PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sončna elektrarna + TČ zrak voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plačaš še pa vsak mesec neko števnino tvojemu operaterju cca 17,4 Eura, pa vzdrževanje SE-100 Euro/leto, pa zavarovanje 80Euro/leto, pa še kaj bi se našlo.

Ko si skupaj izračunaš na daljše obdobje vsaj 20 let, se splača. Po drugi strani pa, bog ve kaj bo čez 20 let ????!!!!
@ivč- ti to iz lastnih izkušenj ali pač kar tako malce počez?
To so moje izkušnje, ti imaš mogoče druge podatke oz drugo teorijo.
ivč Napisal:Plačaš še pa vsak mesec neko števnino tvojemu operaterju cca 17,4 Eura, pa vzdrževanje SE-100 Euro/leto, pa zavarovanje 80Euro/leto, pa še kaj bi se našlo.

Ko si skupaj izračunaš na daljše obdobje vsaj 20 let, se splača. Po drugi strani pa, bog ve kaj bo čez 20 let ????!!!!

tako nekako ja... številka bo mogla biti nižja za mene.
Koliko velika pa je nevarnost pri današnjih SE, da pride do npr. požara? Je kje kakšna statistika za te zadeve? Je zadeva na strehi kaj bolj dovzetna na strele, kot če nimaš teh zadev na strehi? Na tole zadnje, nisem nikjer zasledil ničesar zapisanega...me pa kot potencialnega kupca te zadeve, zanima informacija.
Ivč, imava skoraj identične potrebe po el. energiji in tudi na streho spravim takšno SE kot je tvoja, tudi kalkulacija je zelo podobna. Kje si jo vzel?
OMB, kot kaže so Butele višek pameti. Npr. Cerknca naj bi bila center pameti, pa se še vedno ukvarja z eno simpl TČ...
pentax Napisal:Koliko velika pa je nevarnost pri današnjih SE, da pride do npr. požara? Je kje kakšna statistika za te zadeve? Je zadeva na strehi kaj bolj dovzetna na strele, kot če nimaš teh zadev na strehi? Na tole zadnje, nisem nikjer zasledil ničesar zapisanega...me pa kot potencialnega kupca te zadeve, zanima informacija.
Ivč, imava skoraj identične potrebe po el. energiji in tudi na streho spravim takšno SE kot je tvoja, tudi kalkulacija je zelo podobna. Kje si jo vzel?
A ti to resno sprašuješ?
driska z imenom MikMik, Odstrani se.
bozgom Napisal:@ivč- ti to iz lastnih izkušenj ali pač kar tako malce počez?

Trdiš, da pišeš iz lastnih izkušenj in mirne diše zapišeš o 17,40 € števčnine na mesec? Se delaš norca iz nas forumšev?

In kaj ti vzdržujejo za 100€/leto? Brišejo dežne kapljice iz panelov?

In kaj imaš zavarovano za 80€? Lahko daš link do splošnih pogojev zavarovanja, katerega imaš po lastnih izkušnjah sklenjenega?
Vsak mesec plačam 17,41 Euro GEN-I pametnjakovič, tudi obe drugi številki držita.
Za kolko pa tebi brišejo kapljice?
matoz Napisal:Sam sem dal pa načrtno močnejšo, pač največ, kar se lahko dobi.
Dva razloga:
- prihajajo električni avtomobili in bo trenutnoi višek kmalu premalo
- s starostjo pada izkoristek in z rezervo si lahko za vrsto let podaljšaš uporabo pred nujno potrebno menjavo.

Pozdravljeni,

torej konkretno, če ni tajna za kaj točno gre. Zanima me še to a imate 3 fazni tok? Koliko plačujete omrežnine? Koliko je vrednost vaše SE?
Kako je z viški elektrike, a se to pokompenzira, ali to pozimi recimo plačate porabo, poleti pa višek pač šenkate?

Hvala
Enkrat na leto je poračun, minus razlika se plača, plus se jim pusti.
peleti12 Napisal:
xgego Napisal:Pozdravljeni,

Pred kratkim me je obiskal predstavnik enega elektro podjetja in mi dal vedeti, da se bodo verjetno cene elektrike dvignile za 100%. In to mi je dalo misliti, da bi pa mogoče šel v smer samozadostnosti....
Torej trenutno je situacija taka, da imamo ogrevanje na pelete. Na leto mi je strošek pelet 500eur (realno) pa recimo da grejo peleti gor pa bi imel 600eur to pomeni mesečni strošek 50eur. Elektrike imamo zdaj že mesečno cca. 50eur.
Če pa bo šla gor za 100% pa bo strošek že tam okoli 80eur mesečno.
Torej kurjava in elektrika bi bila potem 130 eur.

Sedaj pa me zanima če kdo kaj ve ali pozna ali pa je naredil kaj podobnega....
-vržem ven kotel na pelete
- vgradim TČ zrak voda (vsaj neki srednji ali malo boljši razred)
-naredim sončno elektrarno tolko da pokrijem svoje stroške (zdaj imamo cca. 300kwh porabe mesečno) ne vem pa koliko je potem ko imaš še TČ in pa v prihodnosti bi gledal tako, da bi imeli še vsaj kak priključni hibrid avto če ne celo full elekrik...

bi pa recimo bil za celotno investicjijo vzet kredit 200eur mesečno za največ 10 let. Rad bi pa imel tako, da tistih 30 let, kolko bi naj vzdržale celice, ne bi plačeval elektrike.
A je to izvedljivo.

P.S.
Streha hiše je lepo obrnjena na jug (vinorodni okoliš) cca. 40m2 strehe bi blo uporabne (je pa možnost še kakšen kos terase pokrit, SV Slovenija (okolica Slovenske Bistrice) .

In pa še nekaj me zanima, kako je potem s presežkom energije poleti? a se to potem sešteva in odšteva poraba energije poleti pač maš malo plusa in tisto pozimi koristiš...

Hvala za razmišljanja

Pred kratkim me je obiskal predstavnik enega elektro podjetja in mi dal vedeti, da se bodo verjetno cene elektrike dvignile za 100%.
A tega ti pa ni dal vedeti kaj je s presežkom energije.
Ma ste eni naivni, v prvo se naj bi podražilo za 100%, n ne zna pa razložit kaj je z viškom energije!
Tole ti pa ni omenil Ker gre za samooskrbo, viška proizvedene količine delovne električne energije (kWh) ne morete prodati, temveč se neodplačno prenese v last dobavitelja. Zato je zelo pomembno pravilno dimenzioniranje velikosti sončne elektrarne, ki naj bi čim bolj natančno ustrezala letni porabi električne energije v gospodinjstvu. Najbolj priporočljivo je postaviti sončno elektrarno s planirano proizvodnjo energije, ki je enaka predvideni porabi gospodinjstva.

Pozdravljeni,

Če bi bil naiven, bi že zdavnaj imel SE na strehi.... Zato sprašujem na forumih...
BTW na obisku ni bil kakšen iz podjetja ki prodaja SE ampak ponudnik elektrike RWE. Dejansko pa verjamem da bodo cene elektrike šle gor.
pentax Napisal:Enkrat na leto je poračun, minus razlika se plača, plus se jim pusti.

Se pravi konkretno:

Če jaz od marca pa do septembra proizvedem 3000kwh elektrike, porabim pa jo 2100kwh in od oktobra do februarja proizvedem 1000 kwh elektrike in jo porabim 1900kwh?
Se pravi čez leto sem proizvedel 4000kwh in porabil 4000kwh, ampak poleti sem imel višek pozimi manjko. Moram kaj doplačat al ne???
Poračun je enkrat letno. Bolj enostavno se ne da napisati.Takrat se pogleda proizvedena in porabljena el.energija. To je to.
1 2 3 4 5 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi