Objave: 195
Teme: 45
Ocena:
0
Zalgovnik je navaden, centrometalov...
Objave: 349
Teme: 9
Ocena:
0
Poizkusi izmeriti s kaksnim drugim termometrom, ce imas. Glede na opisano je napačno postavljen senzor ali pa laže.
Objave: 8615
Teme: 23
Ocena:
11
Zalogovnik nikoli ne ogreva preko kače.
Zakaj je dovod v bojler TSV tako nizko?
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
austin Napisal:Tulka za temperatro je nekaj cm pod dvižnim vodom za mansardo (priključkom št.1 na desni strani zalogovnika.
OČ med TČ in zalogovnikom je willo yonos pico 1-8, nastavljena je na max., presek cevi 1 cola.
Predvidevam, da imaš v mansardi radiatorje? Zakaj mešalni ventil, radiatorski krog bi moral biti direkten. OČ 1-8 na polni hirosti med TČ in zalogovnikom je preveč. Pri takšni vezavi kot jo imaš ti, naj bo Dt več kot 5°C med dvižnim in povratnim vodom. Če je vse narejeno in deluje kot je treba je z velikim Dt zagotovljen efekt polzeče kondenzacije, kar še poveča izkoristek dvotemperaturnega režima ogrevanja.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Ocena:
0
V mansardo je direktni krog, ni mešalnega. V mansardi se ne potrebuje visoka temperatura. do 40 stopinj max.
Če zmanjšam OČ med zalogovnikom, potem bo TČ grela vodo na višjo temperaturo, ali je to potrebno? Ker pade izkoristek. Že tako prihaja kar topla voda iz izmenjevalca TČ, ko ni potrebe (razvidno iz temperatur na sliki).
Zanima me samo zakaj je razlika med temperaturo v zalogovniku in med temperaturo, ki jo meri toplotna črpalka (povratni vod senzor je v toplotni črpalki.)...Ker termometri na zalogovniku, mi pa kažejo takšno temperaturo, kot bi naj bila v zalogovniku (kot kaže TČ)...
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Nekaj pri tebi ne štima, OČ 1-8 je narejena, da premaga 200m2 talnega gretja, ne pa 1" povezavo med TČ in zalogovnikom. Kako imaš postavljene in točne termometre, boš moral ugotovit sam. Dejstvo je, da se tebi zalogovnik ne sloji zaradi prevelikega pretoka skozenj. Če ti iz TČ prihaja voda npr. 40°C (bi morala) gre takšna temperatura tudi v radiatorje!? Povratek iz radiatorjev imaš v gornji tretjini zalogovnika in ima npr. 35°C
V spodnji tretjini imaš priklopljeno talno, ki ima še nekaj nižjo temp. kot povratek iz radiatorjev. Za točno temperaturo talnega poskrbi mešalni ventil. Čisto na dnu se vrača talno s temperaturo npr. 27°C ...
Imaš pa verjetno res precej predimenzionirano TČ in je posledično za "premajhne" energetske potrebe hiše zalogovnik premajhen in ti s tako velikimi pretoki deluje bolj kot hidravlična kretnica kot zalogovnik v pravem pomenu besede.
Kakorkoli, porabo imaš zelo ugodno, z nekaj "igračkanja" boš tudi obstoječi sistem še malce bolj optimiral.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 349
Teme: 9
Ocena:
0
Poizkusi kar ti je svetoval sassapo. Zmanjšaj hitrost obtočne črpalke in v nastavitvah povečaj Dt na 10-15 °C. Če ti toplotna ne bo preveč tiktakala potem je vse v redu. Vendar narediti višjo temperaturo povratka od vrha zalogovnika tudi ni tako enostavno. Morda je res zaradi mešanja celoten zalogovnik ogret na max, zgornji del kjer so priključeni radiatorji ti zaradi direktnega odjema zalogovnik hladi npr Dt 5 °C, spodnji del zalogovnika pa ima zelo majhen odjem v talno, kar bi lahko privedlo do višje temperature na dnu zalogovnika.
Objave: 999
Teme: 50
Ocena:
1
imajo kateri hotjet-i tudi hlajenje vode (za talno/konvektorje/prezračevanje)?
verjetno pa rabi zalogovnik?
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
Opcija kot doplačilo mislim da dobrih 300 evrov.
Objave: 2146
Teme: 17
Ocena:
0
460€ je doplačila ua one2 po ceniku Pilremag-a. Serija one je pa očitno na end-of-life. Je pa v ceniku tudi one2 inverter.
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")pilremagunichr("46")si/wp-content/uploads/cenik-hotjet-toplotne-%C4%8Drpalkeunichr("46")pdf[/url]
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
Ma je pilremag malo drag glede teh hotjetov. Se je bolje na kakšnega monterja obrnit.
Objave: 999
Teme: 50
Ocena:
1
kdo bi bil to na štajerskem koncu?
Ocena:
0
Sedaj dela moja kot špica... Ima pa večji izmenjevalec SWEP kot one namenjena za naši trg.
Ocena:
0
Imam eno vprašanje. Kaj je bolje, višji dt ali manjši?
Namreč, lansko sezono (dec 15 do dec 16) sem imel Willo 1-8 črpalko med TČ in zalogovnikom nastavljeno na max (stara stopnja III) to je 74W. (TČ ->Willo 1-8 -> firšt rotodivert preklopni ventil, zalogovnik 500l, -> protipovratni ventil 1", dirtmag plus lovilec).
Pri takšnem pretoku je bil dT v TČ cca 3.3°C. Sedaj sem nastavil Willo 1-8 na stopnjo I oz mi na displeyu kaže 28W, dT je sedaj 4.5-5°C
Kaj je bolje? dT 3.3 ali dT 5
Namreč imam zalogovnik in sedaj pri -9 imam potrebo po radiatorskem vodu 37.5 stopinj.
Zalogovnik je pade na 37.4 in toplotna se vklopi. Dela z dT 5°C in dvižni vod je 42.4°C
Tako greje in počasi raste DV proti 44.5°C, ko se ogrevanje zalogovnika zaključi pri doseženi temperaturi 39.4°C.
V primeru dt 3.3 sem imel končni DV 42.7°C.
Eni pravijo, da mora biti dT med 5-7°, da je dosežena pravilna kondenzacija.
Kateri primer pri meni je optimalnejši?