PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Thermia iTec

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meni pa vse skupaj na pravljico. Da se trži ime...
Potem se verjetno lahko po kvaliteti kosa iTec s primerljivim Daikinom ali kaksno podobno TC? Za Atec sem nekje tu na forumu prebral da se smatra razred visje...
Sej vem, na koncu greje vsaka.
g.o.dizzle Napisal:iTec je odgovor na razmere na trgu, nekoliko bolj ekonomicna a se vedno dosti zanesljiva in ucinkovita resitev za manj zahtevne objekte.
Zunanja enota je outsourcana in izdelana po specifikaciji Thermie, v kombinaciji z notranjimi enotami in regulacijo identicnimi Atecu zagotavlja podobno funkcionalnost vendar kot omenjeno, za manj zahtevne objekte. Predvsem je zanimiva 5kW in pa 3-fazna 9 kW enota. Predvsem pa je bisveno vecji uparjalnik kot pri podobnih konkurentih v razredu. Povezava je vodna (monoblok).
Garancija enako kot Atec, 5 let, Online daljinski nadzor del kompleta.

Telmos, Thermia je Thermia, tovarna v lasti Danfossa ki v Arviki na Svedskem proizvaja toplotne crpalke pod obema znamkama, vec pod Thermia kot Danfoss, saj je Thermia prisotna na vseh EU trgih, Danfoss s toplotnimi crpalkami zgolj na redkih.

[url]httpsunichr("58")//goounichr("46")gl/maps/yQvAsF8krqP2[/url]

In Telmos ne sesuva se nobena logika, iTec je samo enostavnejsa resitev ki dobro funkcionira na dolocenih objektih, kje drugje pa nima kaj iskati in za zahtevnejse objekte je tu Atec. Atec je se vedno pradni konj, montira se jih veliko veliko vec kot iTecov in po 6 letih odkar je Atec na trgu, se vedno belezimo pozitiven prodajni trend.. nekaj je ze dobrega tukaj, sicer bi zdavnaj izginili kot marsikateri ki se je zaganjal pa izginil. Pa ne vem zakaj se delas da ves kar koli o Thermiji in ne vem zakaj skaces v zrak vsakic ko je Thermia omenjena, morda se ti zdi da si nekako obvescen ali vpleten zato ker si montiral nekaj tistih vesoljskih ladij od Sonnenkrafta ki so bile vcasih kombinirane z zunanjo enoto od Atrie (samo ventilator in izemnjevalec glikol/zrak)...model ki vec ne obstaja
Srčece Migaj veš povedati precej o atecu (slabega) in precej drugih(čemu :?: )... o katerih ne vemo nič.... a so sploh primerno dimenzionirane, nastavljene ipd...Podobno tudi Tito ni nikoli odgovoril na moje dvome o tem in očitkih o menjavi ...
Očitki o prepakiranem LG ...ja, je (krono..., za thermio ne vem) ampak notranja je njihova !? In če se ne motim je tudi guru pisal o vesoljskem modelu sonnenkraft pred leti, zdaj pa prodajajo-nudijo cenejši produkt Lg-Krono, čemu če je ''šit''?! Cena?! Idea In tudi Krono..., kot piše dizzel (za iTech), priporoča zgolj za nezahtevne objekte...Srčece Migaj običajno propagira , kot sploh ne bi prodajali nič drugega nato...
[quote: Telmos]Počasi a vstrajno se vam sesuva logika vaših pametnih zakaj zato he he
[quote] Ejga, niti ne . Pač pa tisto , kar smo že pred leti trdili nekateri , da bo povzetek dobrih strani ''obeh vrst''. Na eni strani inverter, na drugi uparjalnik s kolko razmaka že....ko si obljubljal meritev in posojo šublerja?!
Izvoren Danfoss, Thermia , CTC, Nibe, Heliotherm,Alpha ino..., Hotjet, Gorenje, Vaillant, Ochnsner, itd.... do IVT z izvedenkami (buderus, bosch, yunkers).
Produkt Yunkers sao tudi nudiš..., ne?! Za kake objekte ? Nedavno se ti je zarekel [url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")youtubeunichr("46")com/watch?v=GjAHOX-gVo8[/url], če spustimo ceno... za kam ga vgradiš npr.? Je pa IDM vseen cenejš, al drugi še bolj...Sam si več let nazaj podal , kot vesoljski model npr. sonnenkraft torej inverter...samo 5redni uparjalnik s kakim razmakom? Več rednost ga zmanjša ...(kljub ''mali'' dimenziji, vrejetno :?: po napovedih vračev... :roll:
Podatkov od visokih DV in porab ob tem pa od nikoder 8leto..., zgolj trditve vračev :lol:
Torej izvedenke ''iTec''ov so odgovor na povpraševanje nizkih cen(ter nezahtevnih objektov)...ne kvalitete.
po moji laični oceni ...Tko kot orodja npr. v Hofeerju, Lidlu ipd...katera npr. Guru Tito za profi delo uporablja :?: :!: Idea :wink: Na delo in prevoz materiala gotovo zaradi cene@uporabnosti uporablja [url] <!-- m --><a class="postlink" href="https://cdn.rideapart.com/wp-content/uploads/2016/10/piaggio-ape-8.jpg">https://cdn.rideapart.com/wp-content/up ... -ape-8.jpg</a><!-- m --> [url]? :lol:
kadotr Napisal:Meni pa vse skupaj na pravljico. Da se trži ime...
I Ime.... ane..., če ne ne bi... :wink: oz. bi...(namesto suze imel I) Idea :mrgreen:
bohinjc je zmeraj najpametnejši in ve vse! Kdorkoli rabi nasvet in pa ustrezno svetovanje naj se obrne nanj, pa še za popravila naprav je najbolje, da kar njega pokličete. Strokovnjak vseh strokovnjakov! Vse ima v mezincu in o vseh vse ve tudi o TT-ju. Pa že X let se iz vseh norca dela. Verjetno je še rentgex zaradi njega HT zamenjal.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Thermia iTec je pač logična zapolnitev nižjega razreda. ker nihče od evropskih proizvajalcev ni imel svojega izdelka, so vsi po vrsti posegli po zunanjih enotah klimatskih naprav različnih firm.
Notranja enota je v teh primerih navadno narejena v matični tovarni in je praviloma boljše kvalitete.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Ne počutim se, kot pišeš...Telmos. Mogoče ti, če ti kdo oporeka?
Običjno pa se ogneš odgovoru, makar z žlitvami drugih, ki ne pritrdijo redno...na vse.
Za kam vgradiš podani Elco, Yunkers sao, Estio hp...?! Grejo preko mejne temp., kjer priporočate lt naprave.
Visokih DV prek večino sezone in porab ob tem še tudi nismo brali....razen , da zmore, kar nihče ne zanika!
Kar pa je doseglljivih DV foruma, bi zmogle te po katerih sprašujem o vgradnji? Večjj del sez.bi itak delale s temp. kjer se še priporoča lt. Ali pa so Hp, EVI naprave brez veze na trgu (nate.)?
Zakaj kje menjaš ŢČ, če ne zaradi premale moči oz.napačne izbire....kar se pojavi tudi pri promo..., ne?!
Po moje to zanima potencialne kupce, ne pa kako imate eni problem z nik bohinc....
Lp7
Kaj hočem tebi odgovarjat na neka zastavljena vprašanja, ker se točno ve, kaj bi rad dokazal, vendar nimaš prav. Vsakemu jaz instaliram tisto, za katero smatram, da bo najbolje delovala in tudi optimalno trošila glede na videni objekt in njegove zmožnosti. Pa še nikakršne volje nimam prepričevat žena uporabnikov, kadar jih zebe, da je bohinjc to reku, da je povsem isto možno z LT ali pa HP in ne z HT. Če bi ti servisiral naprave in doživel te zadeve z okvarami na račun preforciranosti, ti nikoli ne bo prišlo več na misel, da bi se vedno znova vmešaval in iskal dlako v jajcu za prikaz svojih gorenjskih trditev. Pa tri takele kot jih poseduješ ti smo zamenjali z DHT po celoletnem prerekanju med instalaterjem in nezadovoljnimi ženami. Dedci bi celo lahko pretrpeli vendar zakaj? Zaradi tvojega zdravja morda? Piši o svojem kozolcu kolikor hočeš in delaj z njim karkoli hočeš, pa hvali ga kolikor hočeš vendar čas bi bil, da se nehaš vednomer zapenjat v DHT in vame in moje odločitve. Za te odgovarjam sam in moram napisati kar uspešno. Pa tudi 99,9% strank je s tem zadovoljnih. Se pa najde tudi kdo, ki ni in ne bo. Vendar je pri meni od začetka fer odnos vedno merilo za mojo pripadnost in pomoč!
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ni LG, Samsung je. Dandanes outsourcing po Thermia specifikaciji verjetno pomeni, da se pošlje spec za nalepko. Ne razumem zakaj je potrebno bluzenje in zavajanje.
Saj ne zavajajo, saj prodajajo pod svojo blagovno znamko. Seveda pa nihče takšnih informacij ne bo oglaševal na veliko, le zakaj bi. V avtoindustriji na istem proizvodnem traku štancajo iste dele, le na koncu se odtisne gor drug logo in je prodajna cena x3. Nič novega.
Moj komentar se je nanašal na tole:

g.o.dizzle Napisal:Zunanja enota je outsourcana in izdelana po specifikaciji Thermie
Mi na forumu imamo boljši izraz: prepakirana

Bi bilo pa zanimivo izvedet, kaj so v resnici spremenili pri Samsungu po Thermia specifikacijah. Pa se bojim, da ne bomo.
cheba Napisal:Moj komentar se je nanašal na tole:
g.o.dizzle Napisal:Zunanja enota je outsourcana in izdelana po specifikaciji Thermie
Jebi ga -trgovske finte :oops:
Pa bom še enkrat komentiral, pa ne Iteca, ki si komentarja po mojem ne zasluži,
pač pa opevanega Ateca -dobre TČ, ki so jo vztrajno propagirali kot najboljšo TČ na svetu
in tudi kot TČ, ki je odlična izbira za radiatorje - japajade :lol:
-morda v kaki novi odlično izolirani hiši...
Bohinc, gogodizzle ali kdo drug, se lahko pri meni ustavi in skupaj povprašava lastnika, kako je zadovoljen s porabo.... :evil:
-prepričali v nakup ateca pa so ga isti (sassapo je tu izvzet), s trditvami, kako bo porabil manj, kot bi s tako manjvredno TČ, kot deluje pri meni
Citat:prepričali v nakup ateca pa so ga isti (sassapo je tu izvzet), s trditvami, kako bo porabil manj, kot bi s tako manjvredno TČ, kot deluje pri meni
No tale je čisto tvoja, saj kar se mene tiče...
Podobno , kot Telmos že ne vem katerič piše , da je kaj menjal zaradi mene...halo!
Nobenemu nisem svetoval, ne delal izračunov! Mnogokrat sem ga povprašal , če so naprave bile primerno dimenzionirane (močne) glede na lokacijo in objekt...pa ni odgovora...! Podobno smo že brali večkrat, da tudi lastnikom DHT ni ogrelo objekta zaradi istega vzroka! In menda Telmos ne vgradi vseh v Slo, zakaj se čuti napaden (kot Migaj) ob tem vesta le sama...
In Migaj podobno sem spraševal že tudi tebe za taisto napravo, kot jo omenjaš...Menda so tudi nastavitve bile čisto mimo (če sem te razumel takrat...). In temu jaz sigurno nisem kriv...Mogoče delno g.o.dizel (ker monterji niso dovolj podkovani...(tud v Bohinju vem za eno, ostale ki so montirane tudi na zahtevnih objektih slaba izo. ter radiatorji delajo BP) .
Nevešči monterji (svetovalci-prodajalci) so lahko vzrok slabe volje, ne glede na firmo TČ, menda :!: :?: :idea:
Tudi v temi TT sem omanjal lastnika TT TČ , ki je lastniku nastavil ogrevanje DV namesto vremensko , konstantno prek 50stC. Tudi ta lastnik se je pritoževal nad porabo...Čudno? Na srečo je vsaj TČ bila primerno močna. Po nastavitvi primerne krivulje in vremenskego vodenje se je poraba drastično znižala...
1 2 3
Iskanje po temi