladno tudi tam! Big Grin
mbjelano Napisal:
pentax Napisal:Če že sprašuješ po predlogu, bi jst odstranil steno med jedilnico in hodnikom :mrgreen:

stene pa res ne bom podiral, ni potrebeSmile

Verjamem da ni potrebe, neke hude funkcionalnosti pa tudi nima tista stena Big Grin.
Se kondenz notranje enote lahko spelje v odtok pralnega stroja (T kos)?
Lahko!
Samo pogojno!
Pozdravljeni,

do letos se hladim z Gorenjevo prenosno klimo 2,6kW. Klimo uporabljam po sistemu on/off, v dnevih, ko je bila temperatura nad 30 stopinj in sicer od 12:00 do 20:00.
Ko je temperatura nad 35 stopinj, ta klima ne zadošča. Zaradi tega bi si rad uredil sistem s stensko klimatsko napravo z zunanjo enoto in klimi omogočil neprestano delovanje in ohranjanje primerne temperature v mansardi.
Klime za gretje skoraj ne bom potreboval.

Vas mojstre bi rad vprašal za nekaj nasvetov:
1. zanima me, kako močno klimo potrebujem:
-rad bi hladil mansardo cca 50m2.
-slaba strešna izolacija (korci + 2cm deske + 5cm steklene volne +  leseni strop) = fazni zamik, ki zdrži samo nekaj ur.
-sem na Primorskem, kjer so temperature precej visoke.

2. kakšna bi bila najbolj optimalna pozicija za notranjo in zunanjo enoto glede na tloris?

3. katero klimo mi priporočate?
-zelo mi je všeč znamka Gree, sploh Gree Hansol zaradi A+++?
-mogoče katero drugo klimo v razredu do nekje 1000€?

Najlepša hvala in lep pozdrav,
Luka

Priložene datoteke Predogledne slike

Na hitro...kaj pa če bi razmislil o dodatni izolaciji mansarde? Glede na vse kar si napisal, mislim, da bi se ti hitro obrestovalo.
(30.6.2019 ob 21:39)urko Napisal: Na hitro...kaj pa če bi razmislil o dodatni izolaciji mansarde? Glede na vse kar si napisal, mislim, da bi se ti hitro obrestovalo.

Urko, sej na koncu se vedno vrnem k temu odgovoru in najbrž je rešitev res v izboljšanju izolacije in potem v pravilnem dimenzioniranju moči klimatske naprave.

Zdaj toliko že razumem, da z dodatnimi sloji steklene volne ne rešim nič glede vročine, zaradi strešne konstrukcije in visečega stropa lesene plošče ne pridejo v poštev. Edina opcija bi bilo prosto nasutje celuloze na podstrešje, tega pa se malo bojim, ker ne vem koliko je to učinkovito in preizkušeno. Ima kdo izkušnje?

... Ampak verjetno je to že za kakšno drugo temo.
Pozdravljeni,

nekaj postov nazaj sem opisal mojo situacijo s klimo. Še vedno se odločam glede moči klime ali naj bo to 2,5kW ali 3,5kW. Bolšja izolacija še najmanj 10 let ne pride v poštev.

Trenutno imam možnost dobiti klimo Mitsubishi MSZ-LN25VGW/MUZ-LN25VG (2,5kW) za 850€, kar se mi zdi zelo dobra cena.

Drugače gledam Mitsubishi MSZ-AP-MSZ-AP35VG (3,5kW), vendar bi tukaj dokupil WiFi opcijo, kar bi me skupaj prišlo cca 1000€.

Kaj bi mi svetovali glede na mojo situacijo?

Hvala in lep pozdrav,
Luka
Pozdravljeni, Da ne odpiram nove teme, bom kar tole uporabil, ima ravno pravi naslov; 
Letos bi rad dal klimo v naso mansardo. Dve leti nazaj smo dali gor se fasado,sem se cakal zdaj, da sem malo dobil obcutek kako se bo bajta obnasala po fasadi. Ampak se vseeno takrat ko so tisti vrocinski valovi prileze proti 26 stopinj. Sem iskal zdaj sliko, konec julija lani sem slikal termometer, ob pol enajstih zvecer je bilo v bajti 25,6 in 77% vlage. Zgleda je bilo to v nekih soparnih dneh. Tak da bi bilo dobro met neko klimo za take dni. Sploh pa ce se hoces kaj skuhat, potem ti pa fasada nic ne pomaga. 

Kaksno je zdaj kaj stanje na klima sceni. 
Ze nekaj casa opazujem gree u- crown. 
Tole https://www.emundia.si/gree-klimatska-na...-5-kw-wifi

Po karakteristikah je zelo dobra. Naj bi tudi zelo dobro grela. Zato bi vzel nekaj takega, da imam neko rezervo, ce kaj centralna odpove.Pa kolikor je videti lepo usmerja zrak, ce tudi si pod njo ne piha direkt v glavo. Je najvecji svetovni proizvajalec baje. Ceprav ce se tak malo pogovarjas pa vsi bolj za mitsubishi navijajo. Sam jaz ne vem katera je primerljiva z u crown. So drazje pa gledas podatke da greje do -15, u -crown do -30. Pa 10 kg tezja zunanja enota ima gree, zgleda stvar dost bol masivno narejena. 

Mansarda je 90 kvadratov dobro izolirana, streha 30 cm, fasada od 16 do 20cm, okna troslojna, na soncnih straneh z roletami. 
Kaj bi predlagali ce recimo vzamem izhodisce gree u- crown. 
Kako imate kaj mnenje poznavalci?
pri tako izoliranem objektu je pomemben čim večji razpon modulacije (predvsem min.) kompresorja, za udobje pa čim večji pretok zraka ob čim manjših db, za ogrevanje pa ogrevano dno...hitro boš spoznal da so to ključni generatorji visoke cene ter kvalitete naprave...
Ja sej u- crown  te lastnosti ima ne? 
Me pa nekaj muci, mi imamo predpripravo, cevi ven ze potegnjene. Sem gledal tanka cel 6mm debelejsa 9mm pri gree u- crown pa pise da mora bit 12mm za plinsko fazo. Oziroma v colah so decimalke zram, jaz sem zdaj zaokrozo. 
A pol se na to cev 9mm ne bi dalo u-crowna priklopit? 
Jaz pa mislil, kak fajn sem jaz to studiral, da sem takrat monterju ki nam je delal instalacije za vodovod, ogrevanje, rekel naj mi potegne za klimo cevi, da ne bomo potem razbijal, ko bo fasada pa vse konec. Nazadnje bo pa pretanka cev.
1 2 3 4 5 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi