Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
Da, imel sem Haasa (vrgel ven), pa tudi tistega ni bilo treba čistiti vsak dan.
Objave: 234
Teme: 0
Ocena:
0
Pri kaminih prity je cena odraz kvalitete.
Nisem še videl kamina, ki bi izgledal tako uborno kot Prity, temperature dimnih plinov gredo v višave.
Ne priporočam.
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
aha, ker pri drugih pečeh iz pleha so pa nizke? ne ga srat. tudi dimovodne cevi od franc turbota ni dobro z roko šlatat. niti ohišja peči.
Ocena:
0
Glej, na trgu imaš vse sorte robo, ampak po kakovosti izdelave nižje rangiranega od prityja se nisem srečal.
Si ta kamin že videl v živo?
Ocena:
3
seveda. kupljen na madžarskem je stal 160€. nasledil ga je franc turbo. prity je lokalni pečar malo dodelal s par kosi šamota in je za svojo ceno solidno grel. ne bi mogel trditi, da je franci grel 5-10 krat bolje od prity-ja, tudi porabil ni prav nobenega polena manj. oba sta vsako zimo požgala vse v drvarnici. tudi pločevino terciarnega zraka v franciju je zvilo,m pri prityju ni zvilo ničesar. prityja je ravno v ta namen pečar malo zaščitil. pri francetu nisem pričakoval da bi bilo treba kaj dodelovati, a kaže da vseeno ni imun na lokalno pregrevanje.
Ocena:
0
In zakaj si prityja zamenjal?
Ocena:
3
smo hoteli tašči dati nekaj boljšega, pa da bo trajno, nobel, nobenih skrbi. tako prity kot france še oba grejeta. franceta smo prodali, prityja podarili. tudi to lahko rečem od obeh cirka enako, noben ni prav lep. franceta smo sicer postavili v malo bolj ugodno lego z nekaj več cevi, da se je toplota lepše razporedila. dimovodne cevi so šle čez dva prostora, in ena soba se je grela samo s cevjo. toliko o nižjih temperaturah dimnih plinov, če je peč malo boljša/dražja.
Ocena:
0
Pred časom sem v Grosuplju gledal neke makedonske kamine s podobno ceno kot prity... Kakovost izdelave neprimerno boljša.
V živo je bil zame prity eno veliko razočaranje.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?p=379548">viewtopic.php?p=379548</a><!-- l -->
Ocena:
3
se še danes vidi (prity.si). na modelih climate in standard je treba malo paziti na šamote (dopolnim: predvsem je vrhnja pločevina nezaščitena pri teh modelih. pečar za mal denar to izboljša tako da prikroji stranske in zadnji plošči. pod vrh nato samo zasanka dve novi plošči, ki se ob eventuelni okvari za male pare zamenjata). šamotirana izgorevalna komora je pa mojem mnenju vseeno vedno boljša od gole pločevinaste kot je pri francih. sicer, pa če bi se hotel ravno skeširati, ima tudi prity kamin za 810€. s priklopom na sistem centralnega ogrevanja, več vredno kot katerikoli franc. pa še to se mi zdi mal visoka cena. prityjeve peletne peči pa tako niso bolgarske, so ribedžani italjani. zelo mi je interesanten njihov štedilnik na pelete.
Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
Ravno Prity ima za svojo smešno nizko ceno res veliko kurišče ...
Objave: 69
Ocena:
0
Najbolj pomembno je pa to, da kaminsko peč (katerokoli) z veseljem zakuriš.
Če jo nameravaš prižgati dvakrat ali trikrat letno je že strošek montaže prevelik zalogaj.
Sem pogledal tisto škatlo, ki naj bi bila iz inoxa, pa pri meni ni nič zvita.
Tudi ne vem zakaj ga nebi smel kuriti 24/7, kaj bi se mu lahko zgodilo?
Itak ga pa na začetku zakuriš na puno potem pa samo še vzdržuješ plamen oz- žerjavico.
Šamot oz. mislim, da je v nekaterih kaminih vermikulit pa meni predstavlja prej oviro kot prednost (lahko poči, manjše kurišče, neke strašne akumulacije tudi ne predstavlja v takšni količini kot je).
Objave: 473
Teme: 62
Ocena:
0
Polenček, kaj pa zaloga drv za sproti za vsak dan recimo čez praznike? Jih imaš ob peči kaj? Kolikokrat na dan moraš not metat polena, da držiš ogenj/toploto pri tvojem FT?