PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Koga naj izberem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bojan1967,

Bojan1967 Napisal:Pozdrav vsem,
Rabim pomoč pri odločitvi za izbiro arhitekta-projektanta (PGD, PZI, PID)-gradim v Lj. (opeka, pasivna, P+N, max. 200 m2)!
Kako bo izgledala vem v 90 % in ne potrebujem kakšnih silnih idej/predlogov.
Imam ponudbe:
-5.-6.000 € z PZI, brez PIDa, vendar je 120-150 km stran ?!-
-8.500 € z vsem-se pravi IDP, DGD, UP, PZI, PID in tudi PHPP ter projekte za priključitev voda7elektrika/kanalizacija za 8.500 € (zagnan, vendar do sedaj »samo« tri pasivne hiše,
-13.500 z vsem, kot zgoraj in OGROMNO izkušenj na tem področju!

Kako se naj odločim-prvi odpade, potem pa ??? 5.000 € ni malo, vendar pri celotni investiciji pa tudi ne zelo veliko?!

Kaj predlagate-prosim za mnenje/nasvet!

kdo je najdražji? Lahko na ZS. Ti pokomentiram. :wink:
Lep pozdrav
hisamiha Napisal:
Bojan1967 Napisal:Z gradnjo nameravam začeti april 2019 in konec istega leta v hišo.
Hiša bo "kocka", v pritličju bo "samo" kot prizidek dvojna garaža s shrambo, brez neuporabnih balkonov in teras, ki so sicer večkrat lepi vendar bolj kot ne neuporabni.
Pri strehi se pa nagibam k enokapnici (bi bila lepša ravna) v izogib kakšnim težavam kasneje....
Hišo bi rad postavil z razumom in ne z očmi.

april 2019, pa še arhitekta nimaš izbranega

Veliko sreče boš potreboval, če boš do aprila 2019 pridobil GD in soglasja.

Tega se pa zavedam; arh. bo pa izbran do srede/četrtka in potem GAS!!!
Bojan1967,
vsekakor se za pozanimat in pogovoriti z potencionalnimi kandidati.
Glede "gas"-a pa bolj z pametjo v roki, da ne bo težav ali slabe volje ob vselitvi.
Drži, investitor si izbira ekipo.
Ter tudi, kot sem že nekajkrat napisal: pri/z njem se začnejo napake pri sami gradnji.
Lep pozdrav
Ni sam arhitekt, odvisno od parcele so razna soglasja, včasih ga mores dobit tudi od mrtveca... 2 mesca za upravno enoto ni nič Smile Tud arhitekt niso pojem hitrosti, če bo on končal do novega leta, ti morda rata, samo že zdaj išči izvajalca
A to so normalne cene al kaj? 13k€... dizs krajst Smile
Če si naloudan, scolaš in mir.

Nekdo z zrisanimi par ali par desetimi kockami, bo to skopi/spejstal za šalo.
Stranka pa misli, da dobi umetniško delo, v katerega je bilo vloženih stotine ur dela izključno in samo zanj. Volk sit in koza cela.

Tako je to, ko morajo papirji koštati x procentov predračunske vrednosti projekta.
Ali cene na kubik, liter, kvadrat...
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Podobno kot tvoji super duper okenski profili, a ne.
Kaj bi rad pravzaprav povedal? Kje vidiš kakršnokoli povezavo?

Razen če bi rad povedal, naj jih režem z ročno žago, lepim skupaj s pegleznom in nato to 4x dražje prodam, ker so specialno narejeni za to in to hišo?
Nisem se še lotil takih projektov in nekako dvomim, da bi mi jih uspelo speljati. Težko prodaš odvečno dodano vrednost.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Vzemi drugega, tretja se preveč ceni. Pasivna ni več noben bau bau. Naša ravno te dni dobiva streho. Je pa bolj pomembno kako dobro projektant "sodeluje" z UE, da boš res hitro dobil papirje. Mi nismo nič dopolnjevali. Pa izvajalce si izberi takšne, da delajo en za drugim. Mi smo pričeli z izkopom 22. avgusta, danes ima hiša že streho s 40cm izolacije.
Se lep je če izvajalci delajo en z drugim... Ampak to je nov problem, zdaj je pri papirjih.
Pegaso Napisal:Vzemi drugega, tretja se preveč ceni. Pasivna ni več noben bau bau. Naša ravno te dni dobiva streho. Je pa bolj pomembno kako dobro projektant "sodeluje" z UE, da boš res hitro dobil papirje. Mi nismo nič dopolnjevali. Pa izvajalce si izberi takšne, da delajo en za drugim. Mi smo pričeli z izkopom 22. avgusta, danes ima hiša že streho s 40cm izolacije.

Čestitke, potem je "likof" že za vami.

Sam sem izbral projektanta in smo štartali s polno paro.
In držal se bom zastavljenega cilja, saj je z "malo" sreče uresničljiv!

Bom poročal.
Tody Napisal:Ni sam arhitekt, odvisno od parcele so razna soglasja, včasih ga mores dobit tudi od mrtveca... 2 mesca za upravno enoto ni nič Smile Tud arhitekt niso pojem hitrosti, če bo on končal do novega leta, ti morda rata, samo že zdaj išči izvajalca

Hvala za nasvet;
z potencialnim (in izkušenim) izvajalcem se dobim prihodnji teden, tako da delam-ne jamram Big Grin .
Jst sm mislu, da je pri moji 3500€ full... Smile
Citat:Mi smo pričeli z izkopom 22. avgusta, danes ima hiša že streho s 40cm izolacije.
Začetek avgusta štart. Danes je na zrakotesni hiši narejeno:
streha, izolacija, vse strojne instalacije, vse elektro pametne instalacije (ožičenih 5km cevi), vsi strojni ometi, položena talna izolacija, talno ogrevanje, vgrajena okna, vrata, izveden PHPP test, Zakopan zbiralnik 10 kubikov za deževnico, drugi teden pridejo še tlaki, takoj za tem TČ in presing do konca. Skoraj ne moreš dohajat več.
Bravo, bravo.
Moj oče je vedno govoril:" Organizacija je važna, za delat jih kolikor hočeš!".
1 2 3
Iskanje po temi