PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri MikMik butnglavec

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
No, tukaj ti je že bozgom odgovoril!
Rabiš še samo eno "bedno" vremensko regulacijo pa se ti bo življenje spremenilo v pravljico :lol:
Resno! Vse imaš narejeno, pritakni še vsaj WDC 10 ali 10b. Boš videl, da bo takšna razlika, da si boš še leta očital zakaj tega nisi prej napravil.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Koliko bi mene prišla meni primerna VR? Kaj bi s tem pridobil in koliko prihranil?
Kar se udobja tiče, mi temp. že sedaj niha za manj kot 1°C, radiatorji niso zelo vroči in hladni, nekajkrat na sezono mi ni težko obrniti mešalnega ventila (čeprav se sprašujem koliko s tem obračanjem ventila sploh prihranim, saj so cevi speljane po hiši in toplota tako in tako ostane v hiši, peč pa deluje na stalni min. temperaturi katero še dopušča da ne kondenzira)...
Nič ....brezveze_rabiš pa el. mešalni ventil...(tud ti slabo bereš, sem žem opisal, kako je meni delovalo....in čudi me, da ljudje nimajo el. meš. vent. (Seletronov je najboljši) VR na tem sistemu je popolnoma brez veze.....zanima te(me) koliko je sobna T in ne zunanja...
Sem prebral z ta el. mešalni ventil, samo me spet zanima kaj z njim pridobim in koliko prihranim?
Je pa tako, da se potem verjetno mešalni ventil odpira in zapira od ene skrajnosti v drugo, kar pa je spet povsem brezveze, da gre v DV npr. 60°C.
Mešalni ventil nič ne preklaplja iz ene skrajnosti v drugo.
Z ustrezno elektroniko izračuna koliko je potrebna temperatura dvižnega voda in ustrezno več ali manj odpre mešalni ventil.

Ampak meni se zdi, da to itak veš in zgolj nekaj nabijaš po forumu in provociraš.
No, samo a ni to potem že VR?
Vremenska regulacije, nikoli se nisem poglabljal kaj to sploh je. Eno zunanje tipalo ki meri temperaturo in potem se temu primerno prilagaja, kaj? Ali s tem tipalom poskuša predvideti potek temperature in zažene kurjavo malo prej. Pred leti sem bil v enem manšem podjetju kjer je bila kurjava na olje u zunanjim tipalom, ne vem kako je bilo narejeno a toplo ni bilo nikoli. Ne vem če me bo kdaj prijelo se bom pozanimal pri komu ki to ima da vidim kakšno čudo to je. Bojim se da pri kurjenju na drva in dovolj velikem zalogovniku vse skupaj ne daje bistvenega učinka.
No potem ne komentiraj......
kurili Napisal:Vremenska regulacije, nikoli se nisem poglabljal kaj to sploh je. Eno zunanje tipalo ki meri temperaturo in potem se temu primerno prilagaja, kaj? Ali s tem tipalom poskuša predvideti potek temperature in zažene kurjavo malo prej. Pred leti sem bil v enem manšem podjetju kjer je bila kurjava na olje u zunanjim tipalom, ne vem kako je bilo narejeno a toplo ni bilo nikoli. Ne vem če me bo kdaj prijelo se bom pozanimal pri komu ki to ima da vidim kakšno čudo to je. Bojim se da pri kurjenju na drva in dovolj velikem zalogovniku vse skupaj ne daje bistvenega učinka.

Če ne razumeš določenih stvari ne pomeni da imaš tudi prav. :mrgreen:

Tale poved pove vse :!:

Pred leti sem bil v enem manšem podjetju kjer je bila kurjava na olje u zunanjim tipalom, ne vem kako je bilo narejeno a toplo ni bilo nikoli. Idea :roll:
MikMik Napisal:Čemu boš potem menjal? Kaj te je pripeljalo do tega?
Zaradi cene energenta. Bom pa pustil peč na olje za back-up, če bo le šlo (zaradi EKO sklada).
Timi 11, sploh ne trdim da imam prav, v čem si videl to trditev. Res je kar sem napisal da mi ta vremenska regulacija ni jasna in se z njo preprosto nisem niti ukvarjal. Kor je na začetku povedal MikMik butnglavec kako ima narejeno sem še jaz napisal svojo izkušnjo, ko mi je bilo omenjeno da mi manjka samo še vremenska regulacija za popolno udobje sem pač napisal kar sem napisal, to da mi ni prav jasno kaj in kako. Če se komu ljubi malo natančneje opisati delovanje te regulacije in predvsem njen učinek oziroma možen prihranek pri kurjavi bom vesel, če ne pa polemike o tem kaj je bolje ne mislim poganjati. Vsak ima narejeno kot on misli da je najbolje in če je zadovoljen naj ima lahko pa svojo izkušnjo deli z drugimi, ki morda ne vedo kako se da na vse mogogče načine optimizirati ogrevanje
Ojej, Kurili, kot sem napisal, ti manjka le vremenska regulacija.Svetujem, da si vzameš čas in se res poglobiš delovanje. Nisi kot upokojeni inženir malce zaspal? Ne le udobje, tudi prihranki... MikMiku bi mogoče pomagal česen? Saj ne moreš verjeti!
kurili Napisal:Ojej, Kurili, kot sem napisal, ti manjka le vremenska regulacija.Svetujem, da si vzameš čas in se res poglobiš delovanje. Nisi kot upokojeni inženir malce zaspal? Ne le udobje, tudi prihranki... MikMiku bi mogoče pomagal česen? Saj ne moreš verjeti!
O kakšnem udobju je govora?
Temp. mi že sedaj ne niha, ni temp. šokov,... Kaj še pridobim z VR?
Koliko prihranim?
Koliko s tem obračanjem ventila sploh prihranim, saj so cevi speljane po hiši in toplota tako in tako ostane v hiši, peč pa deluje na stalni min. temperaturi katero še dopušča da ne kondenzira.
kurili Napisal:Timi 11, sploh ne trdim da imam prav, v čem si videl to trditev. Res je kar sem napisal da mi ta vremenska regulacija ni jasna in se z njo preprosto nisem niti ukvarjal. Kor je na začetku povedal MikMik butnglavec kako ima narejeno sem še jaz napisal svojo izkušnjo, ko mi je bilo omenjeno da mi manjka samo še vremenska regulacija za popolno udobje sem pač napisal kar sem napisal, to da mi ni prav jasno kaj in kako. Če se komu ljubi malo natančneje opisati delovanje te regulacije in predvsem njen učinek oziroma možen prihranek pri kurjavi bom vesel, če ne pa polemike o tem kaj je bolje ne mislim poganjati. Vsak ima narejeno kot on misli da je najbolje in če je zadovoljen naj ima lahko pa svojo izkušnjo deli z drugimi, ki morda ne vedo kako se da na vse mogogče načine optimizirati ogrevanje
Tudi jaz bi bil vesel. Pa s tem ne mislim na to kako prilagaja temp. DV glede na zunanjo temp. in nastavljemo krivuljo, ter preprečuje temp. šoke v radiatorjih.
kadotr Napisal:Ne le udobje, tudi prihranki...
Prihranki z VR so zelo veliki Big Grin :?:

kurili in MikMik vidva samo imejta tako kot imata ,ker kot je razbrati iz vajinega zapisa sta zadovoljna z ročno korekcijo DV in črpalko na sobni termostat on off .
VR je super zadeva za dosti denarja(sam sem zmetal za komplet VR regulacijo in vgradnjo le te več kot jurja€) in z svojo extra logiko. Imam WDC 20 izklopljen vpliv zunanjega tipala in narejen svoj tedenski program ogrevanja,
ker ima VR logiko vzdrževanja temperature to pomeni da ko je dosežena nastavljena sobna T VR zniža T DV in naprej vzdržuje sobno T z tem početjem pa izprazni zalogovnik.
1 2 3 4 5 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi