Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
Tudi samo z pečjo na drva in primernim zalogovnikom bo v hiši konstantna temperatura tudi ko peč ne bo gorela. Ko bo hiša izolirana po v peči zgorela ena naklada drv tudi pri povprečni zunanji temperaturi pod -10st. Samo iz strahu da bo v hiši mrzlo če v peči nebo gorelo jaz toplotne črpalke nebi montiral.
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
Se pravi imate dva grelni telesa: talno in radiatorji ter 3 peči: TC, peč na drva in kamin?
Bolj pametno izbirajte regulacijo in monterja, da vas ne bo zeblo.
P.s. Zakaj ne bi imeli samo radiatorjev, če si jih želite in edinim zaupate? Zakaj ne obdržite kamina in odmislite peč na drva? Slednje lahko skurite v kaminu, ki bo edini delal v žledu 2.0?
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Jezus d Kristus...kake radiatorje neki!?
Talno in knec debate. Tudi s talnim i ata lahko savno v hiši...to ne igra vloge. Bolj ti bo toplo če bojo topla tla kot vroči radiatorji.
Vzameta nizkotemperaturno ker druga se ne rabi...vsaj pri nogogradnji leta gospodovega 2016 ne ( upam da ga ne biksata z izolacijo takole kot z radiatorji).
Kombinacija je po svoje ok..peč in tč, a je kar nekaj več stroškov od peči..rabita še zalogovnik ter posebej mešalno enoto...tako da poleg peči in tč prištejta še dobra 2 jurja zraven. Imamo pa pri nas to kombinacijo.
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
Vincent,
Kaj si ugotovil do danes?.
Rabiš dodatno peč na drva?Kolektorje?
Koliko let bo trajalo da se ti povrne dodaten strošek?
Koliko jih v hiši zna upravljati z vso tehniko ogrevanja?
Ocena:
-2
anya,
Talno se mora greti z nizko temperaturo.Mešalna enota in zalogovnik sta v sistemu na drva ravno zaradi tega. :wink:
Objave: 26
Ocena:
0
Visoko temperaturna TČ, plus zalogovnik... imaš rešeno talno in radijatorje...
Ocena:
-2
merkur63,
Pri 15 cm izolacije in troslojnimi okni ne rabiš visokotemperaturne TČ. Doma imam Daikin LT(nizko temeraturna) na 5 cm izolacije in oknih starih 20-30 let pa nas ne zebe.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Timi...ugotovitev do zdaj...
Edino kar bom spremenil ( v planu imam enkrat ...) bo to, da bom dal še v drugo nadstropje talno...a na to nisem imel vpliva pri zadnji prenovi.
Všeč so mi kolektorji, všeč mi je peč na drva in seveda tudi tč. Z lahkoto bi vse peljala tč a tudi paše poleti imeti kubik vroče vode zastonj na zalogi ( ki se troši tudi v pralnih (2) in pomivalnih strojih (2)). Peč na drva...načeloma kot rezerva a jo je užitek zakurit za lušt (ni kot kamin a tudi ne daleč stran).
Tako da...če bi še enkrat izbiral bi enako izbral. Kalkulacije skozi finance nisem delal, če hočeš nekaj imeti stane kolikor pač stane.
Motijo me edino radiatorji zato tudi pravim avtorici naj jih črta dokončno in za vedno!
Anča...izolacije imate solidno in ni bojazni da ne ni nizkotemperaturna tč za keks furala vaše hiške.