PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Ven vrze glavno varovalko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdej berem po netu o tem že kar nekaj časa pa me zanima če končno zadevo prav zastopim.
Tabela nazivnih vrednosti varovalk in pripadajoča obračunska moč za gospodinjski odjem:
Trifazni priključek
16A 7kW
20A 7kW
25A 10kW

Recimo jaz imam 3X 20A T o znese obremenitve 13.8kW. pripadajoča obračunska moč je 7kW. Meni pa nikoli ne crkne nobena varovalka ampak mi enostavno vrže elektriko ven. Potem pa zunaj na omarci pritisnem tipko za par sekund in nazaj dela se pravi meni že prej nek omejilc ali neka zadeva vrže elektriko ven. Ampak zakaj če varovalke niso preobremenjene? A to lahko kdo razloži?
(3.2.2020 ob 22:19)majstrzvasi Napisal: Zdej berem po netu o tem že kar nekaj časa pa me zanima če končno zadevo prav zastopim.
Tabela nazivnih vrednosti varovalk in pripadajoča obračunska moč za gospodinjski odjem:
Trifazni priključek
16A 7kW
20A 7kW
25A 10kW

Recimo jaz imam 3X 20A  T o znese obremenitve 13.8kW. pripadajoča obračunska moč je 7kW.  Meni pa nikoli ne crkne nobena varovalka ampak mi enostavno vrže elektriko ven. Potem pa zunaj na omarci pritisnem tipko za par sekund in nazaj dela se pravi meni že prej nek omejilc ali neka zadeva vrže elektriko ven.  Ampak zakaj če varovalke niso preobremenjene? A to lahko kdo razloži?

Imaš limitator, ki pri povečani porabi elektrike vrže prej ven, kot bi crknila varovalka.
V glavni omari pride do izklopa zato, ker imaš naprimer 4 večje porabnike (pečica, pralni, indukcija+še kaj) na isti fazi in vsakega porabnika posebej na 16A varovalki, ko to združiš na eno fazo je kaj hitro preveč za 20A varovalko, ki se nahaja v omari zunaj.
Tudi sam sem dejansko že izvedel vsa inštalacijska dela in zvezal elektro omaro v hiši in vse bolj razmišljam kaj bi naredil, da bi dejansko preprečil izpad pancerke (pri nas je treba še vedno poklicati na elektro, da ti jo pridejo zamenjat). 
Drugače sem porabnike lepo razdelil po fazah, ampak kjer je toplotna, ki je na eni fazi in grelnik na drugi fazi je že tako vse skupaj na zgornji meji in ob vklopu grelnika ob izrednih primerih bi lahko hitro odletela faza.

Ima mogoče kdo kako idejo? Kaj če bi vmes vezal še en 3F odklopnik 20A naprimer ali pa na vsako fazo posebej, da vrže ven samo preobremenjeno?
Npr. nekaj takega:
https://download.schneider-electric.com...
1 2
Iskanje po temi