Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Mreža je 6mm
Cevi so 16mm italijanske (pozabil proizvajalca)
Mreže so razrezane na kose, ki jih je bilo možno prinesti v stanovanje in nato med seboj zavarjeni (stabilnost mreže)
Pod mrežo je:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.izoterm-plama.si/si/proizvodni-program/Toplotne-in-zvocne-izolacije/Gradbena-folija-TERMOSILENT">http://www.izoterm-plama.si/si/proizvod ... ERMOSILENT</a><!-- m -->
ki služi kot zvočna in toplotna izolacija
Cevi so pritrjene z električarskimi vezicami:
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")stularunichr("46")com/uploads/tiny/images/kategorije/1_Kabelske_vezice-260unichr("46")jpg[/img]
Pozor: vezice obrni tako da odvečni del gleda proti tlaku in odreži
Vezico ni težko povleči pod mrežo (mrežo lahko rahlo povzdigneš)
Tisti tulci, ki jih vidiš na slikah, je opcija, ki sem si jo privoščil zaradi dodatne varnosti.
So koški električarske rebraste cevi prerezani vzdolžno. Nataknjeni so na vseh mestih pritrditve. Nisem namreč želel, da se cev dotika mreže, ki je ponekod precej ojstra in groba.
Paranoja pač.... Vzelo mi je nekaj časa, a zato bolj mirno spim :lol:
Ker ti imaš tlak že narejen, ne potrebuješ izolacije. Ne pozabi pa nalepiti trak na zid, da bo estrih ločen od zida......
To zgolj ena od opcij v primerih, ko nimaš dovolj višine. Je pa poceni in z malo volje narediš vse sam.
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Obstoječi estrih najprej dobro očisti (posesaj) in premaži z veznim predpremazom (Uzin ali kaj podobnega) da bo nov sloj s talnim dobro prijel nanj.
Ocena:
9
Jaz sem varil, ker sem želel, da je kompaktna celota, ki drži tudi estrih skupaj. Toliko bolj ker imam vse skupaj na izolaciji, ki ni trdna.
Vem da so polagali talno tudi na mreže, ki niso bile kaj posebej med seboj povezane (o tem naj napiše kdo, ki ima tovrstne izkušnje).
O samorazlivnih estrihih moraš vprašati koga drugega.......
Jaz sem to delal s prijatelji in sorodniki: mešalec, pesek, cement, aditivi (plastifikatorji) in steklena vlakna. Nato podajanje veder (drugače ni bilo mogoče) in dva ki sta poravnavala.
Konec dela zaključen za mizo ...... :lol:
Vezni premaz se vedno daje med starim in novim zaradi boljšega oprijema.....
Poleg "fizikalcev" moraš imeti nekoga ki se malo spozna na tlake, da ne bo kaj narobe....
Objave: 735
Teme: 59
Ocena:
0
Varjenje mreže itaq ne bo problem in bo verjetno res bolj kompaktno.
Glede tlakov: bomo videli, kako bomo naredili-načeloma bom dal z veseljem narediti to firmi, ker je to najmanjši strošek.
Opozoril si na nekoga, ki se spozna na tlake: V kakšnem pomenu?
Vse skupaj sem imel namen narediti s kolegom in majstrom, ki je vodovodar oz ima privat.
Ocena:
0
OK OK, to mi je jasno, da mora to nekdo narediti, ki ima za to 'roko' oz najboljše firma, ki ima laser in bomo tako ulovili linijo skozi celotno nadstropje.
Homer: ti imaš tako narejeno po celi hiši in deluje BP? S čim pa ogrevaš?
Ocena:
9
Dvostanovanjska hiša.
Eno stanovanje sem v celoti adaptiral in je talno v vseh ogrevanih prostorih.
Drugo stanovanje je ostalo na radiatorjih (talno ali ne, prepuščam naslednikom ko in če bodo hoteli).
Ogrevanje je TČ (HT).
Za sedaj (tretja sezona ogrevanja) vse BP.
Strošek ogrevanja v tej ogrevalni sezoni do današnjega dne 400€ + 74€ sanitarna voda (celo leto).
Opomba: hiša nima izolirane fasade. Je nekaj notranje izolacije in minimalno izolirano podstrešje. Okna in zunanja vrata zamenjana. Z dobro izolirano fasado in boljšo izolacijo podstrešja, bi verjetno stroške razpolovil, a povrnitev investicije ne bi dočakal
Objave: 53
Teme: 22
Ocena:
0
Ali , je možnost ,da bi v obstoječi estrih sfrezal kanal 16 mm , ter vanj položil cevi za talno gretje ,in zalil ,ne vem s čim, ali , bi obstoječi estrih zdržal ali bi pokal.Je pa debeline 5-6 cm z vlakni. Ali bi šlo s frezo za zidne utore gre za 25m2?
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Če boš frezal 16 mm+ utore v 5 cm estrih, ti bo razpadel v "polena"
Ocena:
0
Včeraj sem kupoval izolacijo v Kalcerju in sem se spotoma pozanimal tudi o montaži in ceni narejenega sistema:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kalcer.si/oih_variotherm/index.php">http://www.kalcer.si/oih_variotherm/index.php</a><!-- m -->
Izgleda super, vendar cena... cca. 70€/kv. meter.
Objave: 9
Teme: 0
Ocena:
0
Po mojem mnenju se ti splača grelni inofilm, ki je debeline samo 0,3mm, s tem ne izgubiš na višini pa še enostavno ga je namestiti. Mi smo tako naredili pri otroški sobi, pa smo zelo zadovoljni.
Ocena:
0
To je verjetno na elektriko?
Objave: 9
Teme: 0
Ocena:
0
Ja priključiš na termostat ima pa bistveno prednost in sicer taa tehnologija omogoča enakomerno porazdelitev temperature po celotni ogrevalni površini. Velika večina talnih, stenskih in stropnih sistemov ogrevanja (bodisi električnega z električnimi kabli bodisi toplovodnega) deluje s temperaturami med 40 in 55 °C ter 6–15 cm razmika med grelnimi elementi, medtem ko grelna folija INOFILM deluje s temperaturami med 25 do 35 °C, ter s samo 1 cm razmika med grelnimi elementi. Zaradi večje površine ogrevanja je tako enaka izhodna moč dosežena z nižjo temperaturo ogrevanja, posledično so materiali manj izpostavljeni temperaturnim stresom, toplota pa bolj enakomerno razporejena po ogrevalni površini.
Ocena:
0
ne, na elektricno talno ogrevanje ne bom sel.