PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Nadzornik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tody Napisal:Taav glede na to koliko ti je dvignil pritisk očitno ne zaslužiš dovolj Smile

Ma ti raje klamfaj kje drugje - pa o čem takem, kar vsaj približno poznaš.

Zaslužim toliko, kolikor posla obrnem. Takole kurbat se mi pa res ni treba.
Mene sploh ne moti to, da je nadzornik pripeljal izvajalca, saj je za to med drugim tudi plačan, da mi pomaga z izvajalci po najboljih močeh in poznanjih, ki jih ima. nepoznane izvajalce lahko iščem tudi sam, a zagotovo ne tako uspešno kot nadzorni, ki je v tem poslu že dolgo časa.
Ne razumem, pa da si jemlje dodatne provizije in je za isto delo plačan 2x.

še najbolj sem zdaj v dilemi, ker če bi rabil še kakega obrtnika, ki bi ga recimo priporočal nadzornik, in to dobrega obrtnika, bi se vselej najprej spraševal, koliko % mi hoče vzet na hrbtom nadzorni.
Ja in prav imaš. Če te motijo provizije, obrtnike nagovarjaj direkt.

Zakaj bi te moralo to motiti? Saj si že sam ugotovil. Naloga izvajalca je, da te čim bolj obere. Naloga nadzornega je, da to prepreči.
Če se poznata med sabo, ti pa nobenega od njiju ne poznaš ... Kdo ima tukaj koga rad?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Taav.... ti si v bistvu Taav-a?! Impresivno! Navdušen sem, brez zajebancije!
Brez najslabše vesti takoj zamenjaj tega človeka. Verjetno bi našel še koga, da bi preveril preverjeno...Kaj bo naredil še za par €, ki jih ti ne boš videl je le vprašanje...
Če hočeš imeti mir ko delaš, pa normalen odnos moraš stisnit kuvertico nadzornemu. Koliko mu plača naročnik je pa dogovor med nadzornikom in investitorjem... Ni lepo tko pač je.
manze Napisal:še najbolj sem zdaj v dilemi, ker če bi rabil še kakega obrtnika, ki bi ga recimo priporočal nadzornik, in to dobrega obrtnika, bi se vselej najprej spraševal, koliko % mi hoče vzet na hrbtom nadzorni.

Bolj kot % provizije naj te skrbi dejstvo, da je tudi obrtnik na koncu dobil svoj zastavljen znesek. Pa magari pri vgradnji materiala slabše kvalitete/slabši izvedbi in prihranku časa. Nadzorni je ipak požegnal - tako izvedbo kot račun.

Kar hecajte se dalje - najemajte nadzorne z izvajalci, stiskajte kuverte itd. Le zavedat se je potrebno, da je edini, ki na koncu potegne ta kratko, investotor. Edini.

@mihec: ti to iz lastnih izkušenj? Ti garantiram, da bi bil najin odnos, po temu ko bi mi stisnil kuverto, svetlobna leta daleč od normalnega.
Nič novega tak način poslovanja :mrgreen: . Če so vsi zadovoljni, je vse OK. Kaj pa če je nadzorni tako kvaliteten, da je zahteval od izvajalca, ki ga je pripeljal, vrhunsko izvedbo za ponudbeno ceno? Ni dovolil nobene mučke? V kolikor se izvajalec odpove dela dobička, za plačilo oz. posredovanje posla, to ne pomeni, da bo lahko nategnil investitorja za taisti znesek. Ta izvajalec je verjetno tako razmišljal in, ker mu je bil zaslužek premajhen, zato blati nadzornega.
Ukrepaj pametno in seznani nadzornega o tem in boš videl reakcijo.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
atalBA, v Indiji Koromandiji imate lepo vreme danes?

PS: Imaš pa prav, ponavadi so vsi zadovoljni. Nadzor dobi svoje, izvajalec tudi, investitor pa pač ne ve. Pri vseh takih mučkah, za katere vem, niti enkrat samkrat ni bila prisotna vrhunska izvedba za ponudbeno ceno.
V osnovi pa gre zgolj za to, da se take igrice gredo tako izvajalci kot nadzorni. In potem je kao prav in ni problema. Ker se že med sabo zmenita, da bo vsem prav, a ne. Pa ljudi smo, dogovorit čemo se. A nihče ne pove očitnega: usrani so oboji. Kot velja za nadzorne - velja tudi za izvajalce. Če si niso sposobni drugače dovolj posla zrihtat, naj zaprejo obrt in prodajajo bureke. Ali pa pečejo kostanj.
Očitno je pri stanovanjski gradnji marsikaj dovoljenega. Investitorji nimajo pojma, napake in pomankljivosti se skrijejo v betonu in pod zemljo, pa je ok. Ni tožnika, ni sodnika. Pri meni tako ne gre. Se delajo malo bolj resne stvari, za resen denar. Da si tole jaz privoščim, zgubim 90% posla v tren oka. Ostane mi samo drobiž in mutibarič projekti. V katerih pa ni niti zaslužka, niti užitka.
Mhm, kvaliteta, poštenje, ...
A malo obrnemo ploščo?
Plačuje ga 500 (petsto) evrov na mesec. Zdaj naj mi pa nekdo razloži, kaj lahko nadzornik naredi na hiši, ki se zida z normalno hitrostjo, se pravi 2 do 3 mesece pokrita, za ta denar?

Če ni ravno sosednja.
Ali pa če je.
Fery, kolikor obračaš, ne boš od mene slišal tega, kar želiš.
Imamo eno stvar, ki se ji reče prost trg. Nihče nikogar v nič ne sili. Vsak, ki ponuja storitve/blago, si sam postavi ceno.

Je pa ta primer lepa popotnica za vse butle, da jim bo mogoče jasno, od kje "ugodni nadzorni" pokrijejo to svojo "ugodno ceno". Ampak butli tako ali tako ne razumejo tega problema. Jim je bolj važno, da pri investiciji 100k€+ notri prinesejo tistega jurčka razlike. Ki jo tako ali tako plačajo, samo vedo ne.

Že mora tako biti. Samo nikar ne živite v iluziji, da ste nekaj dobili ugodno ali pa zastonj. Vse se plača, tako ali drugače.
"Imamo eno stvar, ki se ji reče prost trg. Nihče nikogar v nič ne sili. Vsak, ki ponuja storitve/blago, si sam postavi ceno."

Kaj res? Obvezni državni nadzornik je prosti trg? Prosti trg je jemanje podkupnine. To ne pomeni, da podpiram korupcijo, mi je pa jasno, zakaj do tega prihaja.
ataIBA Napisal:Nič novega tak način poslovanja :mrgreen: . Če so vsi zadovoljni, je vse OK.

V tem primeru očitno niso, ko pa je OP odprl temo.
Saj, Taav, niti nočem. Živim pa v eni izmed najbolj skorumpiranih držav in si pred tem ne zatiskam oči. Korupcija je vgrajena zelo globoko, vse do tal.

Jaz poizkušam obdržati svojo integriteto, zaradi sebe. In ne razglašam ali jokam tukaj, zakaj je tako, kot je. Zakaj popušim vsak javni razpis. Pač ne dam in to je to. In, tako kot ti, delam drugo. Dela je dovolj.
jaki79 Napisal:Obvezni državni nadzornik je prosti trg?

Nadzornik je reguliran poklic. Vzrok regulacije je enoznačen prenos odgovornosti, nič drugega. Lahko je investitor bedak, lahko je izvajalec klošar, nima veze. Odgovornost prevzameš ne glede na vse.

Prosti trg mogoče res ni pravi izraz, ampak ceno storitev določa zgolj trg. Pač niso/nismo notarji. Niti minimalne cene ni postavljene. Popolnoma svoboden razpon. Pideš, oceniš obseg dela in poveš, a kakšen denar si pripravljen to narediti.

Saj je tudi meni jasno, zakaj do tega prihaja. Enostanovanjska gradnja je lušten posel - v večini primerov nič kaj pretirano zahtevnega, nič kaj pretirano stresnega. In potem pač maksimiziraš dobiček preko vseh možnih kanalov. Zakaj bi se ustavil pri naročniku, ko pa kaj lahko stisneš tudi od tistega, ki ga nadziraš?

Nobenega reveža med nadzorniki ne poznam. Nobenega, ki bi se za fičenk izgaraval. Gre le še za mejo, koliko € je pravzaprav dovolj.
1 2 3 4 5 ... 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi