PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Program za izris

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
arbajter Napisal:Vsi bi nekaj samo zastonj. En programer in oblikovalec risarskega programa bo zabil mesece dnevov in noči, da bo program speglal u nulo, mi pa bi to potem radi čisto zastonj in brez stroškov. Jebentiš a smo čudni ljudje. Seveda je 3D običajno zajet že po defoltu. Sedaj bomo v lastni režiji pričeli z risanjem projektov hiš, konstrukcije, ostrešij... ko je*e arhitekte, pa projektante, a ne? Vsak naj dela tisto, kar zna najbolje.
Pa je spet kost za glodat...
Saj ni problem glodanje kosti, še posebej če se glodanje zalije s kakšnim pivom, teranom ali barbero oz. ipd Big Grin .
Si pa dobro zadel bistvo.
Me pa vseeno zanima, od kje mislijo tisti, ki imajo službe in vsak mesec plačo, je denar za njihove plače. Tisti, ki svoje storitve ali delo ponujamo na trgu, se tega še hudičevo dobro zavedamo. In za razliko od tistih, ki svojo plačo dobivajo mesečno (ne glede na kvaliteto, kvantiteto ali izvršenost dela) in jim nič ni prav, moramo tisti, ki smo na trgu, za plačilo storjenega dela pogosto prosjačiti.
Oj,

jaz sem uporabljal za zunanje oblikovanje (hiša, parkirišče, klopce, drevesa...) Sketchup. Ampak sem v bistvu delal samo skico vsega skupaj. Všeč mi je bil ker si lahko enostavno skiciral par objektov za lažjo predstavo. Če pa si hotel kaj bolj kompliciranega pa je bil že problem ker je bilo preveč črt na ekranu in nisi več vedel katero ploskev vlečeš in kam. Je pa kolegica zrisala celo hišo z vsemi detajli v Scetchup-u.

Za notranje prostore pa sem uporabljal Chief Architect. Predvsem za postavitev predelnih sten in pohištva. Tudi tu nisem dosti kompliciral z raznimi knjižnicami s pohištvi ampak sem dajal not samo bloke ki so predstavljali omare, umivalnike, wcje... Dobro mi je bilo ker si lahko definiral debeline sten in jih hitro premikal in spreminjal.

Lp
Mirator, tistega zadnjega seveda velika večina noče in ne bo videla. Glavno je da smo privatniki frajerji, ki lahko pridemo in izginemo iz šihta, ko se nam dvigne, in ko vidijo tisto BRUTO uro na računu, za katero so sveto prepričani, da jo v celoti pobašemo v žep. Brez odbitkov. Kako je nam lepo. Seveda gremo privatniki tudi na bolniško, kajne, plača nam jo pa kdo? Sveti Peter? Nisem bil trideset let na bolniški, kdo mi jo bo pa plačal? Briga državo, če se mrtev privlečeš na šiht. Važno da so prispevki poravnani. Kar poka od lepote, da je že kar kičasto.
Primerjava;
Arhitekt - projektant / fizikalec - košnja trave okoli poslovnega objekta:

Je pač tako, da moramo imeti okolico gostinskega objekta "urejeno". To pomeni vsaj 3x na mesec košnjo travice.
Površina je kar konkretna 2.500m2.
Dogovorjena cena je 0,062€/m2. V osnovni ponudbi izvajalca je bila cena 0,075€/m2.

V naravi predstavlja košnja in pospravljanje za teh 2.500m2 - cca 6h dela.

155,0€ brez DDV v 6h je 25,80€/h. Če odbijem še materijalne stroške ( 30%) je to še vedno 18,00€/h.

Pa je model kar zaseden in ima "razprodan" ves svoj čas.

In če sedaj malo špekuliram in se malo igram .......... če dela 184h/mesec, je potem je to cca 3.300€. :wink:

Za travco pokosit.

Težavnost dela?
Odgovornost?

Samo za primerjavo. Big Grin
Saj ne gre za to, da bi kdo lomu odžiral delo. Nekaterim je tudi v veselje, da zvečer drajsamo miško in iščemo različne ureditve našega doma.
Citat:Primerjava
a se komu drugemu hoce tule neko novo okno odpreti?
reklame
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")arhimunichr("46")si/reference/]arhitekt[/url]
a to je na ponovno uvedeno, kar je bilo pred casom ukinjeno?
Se opravičujem globoko, ampak res NIMAM POJMA, kako je tistale

"Primerjava:" iz gornjega posta postala - kar je.

Naredil nisem NIČ posebnega, samo - kot običajno sem vpisal tekst, ki sem ga nameraval.

Torej - sveti sedež - se distancira od vsega, kar je na linku pod povezavo.
O.K. se zgodi, ni pa panike.
Bolj zaskrbljujoče je, da z lahkoto skrenemo iz teme, predvsem tam, kjer se nam določene stvari ali pogledi nekoliko "zafržmagajo".
Osebno nimam nič proti, če si nekdo sam izriše svoje ideje. To se mi zdi celo pohvalno, saj potem vsaj vem, kaj od mene želi stranka in ji na osnovi njene skice lahko tudi svetujem oz. v razmislek ponudim moj pogled. Takšne izrise tudi ne jemljem kot odžiranje posla temveč, če je korektno izveden lahko pomeni tudi določen popust pri projektiranju.
Imam pa tudi zadržke do teh programov. Gre namreč za to, da so programi pač programirani (tudi tisti povsem profesionalni) na osnovi pravih informacij, znanja in izušenj programerja. Uporabnik pa ob uporabi takšnega programa največkrat izklopi svoje možgane in imamao povsem korektno računalniško rešitev s praktično napako (n.pr. zelo karikirano: ko odprem pipo za vodo, se prižgejo luči in ko vklopim stikalo za luč, steče voda v umivaniku) - ampak jasno to ne leti na risanje tlorisov - sem tudi skrenil iz teme.
Citat:Bolj zaskrbljujoče je, da z lahkoto skrenemo iz teme, predvsem tam, kjer se nam določene stvari ali pogledi nekoliko "zafržmagajo".

Mislim, da ni point v tem. Pa ne gre za "fržmagungo", če si v mojih vsebinah zaznal kaj takega.

Je en večji haklc. Sem imel kar nekaj primerov ( pa se profesionalno ne ukvarjam s projektiranjem ), ko so "laiki" prišli na obisk z neko svojo izrisano verzijo nečesa.

Saj ne da ni bilo v pomoč - ne rečem, ampak zelo težko je nekoga, ki je "v programu delal" kasneje prepričevati, da ni naredil prav. Ni upošteval tega in tistega, je pač "naskiciral" samo tisto, kar je bilo tisti trenutek njemu pomembno.

Potem se pa zakomplicira.

Ampak - ni panike, mi smo itak znani po tem, da za vsako rešitev najdemo 10 novih problemov. :mrgreen:
Monaco

Če želiš ti lahko uredim 3d izris brezplačno. Samo priskrbi mi slike in zamisel. Lahko mi pišeš na ZS. LP
gt001 Napisal:a to je na ponovno uvedeno, kar je bilo pred casom ukinjeno?

naj testiram: primerjava
očitno ni bilo ukinjeno..
Tole sem jaz uporabljal:

Sweet Home 3D je brezplačna aplikacija
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")sweethome3dunichr("46")com/sl/[/url]
1 2 3
Iskanje po temi