Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Izmenična pozna še neki cos fi...
Edid, a je spet kocina?
Objave: 1137
Teme: 20
Ocena:
0
obstaja neka stvar, ki izklopi porabnike preden pregori pancerka; mislim, da Schrack to prodaja pod "tarifni odklopnik" ali "racionalizator tokovne obremenitve".
Objave: 133
Teme: 18
Ocena:
0
V stanovanju mi je zgleda pregorela pancerka.
In sicer sem imel na fazo kjer je šla pancerka priklopljen enofazni električni kuhalnik z nominalno močjo 2400 W in pa še eno 60 W žarnico. Kuhalnik je bil obremenjen na 3/4, tako da računam da je bilo obremenjeno vse skupaj največ z 2 kW. Sem prepričan da ni bilo več ker je stanovanje garsonjera, kjer na tej fazi ni drugega velikega porabnika , oz. ga ni niti na nobeni drugi fazi ni, ker še ni vseljeno. Ni niti električnega bojlerja, vgradne indukcijske plošče, električnega gretja, klime, pralnega stroja, ali kaj podobnega... Moje avtomatske varovalke v omarici tudi ni vrglo ven. Sem pomeril in do ene faze na trifaznem vgradnem stikalu ne pride štrom iz zunanje omarice.
Zanima me ali je možno, da je bilo kaj narobe s pancerko? Namreč nebi sedaj rad plačeval 40 € elektru za menjavo. Kako bi to uveljavljal? Ta pancerka najbrž tudi 8 let ni bila bolj obremenjena ker je bilo stanovanje od izgradnje prazno.
Kuhalnik še naprej dela vredu (konkretno stestirano na drugi fazi), tudi prej je delal vredu, ampak tudi na drugi fazi.
Električna napeljava jaz mislim da tudi najbrž štima ker je niso delali šušmarji. Ali pa morda tudi ne in bi bilo dobro da uveljavljam garancijo za skrite napake, ki jo še imam za stanovanje?
Obračunska moč: 7 (3 x 20 A).
Objave: 3411
Teme: 45
Ocena:
33
Če je to res, kar pišeš, potem 20 A varovalka ne bi smela pregoreti.
Lahko pa vseeno pregori, če je kontakt varovalke slab in pride do obloka. Ta varovalko toliko segreje, da pregori že pri manjši obremenitvi. Največkrat je slab kontakt pri starejših pancerkah, ki so še v UZ ali TZ podnožjih (se v podnožje uvijejo z varovalčno kapo).
Lahko pa da sploh ni pregorela varovalka, ampak se ti je na priključnem vijaku varovalke odlomil fazni vodnik.
Če ti bo to pregledal en električar bo hitro ugotovil napako (pa če je taprav, ti bo tudi pancerko zamenjal)
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Brez elektro seveda ne bo šlo, razen če ima sosed ključ od omarice. 3x20A? Vse jasno.