PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ravno monitram kotel in rabim nasvet

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hvala bogu si se prav odločil. Nič hudega če imaš nekoliko manjši zalogvnik. Še vedno imaš 10x večjega kot če bi bil brez ( volumen vode v peči in radiatorjih)
Kar stihlms vprašaj kako mu paca kotel, pa cele noči zraven dežura, pa zjutraj mrzla hiša... pri zalogovniku večina teh stvari odpade.
Pri kotlu Schmitt (bolj se sliši nemško kot srbsko) ne pozabi poleg montirat obvezne opreme - hidranta.
Kaj zgori skupaj z drvmi?
Majster naj ti v piko pove, kako napeljava deluje, razlozi delovanje morebitne regulacije... Seveda upaj, da bo vse to vedel in tudi zmontiral kot se spodobi!!
Ok, hvala za nasvete, mal ste me spet prestrašil, upam da bo zmontiral tako kot se zagre. Bi mu kar najraje pokazal tvoj shemo @zdravapamet... Hvala za trud.
misko07 Napisal:Majster naj ti v piko pove, kako napeljava deluje, razlozi delovanje morebitne regulacije... Seveda upaj, da bo vse to vedel in tudi zmontiral kot se spodobi!!

Kako to misliš morebitne regulacije?! Brez regulacije iz tega ne bo nič pametnega ven prišlo.

zdravapamet Napisal:Osnova za tvoj primer je regulacija WDC 10B Seltron.

Katero Seltronovo shemo za WDC10B si imel v mislih? Tudi če pozabimo na bojler, katerega avtor teme ni nikjer omenjal, meni nobena na ustreza. Primerno deluje shema 414b, ampak WDC10B tega ne zmore. Sicer pa obstajajo tudi kakšni boljši regulatorji od Seltronovih.

miha188 Napisal:Ok, hvala za nasvete, mal ste me spet prestrašil, upam da bo zmontiral tako kot se zagre. Bi mu kar najraje pokazal tvoj shemo @zdravapamet...

Tista shema ni ravno primerek nečesa dobrega. Res pa je ključni problem pri njej bojler, ki ga ti sploh nisi omenjal. Ga imaš? Če ga ni, potem tisto, kar ostane, niti ni tako napačno, čeprav se tudi da še kaj izboljšati.

Aleš
Jaz imam samo sobni termostat in diferenčni termostat Firšt DTC 100/2 in mislim, da mi lepo dela... Lahko se pa motim..
imam čisto majhen bojler na levo, na sliki se ne vidi...
a pa te termostate rabim, tudi če imam na vseh radiatorjih že termostatske glave?
miha188 Napisal:imam čisto majhen bojler na levo, na sliki se ne vidi...
Uf clovek, to je ekspanzijska posoda...
Kar se tice sobnega termostata, bi ti ga toplo priporocal...

NUJNO bodi poleg, ko ti bodo zadevo montirali, sprasuj mojstra kar te zanima...
Jaz imam v pritličju termostat on/off varijanta, ki je še ostala od prej, ko je bilo na olje, ampak ker mi ideja, da vklaplja in izklaplja črpalko ni všeč, imam v bistvu vodenje samo po zunanji temperaturi. Krivuljo imam nastavljeno, tako da črpalka skoz laufa in drži notranjih 21.
Tudi zgoraj, ko imamo talno bom letos štartal brez termostata. Kolikor sem zdaj malo probno grel, bo zadeva funkcionirala. Orginal korektor pride 140 eur, to res ne mislim zdaj kupovat, bom probal najprej brez, mogoče bo pa potem tudi tako ostalo.
misko07 Napisal:
miha188 Napisal:imam čisto majhen bojler na levo, na sliki se ne vidi...
Uf clovek, to je ekspanzijska posoda...
Kar se tice sobnega termostata, bi ti ga toplo priporocal...

NUJNO bodi poleg, ko ti bodo zadevo montirali, sprasuj mojstra kar te zanima...

Vam kaj je ekspanzijska posoda Smile, in ima še bolj na levo bojler maks 120L.
Zraven pa bom ko bo montiral, mam srečo da sem ravno doma te dni.
@zdravapamet zelo lepo tole zgleda, res lepa obnovitev... Samo upam, molim, da bo jutri majster šel tako delati...
misko07 Napisal:Jaz imam samo sobni termostat in diferenčni termostat Firšt DTC 100/2 in mislim, da mi lepo dela... Lahko se pa motim..
@Misko07 amatersko vprasanje, kako pa sobni termostat daje ukaz kotlu?

Drugac mi pa majster dela tko kt se zagre, tud vse cevi je odbil stran in jovo na novo.
1 2 3
Iskanje po temi