PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija GD za rekonstrukcijo strehe

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@Taav

O pa se motiš moje tolmačenje je ravno v takšnih primerih direktno pogojeno z mojo uspešnostjo pri delu in plačilom. Ne na forumu ampak v realnem življenju.

Kar pa se tvojega drugega odstavka tiče pa je to čisto podtikanje. Razumevanje predpisov nima nikakršne veze z mojim delovanjem za izboljšanje le teh. Nekaj malega na državni ravni s korespondenco z ministrstvi v veliko večjem delu pa na občinski ravni s sodelovanjem pri pripravi odlokov, pobudah za urejanje prostora in podobno. Ampak ja najenostavneje je pavšalno označiti kako nekdo drug nič ne dela.
Da zakon razumeš in v skladu z njim opravljaš delo ne pomeni, da ga tudi tolmačiš.

Užaljenost ni na mestu. Je bil drugi odstavek zgolj replika na tvoj zapis, da ni bistvo v nelogičnih zahtevah predpisov, temveč v razumevanju razumevanja uradnikov. Tvoje angažiranje je pač le tvoja stvar, do katere se ne nameravam opredeljevati.
Kar se tiče prvega odstavka imaš formalno prav. jaz ne tolmačim zakonodaje to je pristojnost upravnih organov, inšpektorata in sodišča. Je pa moje poznavanje tega tolmačenja ključno pri svetovanju in delu. Drugi odstavek pa so skozi moje oči mlini na veter, osebno raje zamenjam tehnologijo kot pa grem s sulico nad njih.

Še enkrat, da se vrnem na čisti začetek. Moje mnenje je, da če pride do inšpekcijskega obiska v opisanem primeru je zelo velika verjetnost, da bo inšpektor tretiral to kot rekonstrukcijo. Sedaj pa naj si vsak s tem pomaga kakor želi Smile
Če ne menjate namembnosti podstrešja in ne spreminjate bistveno izgleda strehe, ne rabite GD, ne verjamem, da bi vas zato kdo preganjal, tudi če po črki zakona sledi, da ga potrebujete. Ker če rabite GD, kjer itak ni niti statike, potem rabite tudi PZI, nadzornika in na koncu papirje za prevzem oz. uporabno dovoljenje.

Rekonstrukcije streh delajo po Stari Ljubljani upravniki, z nadzorniki itd in za to ne pridobivajo GD. Poleg tega se brez GD lahko vgrajuje frčade, samo soglasje spomeničarjev potrebuješ. Če iz podstrešja delaš stanovanje, pa GD potrebuješ v vsakem primeru.
Ok, torej recimo da potrebujem gradbeno dovoljenje in ne želim imeti problema z inšpektorji... Kakšen je postopek? Na koga se moram najprej obrniti? Grem najprej na upravno enoto ali potrebujem prej projektanta oziroma arhitekta?
1 2
Iskanje po temi